× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Δεν θέλουμε αντιπαράθεση για τη νέα δομή, θέλουμε διάλογο και κοινή απόφαση»

Τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με την παρουσία των Μέσων Ενημέρωσης και των Κοινοτήτων ζητά ο επικεφαλής της "Επανεκκίνησης" δημοτικός σύμβουλος Κώστας Αστυρακάκης

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 14/1/2021

«Δεν θέλουμε αντιπαράθεση για τη νέα δομή, θέλουμε διάλογο και κοινή απόφαση»

Τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης για το θέμα της δημιουργίας νέας δομής σε αγροτική περιοχή των Νέων Κυδωνιών της Λουτρόπολης Θερμής, ζητά ο επικεφαλής της παράταξης «Επανεκκίνηση» Κώστας Αστυρακάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως σημείωσε σε συνέντευξή του στο «Ν» και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ήδη έχει στείλει σχετική επιστολή στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημοσθένη Χατζηγιάννη και αναμένεται η σχετική απάντηση.

«Ζητάμε η σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, σημειώνει ο Κ. Αστυρακάκης, να γίνει με τηλεδιάσκεψη όπως γίνεται άλλωστε στα τελευταία συμβούλια με τη συμμετοχή των Μέσων Ενημέρωσης, στα οποία πρέπει να δοθεί η δυνατότητα να μπούνε σε σχετικό link και να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση όπως θα γινόταν αν ήταν δια ζώσις. Παράλληλα τη συνεδρίαση αυτή θα πρέπει να την παρακολουθήσουν και οι ενδιαφερόμενοι πρόεδροι των κοινοτήτων της περιοχής καθώς και το ίδιο το Δίκτυο Κοινοτήτων».

«Ο λόγος που θέλουμε το θέμα της δημιουργίας της νέας δομής να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν είναι επειδή θέλουμε να ασκήσουμε αντιπολίτευση και να αντιπαρατεθούμε με τη δημοτική αρχή. Αντίθετα θεωρούμε ότι μπορεί να γίνει δημιουργικός και εποικοδομητικός διάλογος με γνώμονα τα συμφέροντα του τόπου μας και να ληφθεί μία απόφαση χωρίς κομματικές παρωπίδες και σκοπιμότητες. Αν από τη συζήτηση προκύψει ότι αυτή η νέα δομή θα είναι επιζήμια για τον τόπο, πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί και οι δύο δήμοι και η Περιφέρεια για να σταματήσουμε, να εμποδίσουμε τις εξελίξεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δύναμη της Αυτοδιοίκησης που εκπροσωπεί το σύνολο του πληθυσμού είναι πολύ μεγάλκη και όταν καταφέρουμε να ομονοήσουμε σε κάποια μίνιμουμ ζητήματα τότε η έκβαση θα είναι πολύ θετική για το νησί».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Κ. Αστυρακάκης σημείωσε ότι η νέα δομή θα είναι άνω των 5 χιλιάδων φιλοξενούμενων, θα έχει ξένη διοίκηση και εντός αυτής θα περιλαμβάνεται Προαναχωρησιακό Κέντρο, κάτι σαν φυλακή στο οποίο θα κρατούνται κυρίως οι παραβατικοί μετανάστες. «Για πρώτη φορά στα χρονικά το νησί μας θα αποκτήσει και φυλακή. Παρόμοια δομή δεν θα γίνει σε κανένα άλλο νησί και σε κανένα μέρος της Ελλάδος».

Ο Κ. Αστυρακάκης επανέλαβε την πάγια θέση του για αποσυμφόρηση του νησιού και δημιουργία ενός μικρού κέντρου καταγραφής και σύντομης φιλοξενίας, 500 έως 1.000 ατόμων το ανώτερο. Στο χώρο αυτό, θα μπορούν να παραμένουν για μερικές ημέρες οι μετανάστες έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγραφής τους και τακτοποιηθούν τα έγγραφα της μετακίνησής τους.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες