× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Με τον κωδικό «6» θα φεύγουμε για ρεβεγιόν

Επανεξέταση των μέτρων μετά τις 7 Ιανουαρίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/12/2020

Με τον κωδικό «6» θα φεύγουμε για ρεβεγιόν
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Τον κωδικό μετακίνησης «6» θα στείλουν οι πολίτες που επιλέξουν να μετακινηθούν σε σπίτια φίλων ή συγγενών παραμονές και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας απευθύνοντας εκ νέου έκκληση «να μην ανοίξουμε πολύ τον κύκλο, να δούμε αυτούς που λίγο πολύ βλέπουμε ούτως ή άλλως».

Όπως είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, «όποιος κυκλοφορεί μετά τις 22:00 την παραμονή των Χριστουγέννων θα τον σταματήσει η Αστυνομία», με εξαίρεση βέβαια τους εργαζόμενους.

Έτσι, όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας, για τις γιορτές, σχεδιάζονται «περισσότεροι έλεγχοι» και όχι «άλλα μέτρα» και κάλεσε τους πολίτες να μαζευτούν μεσημέρι κι όχι βράδυ με τις οικογένειές τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Επανεξέταση των μέτρων μετά τις 7 Ιανουαρίου»

Διαφωνώντας ότι ο ΕΟΔΥ δεν έχει επιδημιολογική εικόνα της χώρας, εξήγησε ότι η διενέργεια τεστ έχει να κάνει με δύο παράγοντες: το να μην το κάνει κάποιος χωρίς λόγο και η διαθεσιμότητά τους. «Πρέπει να υπάρχει περιοδικότητα στα τεστ», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Αν τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν άλλα από αυτά της γενικής χώρας , τότε μπορεί να πάμε σε μέτρα τύπου τοπικό lockdown», επανέλαβε και είπε πως «ευτυχώς, τις τελευταίες μέρες πάμε καλά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ερωτηθείς για χαλάρωση των μέτρων σε «πράσινες» περιοχές, όπως η Αλόννησος, ξεκαθάρισε πως «μέχρι τις 7 Ιανουαρίου ακολουθούμε τα μέτρα και μετά ελπίζουμε ότι θα είμαστε σε φάση να απελευθερώσουμε οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες».

«Ακούμε τους ειδικούς: όλοι αυτοί που είναι στην πρώτη γραμμή», είπε σχολιάζοντας την αρνητική τάση στο να εμβολιαστούν κάποιοι, ενώ ειδικά για τις αμφιβολίες που αποτυπώθηκαν από τους υγειονομικούς, είπε πως «αν είναι γυναικολόγος ή ορθοπεδικός, τότε καλά κάνει και ρωτάει τον επιδημιολόγο» και τόνισε ότι «έχει σημασία η ενημέρωση, γι’αυτό και καθιερώσαμε από χθες την ενημέρωση».

Τέλος, ξεκαθάρισε πως «ποτέ δεν έχουμε λάβει αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που έχει εισηγηθεί η Επιτροπή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στον εμβολιασμό που αναμένεται να αρχίσει τις επόμενες ημέρες και στη χώρα μας και συγκεκριμένα τις πρώτες δόσεις, είπε πως «δεν είναι ο αριθμός που θέλουμε, είναι όμως αυτός που έχουμε σίγουρα».

Εξήγησε ότι, «λόγω της μεγάλης ζήτησης, οι παραδόσεις είναι λίγες για να φτάσουν σε όλες τις χώρες» και συμπλήρωσε πως «σταδιακά θα έρχονται εμβόλια από άλλες εταιρείες και έτσι θα προχωρήσει ο εμβολιασμός», διευκρινίζοντας πως «είναι 11-12 εταιρείες που κάνουν ένα ράλι για να προλάβουν να έχουν τα εμβόλια στην ώρα τους».

Όσο αφορά στη διανομή του εμβολίου στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είπε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν από τους πρώτους που είχε πει να γίνει το εμβόλιο δημόσιο αγαθό και παραδέχθηκε πως, «πήγαμε σε συλλογική συμφωνία, η Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται να έρχεται σε καθυστέρηση, συγκριτικά με τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, γι’ αυτό και πρέπει να επιταχύνει» και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι «από Φεβρουάριο να καλυφθεί το κενό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικά όμως για μεμονωμένες παραγγελίες από ελληνικής πλευράς, ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει σκέψη για εθνική, αλλά για κοινοτική ενέργεια κι έτσι ελπίζουμε να καλυφθεί το κενό».

 

[ΠΗΓΗ]

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται το Μητρώο Ιδιοκτησίας και Διαχείρισης Ακινήτων

Στο μικροσκόπιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων όλα τα ακίνητα της χώρας
Έρχεται το Μητρώο Ιδιοκτησίας και Διαχείρισης Ακινήτων
ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη ο αγροτικός γιατρός του Καστελόριζου

Tο προηγούμενο διάστημα είχε μιλήσει δημόσια για τις συνθήκες στέγασης και διαβίωσης που, όπως υποστήριξε, αντιμετώπιζε κατά την παραμονή του εκεί και κατήγγειλε δημόσια όλα τα προβλήματα.
Συνελήφθη ο αγροτικός γιατρός του Καστελόριζου
ΕΛΛΑΔΑ

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως 10 Ιουλίου

Θα καταβληθούν 69,85 εκατ. ευρώ σε 81.273 δικαιούχους
Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως 10 Ιουλίου
ΕΛΛΑΔΑ

Στο Πειθαρχικό γιατί είπε «όχι» σε τάξη με 36 μαθητές

Όταν το Υπουργείο Παιδείας επιλέγει να διώκει όσους υπερασπίζονται το δημόσιο σχολείο αντί να λύνει τα προβλήματά του
Στο Πειθαρχικό γιατί είπε «όχι» σε τάξη με 36 μαθητές
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στα κέντρα υγείας της Λέσβου

Ο γενικός γραμματέας του Νομαχιακού Τμήματος Λέσβου της ΑΔΕΔΥ τονίζει πως παρά τις αυξημένες ανάγκες κατά την διάρκεια του καλοκαιριού δεν έγινε τίποτα για την ενίσχυση τους
Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στα κέντρα υγείας της Λέσβου
ΕΛΛΑΔΑ

«Η κατοικία δεν μπορεί να είναι πολυτέλεια»

Οι δεσμεύσεις Τσίπρα για το στεγαστικό -Δημόσιος φορέας κοινωνικής στέγασης, αξιοποίηση κλειστών ακινήτων και παρεμβάσεις στην αγορά περιλαμβάνονται στις προτάσεις που παρουσίασε απαντώντας σε ερωτήσεις πολιτών
«Η κατοικία δεν μπορεί να είναι πολυτέλεια»
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνάντηση στελεχών του Επιμελητηρίου Λέσβου με τον Φώτη Μάγγο

Η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Λέσβου συζήτησε με τον νέο Γενικό Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής για ζητήματα επιχειριματικότητας που αφορούν τα νησιά μας
Συνάντηση στελεχών του Επιμελητηρίου Λέσβου με τον Φώτη Μάγγο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου φέρνει νέα έργα 7,05 εκατ. ευρώ

Νέες χρηματοδοτήσεις για Λέσβο, Σάμο, Χίο, Λήμνο, Ικαρία και Άγιο Ευστράτιο – Παρεμβάσεις σε υποδομές που επλήγησαν από πλημμύρες και σεισμούς
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου φέρνει νέα έργα 7,05 εκατ. ευρώ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συγκροτείται η ΕΛ.Α.Σ. στη Χίο

Ορίστηκε πενταμελής προσωρινή Συντονιστική Ομάδα
Συγκροτείται η ΕΛ.Α.Σ. στη Χίο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βλάβη στο «Αιολίς»

Δεν εκτελέστηκε το δρομολόγιο προς Μύρινα λόγω ηλεκτρολογικής βλάβης στην κύρια μηχανή. Στο λιμάνι παραμένει το πλοίο μέχρι την αντικατάσταση του εξαρτήματος
Βλάβη στο «Αιολίς»
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Καλοκαίρι στον Αγιο Ευστράτιο με θέατρο, μουσική και δράσεις για παιδιά

Δείτε εδώ το πρόγραμμα εκδηλώσεων που ανακοίνωσε ο Δήμος του νησιού
Καλοκαίρι στον Αγιο Ευστράτιο με θέατρο, μουσική και δράσεις για παιδιά
ΕΛΛΑΔΑ

Υποχώρησε στο 3,9% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούνιο

Αισθητή αποκλιμάκωση του ρυθμού αύξησης των τιμών καταναλωτή σε σχέση με τον Μάιο, όταν ο ετήσιος πληθωρισμός είχε διαμορφωθεί στο 5%
Υποχώρησε στο 3,9% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούνιο