× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Το παράπονό μου, είναι ότι δεν γίνονται έργα στον Ευεργέτουλα»

Εφ’όλης της ύλης συνέντευξη του Θεόδωρου Βουνατσή, πρώην δημάρχου Ευεργέτουλα, για τα τεκταινόμενα στο Δήμο Μυτιλήνης

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 17/12/2020

«Το παράπονό μου, είναι ότι δεν γίνονται έργα στον Ευεργέτουλα»

Την άποψή του για το έργο της παρούσας Δημοτικής Αρχής, τη διάσπαση της ΔΕΥΑΛ και τη χωροθέτηση της νέας δομής στη Δημοτική Ενότητα Λουτρόπολης Θερμής, καταθέτει ο δημοτικός σύμβουλος Μυτιλήνης, με την παράταξη «Αλλάζουμε τον τόπο μας» του Μιχάλη Μαμάκου, Θεόδωρος Βουνατσής, σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Θεόδωρος Βουνατσής με την εμπειρία ενός παλιού αυτοδιοικητικού και πρώην δημάρχου επί δύο τετραετίες στο Δήμο Ευεργέτουλα, σημειώνει μεταξύ άλλων ότι η παρούσα δημοτική αρχή κινείται με αργούς ρυθμούς και προς το παρόν δεν έχει δείξει δείγματα άξια λόγου σε σχέση με τον προγραμματισμό νέων έργων και δράσεων.

«Τα περισσότερα έργα που πραγματοποιούνται και δημοπρατούνται σήμερα είναι έργα της προηγούμενης περιόδου. Πιστεύω ότι μια δημοτική αρχή για να πετύχει πρέπει να έχει όραμα και στόχους για αυτά που θέλει να κάνει στον τόπο της. Η παρούσα δημοτική αρχή, δείχνει ότι έχει κάποιο όραμα ωστόσο τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα προς την κατεύθυνση υλοποίησης έργων και δράσεων είναι ελάχιστα. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα θέλω να αναφέρω δύο έργα του Δήμου Ευεργέτουλα και συγκεκριμένα το δρόμο στα Πηγαδάκια και το Πάρκο του Ιππείου. Αυτό είναι το μεγάλο μου παράπονο και γι’ αυτό καταψήφισα τους προϋπολιγισμούς του 2020 και τα δύο τελευταία Τεχνικά Προγράμματα».

Αναφερόμενος ο Θεόδωρος Βουνατσής με την ιδιότητα του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΛ, στην απόφαση που ελήφθη για τη διάσπαση της Δημοτικής Επιχείρησης, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση, από τη στιγμή που το νησί έχει δύο δήμους. «Θεωρώ ότι από όλη αυτή την ιστορία ο Δήμος Δυτικής Λέσβου θα είναι ωφελιμένος διότι θα μπορέσει να στήσει η δημοτική αρχή εκ του μηδενός μία υπηρεσία ύδρευσης ή μία ΔΕΥΑ όπως τη θέλει κάνοντας βέβαια και τις ανάλογες προσλήψεις. Άλλωστε και οι Καποδιστριακοί δήμοι στο παρελθόν είχαν ο καθένας τη δική του υπηρεσία και λειτουργούσαν αυτόνομα χωρίς εξαρτήσεις ο ένας από τον άλλο. Νομίζω πως κάτι τέτοιο πρέπει να δρομολογηθεί και τώρα. Φυσικά η ΔΕΥΑΛ είναι υποχρεωμένη για όσο διάστημα χρειαστεί να καλύπτει τις ανάγκες της Δυτικής Λέσβου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Θεόδωρος Βουνατσής, αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό και στη χωροθέτηση της νέας δομής στη θέση Βαστριά της Λουτρόπολης Θερμής. Όπως σημείωσε η παράταξή του ουδέποτε υπέδειξε τόπο ή περιοχή για τη χωροθέτηση της δομής. «Εμείς αυτό που είπαμε είναι ότι επιθυμούμε τη δημιουργία μιας νέας σύγχρονης δομής με ανθρώπινες συθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες και για τους μετανάστες μακριά από κατοικημένη περιοχή με  μικρό αριθμό φιλοξενούμενων. Φυσικά το ζητούμενο είναι  η αποσυμφόρηση του νησιού το συντομότερο δυνατόν και το αργότερο έως το Πάσχα όπως υποσχέθηκαν οι υπουργοί της κυβέρνησης».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο

Ευχάριστη πρωινή έκπληξη είχε μια ομάδα Τούρκων τουριστών την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επίσκεψη Μουτζούρη στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών

Ενημερώθηκε για εκπαιδευτικά θέματα του νομού ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Καθυστέρησαν πάρκο της Επάνω Σκάλας και πάρκο αναψυχής»

Υπέγραψε ο Μουτζούρης την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστή η Ζωοδόχου Πηγής τη Δευτέρα

Λόγω επισκευής βλάβης από τη ΔΕΥΑΛ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στο 13ο μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας ο Περιφερειάρχης

Παρακολούθησε την παρουσίαση ψηφιακών εργασιών που πραγματοποίησαν μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της Λέσβου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερμού, σχολεία και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Μεγάλη δράση εν όψει των ευρωεκλογών στα καταστήματα της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Έλληνες και Τούρκοι, με προορισμό τον Μανταμάδο στη χάρη του Αρχαγγέλου

Χιλιάδες επισκέπτες καταφθάνουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας ακτοπλοϊκά στη Λέσβο για το πανυγήρι του Ταξιάρχη. Μεγάλο ενδιαφέρον και από τους Τούρκους επισκέπτες οι οποίοι μεταβαίνουν στο προσκύνημα για να δουν τα δρώμενα
ΧΩΡΙΑ

Συμβουλές‑οδηγίες της Τροχαίας για τους προσκυνητές του Ταξιάρχη Μανταμάδου

Για την ασφαλή κίνηση των οδηγών οχημάτων και των πεζών
ΧΩΡΙΑ

«Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο προσκύνημα των Αρχαγγέλων στον Μανταμάδο»

Ο Πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Προσκυνήματος πατήρ Ευστράτιος Δήσσος μίλησε για το ιστορικό της μεγάλης γιορτής και τους χιλιάδες προσκυνητές από όλη την χώρα που ήδη καταφθάνουν με κάθε μέσο
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτα δρομολόγια του ΚΤΕΛ για τον Ταξιάρχη Μανταμάδου

Το τριήμερα Παρασκευή 17 έως και την Κυριακή 19 Μαΐου