× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Ο Δήμος Μυτιλήνης είναι σύμφωνος ‑ από πότε; ‑ στη νέα δομή»

«Συμφωνία κάτω από το τραπέζι» με Κύτελη, αποκάλυψε ο Μηταράκης από τη Χίο μετά τις συναντήσεις του με εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας. Και στις Βρυξέλλες συζητούν και συμφωνούν για εμάς... χωρίς εμάς

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 24/1/2021

«Ο Δήμος Μυτιλήνης είναι σύμφωνος ‑ από πότε; ‑ στη νέα δομή»
Φωτό Αρχείου
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Αποκαλυπτική δήλωση Μηταράκη αργά χθες Σαββάτο το βράδυ από τη Χίο, σχετικά με τη νέα δομή στη Λέσβο. Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση του με εκπροσώπους της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης, (οι τέσσερις Αντιπεριφερειάρχες με κοινή τους δήλωση αρνήθηκαν να τον συναντήσουν) καθώς και παραγωγικούς φορείς της Χίου με θέμα το μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, μεταξύ των άλλων που αφορούν το γειτονικό νησί σημείωσε ότι «ο Δήμος Μυτιλήνης είναι σύμφωνος στην νέα δομή, που εντός του 2021, θα αντικαταστήσει την προσωρινή δομή στο Μαυροβούνι».


Η δήλωση αυτή του κ. Μηταράκη από τη στιγμή που από μέρους του Δημάρχου Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη μένει αναπάντητη αποτελεί σαφέστατη παραβίαση των κανόνων του λειτουργίας του θεσμού της αυτοδιοίκησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κι αυτό δεδομένου ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης, η οποία συναινεί στη δημιουργία του νέου ΚΥΤ. Από την άλλη μεριά, η επιμονή του Δημάρχου Μυτιλήνης και της πλειοψηφίας της παράταξης του σε συνεργασία με τη δημοτική παράταξη του κ. Μαμάκου (ΚΙΝΑΛ) να μην φέρνουν για συζήτηση το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αποτελεί σαφέστατη ένδειξη ότι φοβούνται πως κάτι τέτοιο αποτελεί μειοψηφική επιλογή μεταξύ των μελών του κορυφαίου οργάνου της πόλης.

Την ίδια ώρα ο κ. Κύτελης χωρίς τη συναίνεση του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς καν να το έχει ενημερώσει σχετικά ως ελέω Θεού τοπικός απόλυτος άρχων διαπραγματεύεται έργα ως αντίδωρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση προς την τοπική κοινωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έργα που το σχεδιασμό τους κανένας δεν αποφάσισε για να μην αναφερθούμε στα όσα έχουν προκύψει τις τελευταίες μέρες και αποδεικνύουν ότι πρόκειται για σχεδιασμούς επί χάρτου, χωρίς καν πρόχειρες προμελέτες.

Τι λένε στις Βρυξέλλες
Εν τω μεταξύ όπως ανακοινώθηκε, την ερχόμενη Τετάρτη 27 Ιανουαρίου θα συζητηθεί για μια ακόμα φορά χωρίς τις τοπικές κοινωνίες «η κατάσταση των μεταναστών και των προσφύγων στα ελληνικά νησιά» από την επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωκοινοβουλίου, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους εκπροσώπους των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μάλιστα σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «θα παρουσιάσει ένα πιλοτικό έργο στους ευρωβουλευτές, το οποίο περιλαμβάνει την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO), τη Frontex, την Europol, τον Οργανισμό Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FRA) καθώς και την ελληνική κυβέρνηση για τη δημιουργία και τη λειτουργία ενός νέου κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης στη Λέσβο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Από τα παραπάνω προκύπτει ότι από την όποια διαβούλευση για τη δημιουργία της νέας δομής απουσιάζει η τοπική κοινωνία.

Εκτός κι αν τοπική κοινωνία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί τις εν κρυπτώ συναντήσεις για τις οποίες ενημερώνονται και επιλεγμένα Μέσα Ενημέρωσης που πραγματοποιεί η Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Μεταναστευτικό (DG Home) με το Δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη «παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοσθένη Χατζηγιάννη, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Στρατή Τζιμή και του Ειδικού Συμβούλου του Δημάρχου, Τάσου Μπαλή»!

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι γυναίκες της Μυτιλήνης υψώνουν φωνή ενάντια στον πυρηνικό εφιάλτη

Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών συμμετέχει στην εκδήλωση μνήμης της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου την Πέμπτη 6 Αυγούστου στην Πλατεία Σαπφούς
Οι γυναίκες της Μυτιλήνης υψώνουν φωνή ενάντια στον πυρηνικό εφιάλτη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλείνει προσωρινά η οδός Ναυμάχου Αποστόλη στη Μυτιλήνη

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Πέμπτη 6 Αυγούστου, από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, λόγω εκτέλεσης εργασιών
Κλείνει προσωρινά η οδός Ναυμάχου Αποστόλη στη Μυτιλήνη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Διακοπή υδροδότησης σε έξι περιοχές της Μυτιλήνης

Αιτία η βλάβη στον παλαιό κεντρικό αγωγό τροφοδοσίας της Κρατήγου επί της Ελευθερίου Βενιζέλου – Σε εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης
Διακοπή υδροδότησης σε έξι περιοχές της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τραυματίας σε σύγκρουση δύο μοτοσικλετών στη Μυτιλήνη

Η Τροχαία διερευνά τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος
Τραυματίας σε σύγκρουση δύο μοτοσικλετών στη Μυτιλήνη
ΕΡΓΑΣΙΑ

98 προσλήψεις για την καθαριότητα των σχολείων του Δήμου Μυτιλήνης

Έως τις 18 Αυγούστου η υποβολή των αιτήσεων – Αυτοπροσώπως ή ηλεκτρονικά η κατάθεση των δικαιολογητικών
98 προσλήψεις για την καθαριότητα των σχολείων του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Νέες παιδικές χαρές σε Μεσαγρό, Πλακάδο και Σκόπελο

Ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκαν στους κατοίκους οι τρεις νέοι χώροι αναψυχής που κατασκεύασε ο Δήμος Μυτιλήνης στη Δημοτική Ενότητα Γέρας
Νέες παιδικές χαρές σε Μεσαγρό, Πλακάδο και Σκόπελο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Μια βραδιά αφιερωμένη στην αξία της «Γυναίκας»

Με δύο διαφορετικές μεταξύ τους καλλιτεχνικές δράσεις υποστηριζόμενες από πολύ κόσμο
Μια βραδιά αφιερωμένη  στην αξία της «Γυναίκας»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Στις 21–23 Αυγούστου το τουρνουά μπάσκετ 3x3 στη Μυτιλήνη

Έως τις 19 Αυγούστου οι δηλώσεις συμμετοχής – Οι κατηγορίες και όλα τα στοιχεία της διοργάνωσης
Στις 21–23 Αυγούστου το τουρνουά μπάσκετ 3x3 στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Παραμύθια του Αιγαίου ταξιδεύουν στο Παλαιοχώρι

Η ομάδα «Παραμυθοκαμώματα» παρουσιάζει μια παράσταση αφήγησης και μουσικής για μικρούς και μεγάλους
Παραμύθια του Αιγαίου ταξιδεύουν στο Παλαιοχώρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Κυκλοφόρησε το 51ο τεύχος της εφημερίδας «Πάμφιλα»

Πρόσωπα, σχολικές διακρίσεις, τοπική ιστορία και αναμνήσεις στις 16 σελίδες της έκδοσης του Συλλόγου των Απανταχού Παφλιωτών
Κυκλοφόρησε το 51ο τεύχος της εφημερίδας «Πάμφιλα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συναγερμός για φωτιά σε σπίτι στην Επάνω Σκάλα

Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής σε κτίριο που βρίσκεται υπό ανακαίνιση
Συναγερμός για φωτιά σε σπίτι στην Επάνω Σκάλα
ΕΚΤΑΚΤΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Φωτιά στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης

Στο σημείο μεταβαίνουν πυροσβεστικές δυνάμεις
Φωτιά στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης