× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

11 Δημοτικοί Σύμβουλοι ζητούν συνεδρίαση για τη νέα δομή

Αίτημα προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μυτιλήνης για άμεση σύγκληση του οργάνου εντός 6 ημερών

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 28/1/2021

11 Δημοτικοί Σύμβουλοι ζητούν συνεδρίαση για τη νέα δομή

Αίτημα σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης με μοναδικό θέμα συζήτησης το μεταναστευτικό – προσφυγικό και τη δημιουργία νέας δομής στη θέση Βάστρια της Λουτρόπολης Θερμής, κατέθεσαν 11 δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης στον πρόεδρο του Συμβουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα το αίτημα υπογράφουν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων της Λαϊκής Συσπείρωσης, της Πυξίδας και της Επανεκκίνησης καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης  του Μιχάλη Μαμάκου «Αλλάζουμε τον τόπο μας», Παναγιώτης Ανδριώτης, αλλά και η ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος, Βάσω Χοχλάκα.  

Μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» η Νίκη Τσιριγώτη αναφέρθηκε στο θέμα σημειώνοντας ότι είναι πολύ σημαντικό το Δημοτικό Συμβούλιο να ενημερωθεί για τις ενέργειες και τις πιθανές συμφωνίες που έχουν γίνει για τη νέα δομή και να ψηφίσει έχοντας στο τραπέζι όλα τα στοιχεία και τα δεδομένα. «Εδώ και αρκετό καιρό, από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το θέμα της νέας δομής, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης αλλά και ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, έχουν ζητήσει να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Μάλιστα ζητάμε να δοθεί  δυνατότητα στα Μέσα Ενημέρωσης να παρακολουθήσουν τη συζήτηση μέσα από σχετικό link που θα τους δοθεί ενώ στη συζήτηση πρέπει να συμμετέχουν και να καταθέσουν την άποψή τους και οι πρόεδροι των κοινοτήτων. Σήμερα, καταθέτουμε σχετικό αίτημα στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και αναμένουμε εντός 6 ημερών να υπάρξει σχετική απάντηση και ορισμός ημερομηνίας για τη συνεδρίαση του Συμβουλίου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της, η Νίκη Τσιριγώτη αναφέρθηκε στην ενίσχυση των 18 εκατομμυρίων ευρώ που θα λάβει ο Δήμος Μυτιλήνης για τρία μεγάλα έργα, όπως ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα κατά τη διάρκεια συνάντησης της B. Gmider με το Δήμαρχο Μυτιλήνης.

Όπως σημείωσε η Ν. Τσιριγώτη τα χρήματα αυτά είναι δώρο για να σωπάσουν οι πολίτες και να δεχθούν να γίνει το νησί μας μια τεράστια φυλακή.

«Η δομή αυτή θα έχει  προδιαγραφές φιλοξενίας 5 χιλιάδων ανθρώπων και δεν θα λειτουργήσει ως κέντρο καταγραφής και ταυτοποίησης όπως επιχειρείται να παρουσιαστεί αλλά ως κέντρο εγκλωβισμού, φυλακή επί της ουσίας χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών. Το θέμα είναι αν θα αποδεχθούν κάτι τέτοιο οι συμπολίτες μας με αντάλλαγμα τα εκατομμύρια που τάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση», επισήμανε η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νίκη Τσιριγώτη.  

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη προερχόμενο από Ψαρά
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια