× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Με τον κωδικό «6» θα φεύγουμε για ρεβεγιόν

Επανεξέταση των μέτρων μετά τις 7 Ιανουαρίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/12/2020

Με τον κωδικό «6» θα φεύγουμε για ρεβεγιόν
' χρόνος ανάγνωσης

Τον κωδικό μετακίνησης «6» θα στείλουν οι πολίτες που επιλέξουν να μετακινηθούν σε σπίτια φίλων ή συγγενών παραμονές και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας απευθύνοντας εκ νέου έκκληση «να μην ανοίξουμε πολύ τον κύκλο, να δούμε αυτούς που λίγο πολύ βλέπουμε ούτως ή άλλως».

Όπως είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, «όποιος κυκλοφορεί μετά τις 22:00 την παραμονή των Χριστουγέννων θα τον σταματήσει η Αστυνομία», με εξαίρεση βέβαια τους εργαζόμενους.

Έτσι, όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας, για τις γιορτές, σχεδιάζονται «περισσότεροι έλεγχοι» και όχι «άλλα μέτρα» και κάλεσε τους πολίτες να μαζευτούν μεσημέρι κι όχι βράδυ με τις οικογένειές τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Επανεξέταση των μέτρων μετά τις 7 Ιανουαρίου»

Διαφωνώντας ότι ο ΕΟΔΥ δεν έχει επιδημιολογική εικόνα της χώρας, εξήγησε ότι η διενέργεια τεστ έχει να κάνει με δύο παράγοντες: το να μην το κάνει κάποιος χωρίς λόγο και η διαθεσιμότητά τους. «Πρέπει να υπάρχει περιοδικότητα στα τεστ», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Αν τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν άλλα από αυτά της γενικής χώρας , τότε μπορεί να πάμε σε μέτρα τύπου τοπικό lockdown», επανέλαβε και είπε πως «ευτυχώς, τις τελευταίες μέρες πάμε καλά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ερωτηθείς για χαλάρωση των μέτρων σε «πράσινες» περιοχές, όπως η Αλόννησος, ξεκαθάρισε πως «μέχρι τις 7 Ιανουαρίου ακολουθούμε τα μέτρα και μετά ελπίζουμε ότι θα είμαστε σε φάση να απελευθερώσουμε οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες».

«Ακούμε τους ειδικούς: όλοι αυτοί που είναι στην πρώτη γραμμή», είπε σχολιάζοντας την αρνητική τάση στο να εμβολιαστούν κάποιοι, ενώ ειδικά για τις αμφιβολίες που αποτυπώθηκαν από τους υγειονομικούς, είπε πως «αν είναι γυναικολόγος ή ορθοπεδικός, τότε καλά κάνει και ρωτάει τον επιδημιολόγο» και τόνισε ότι «έχει σημασία η ενημέρωση, γι’αυτό και καθιερώσαμε από χθες την ενημέρωση».

Τέλος, ξεκαθάρισε πως «ποτέ δεν έχουμε λάβει αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που έχει εισηγηθεί η Επιτροπή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στον εμβολιασμό που αναμένεται να αρχίσει τις επόμενες ημέρες και στη χώρα μας και συγκεκριμένα τις πρώτες δόσεις, είπε πως «δεν είναι ο αριθμός που θέλουμε, είναι όμως αυτός που έχουμε σίγουρα».

Εξήγησε ότι, «λόγω της μεγάλης ζήτησης, οι παραδόσεις είναι λίγες για να φτάσουν σε όλες τις χώρες» και συμπλήρωσε πως «σταδιακά θα έρχονται εμβόλια από άλλες εταιρείες και έτσι θα προχωρήσει ο εμβολιασμός», διευκρινίζοντας πως «είναι 11-12 εταιρείες που κάνουν ένα ράλι για να προλάβουν να έχουν τα εμβόλια στην ώρα τους».

Όσο αφορά στη διανομή του εμβολίου στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είπε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν από τους πρώτους που είχε πει να γίνει το εμβόλιο δημόσιο αγαθό και παραδέχθηκε πως, «πήγαμε σε συλλογική συμφωνία, η Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται να έρχεται σε καθυστέρηση, συγκριτικά με τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, γι’ αυτό και πρέπει να επιταχύνει» και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι «από Φεβρουάριο να καλυφθεί το κενό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικά όμως για μεμονωμένες παραγγελίες από ελληνικής πλευράς, ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει σκέψη για εθνική, αλλά για κοινοτική ενέργεια κι έτσι ελπίζουμε να καλυφθεί το κενό».

 

[ΠΗΓΗ]
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επανεκκίνηση για το νηπιαγωγείο του Αγίου Ευστρατίου

Μετά από τριετή αναστολή επαναλειτουργεί με δύο νέες μαθήτριες
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Η Ειρήνη Πετράκη στο τιμόνι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου

Η μέχρι σήμερα αναπληρώτρια προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Λειτουργίας αναλαμβάνει τη θέση με τριετή θητεία
ΕΛΛΑΔΑ

Νέος διοικητής στην ΑΣΔΕΝ ο Αντιστράτηγος Δημήτριος Βακεντής

Αποχωρεί ο Αντιστράτηγος Εμμανουήλ Θεοδώρου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Σχολεία χωρίς δασκάλους και ειδικότητες στην έναρξη της χρονιάς

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου καταγγέλλει ελλείψεις άνω των 20 εκπαιδευτικών, κλειστά τμήματα ένταξης και ανυπαρξία βασικών ειδικοτήτων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

224 νέα διαμερίσματα σε Λέσβο, Λήμνο, Χίο και Σάμο

Το οικιστικό πρόγραμμα του ΥΠΕΘΑ μετατρέπει στρατόπεδα σε σπίτια για στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και γιατρών/εκπαιδευτικών
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΚΝΕ στη Λήμνο

Πολιτικές παρεμβάσεις, τιμητικές αναφορές και καλλιτεχνικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους
ΕΛΛΑΔΑ

Χιλιάδες παιδιά εκτός ΚΔΑΠ λόγω περικοπών στα voucher

Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ιδιωτικών ΚΔΑΠ (ΠΑΣΙΚ) περισσότερα από 11.500 παιδιά πολύτεκνων, τρίτεκνων και μονογονεϊκών οικογενειών μένουν εκτός των ΚΔΑΠ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στην παιδική χορωδία του Δήμου Λήμνου

Οι εγγραφές θα διαρκέσουν έως την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2025 και αφορούν παιδιά από 6 ως 18 ετών
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

140.000 ευρώ για το Μιχαλέλειο και σιδερένια παπούτσια για δρόμους και παρακάμψεις

Αναλυτική ενημέρωση για την εξέλιξη των έργων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έκανε ο Κώστας Μουτζούρης και οι στενοί συνεργάτες του αντιπεριφερειάρχες
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μετά το δρομολόγιο της Αλεξανδρούπολης, το Βόρειο Αιγαίο βάζει πλώρη για Βόλο

Την ικανοποίησή του εξέφρασε σε συνέντευξη τύπου ο περιφερειάρχης Βορείου Κώστας Μουτζούρης για τη δρομολόγηση Ρο- Ρο που θα συνδέει τη Θράκη, με Σίγρι, Μεστά και Πειραιά.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έξι νέα έργα για την Παιδεία στο Βόρειο Αιγαίο

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη εντάσσονται στο Πρόγραμμα 2021-2027 έργα άνω των 15,8 εκατ. ευρώ για σχολικές υποδομές σε Σάμο, Χίο και Ικαρία
ΚΟΣΜΟΣ

Καταγγελίες για χαμηλές τιμές στα κρασοστάφυλα της Ριόχα

Οι συνεταιρισμοί των αμπελουργών μιλούν για καταχρηστικές εμπορικές πρακτικές και αδυναμία κάλυψης του κόστους παραγωγής
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ