× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Παγκόσμια Ημέρα ελληνικής γλώσσας

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής

Δημοσίευση 9/2/2021

Παγκόσμια Ημέρα ελληνικής γλώσσας
' χρόνος ανάγνωσης
Στη συμβολή των Ελλήνων που ζούνε στις Παροικίες του εξωτερικού, αναφορικά με τη  διάδοση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού, αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής με αφορμή τον εορτασμό σήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας. 
«Σήμερα, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΟΛΣΑ Παγκόσμια ημέρα ελληνικής γλώσσας (εορτάζεται ετησίως στις 9 Φεβρουαρίου, ημέρα θανάτου του Διονύσιου Σολωμού), αλλά και ημέρα μνήμης του εθνικού μας ποιητή, είναι σημαντικό να θυμόμαστε τη καθοριστική συμβολή των Ελλήνων του εξωτερικού στη διατήρηση και διάδοση της ελληνικής γλώσσας (αλλά και σε σημαντικό βαθμό των ντοπιολαλιών της) στα πέρατα της οικουμένης, όπως και στα ζητήματα του Ελληνισμού γενικότερα.
Επίσης τους χιλιάδες νέους που με τις επιστημονικές τους επιτυχίες και ανακαλύψεις, συμβάλουν καθημερινά στο γόητρο της χώρας μας και την ενδυνάμωση του ονόματός της.
Βασικό μέλημα της Πολιτείας πρέπει να είναι η όσο το δυνατόν ενίσχυση της εκμάθησης των ελληνικών σε όλες τις Παροικίες Ελλήνων στο εξωτερικό και η αμέριστη συμπαράσταση των προσπαθειών τους, να κρατήσουν ζωντανή και ακμαία τη γλώσσα, τις επιστήμες και τον Πολιτισμό της μακραίωνης ιστορίας της χώρας μας...Εννοείται φυσικά η μεγαλύτερη στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα, σε όλες τις βαθμίδες της.
Πρόσφατα είχαμε αναδείξει ένα παράδειγμα προς μίμηση ενός Ελληνόπουλου του Jonathan Loukas ο οποίος είχε μια ιδέα για το πώς θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε την ελληνική γλώσσα ζωντανή στην επόμενη γενιά...Μια ιδέα που ξεχώρισε από τις 85.000 περίπου συμμετοχές και κέρδισε ένα από τα εφτά βραβεία στον διαγωνισμό νέων «Westpac Youth Impact Challenge».
Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ξεκινά η πληρωμή του Μεταφορικού ισοδύναμου

Για κατοίκους και επιχειρήσεις νησιών
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Η Λεσβιακή Φάλαγγα στο επίκεντρο εκδήλωσης της Ομοσπονδίας Λέσβου ΗΠΑ και Καναδά

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Απόδημου Ελληνισμού Παντελής Μπουρνιάς σε εκδήλωση μνήμης για τη Μάχη του Κλαπάδου και τη θυσία των Λέσβιων αποδήμων που συνέβαλαν καθοριστικά στην Απελευθέρωση της Λέσβου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Και δεύτερη προσφορά για τη γραμμή Βόλου‑ νησιών Βορείου Αιγαίου

«Πράσινο φως» και από τον Κικίλια μετά την επικοινωνία με τον Κώστα Μουτζούρη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΛΑΔΑ

Στο δρόμο ενάντια στον φασισμό

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Εφετείο Αθηνών από τον Σύνδεσμο Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακή κατάθεση του Ξυλούρη για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ειρωνείες και θλιβερές εικόνες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής
ΚΟΣΜΟΣ

Οι διαδηλώσεις έριξαν την κυβέρνηση στη Βουλγαρία

Η παραίτηση έρχεται λίγο πριν η Βουλγαρία ενταχθεί στην Ευρωζώνη την 1η Ιανουαρίου
ΕΛΛΑΔΑ

«Θα σου στρίψω το λαρύγγι»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου καταγγέλλει πως την απείλησε ο Γιώργος Ξυλούρης «Φραπές»
ΕΛΛΑΔΑ

Οι κρεοπώλες στο πλευρό των αγροτών

Καθολικό κλείσιμο των κρεοπωλείων την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου - ημέρα κατά την οποία τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργούν λόγω εορταστικού ωραρίου.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επίθεση σε βάρος του Κοινωνικού Χώρου «Αντίβαρο» στη Χίο

«Στη Χίο δεν χωράνε οι νοσταλγοί του ναζισμού»
ΕΛΛΑΔΑ

Η ώρα του «Φραπέ»!

Καταθέτει σήμερα ο Γιώργος Ξυλούρης ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
ΕΛΛΑΔΑ

Πανικός στο Μαξίμου από τα αγροτικά μπλόκα

Να κλείσει το μέτωπο με τους αγρότες το αργότερο εντός της ερχόμενης εβδομάδας επιδιώκει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
ΕΛΛΑΔΑ

Αγριο κράξιμο σε Τσιάρα από τους βουλευτές της Ν.Δ.

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στους βουλευτές της ΝΔ για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης