× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Χριστουγεννιάτικο παραμύθι στον Μόλυβο!

Η αντιδήμαρχος Τουρισμού Αφροδίτη Βατή μίλησε στο «Ν» για την πρωτοβουλία των κατοίκων να στολίσουν το χωριό με δικά τους υλικά

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 15/12/2020

Χριστουγεννιάτικο παραμύθι στον Μόλυβο!
' χρόνος ανάγνωσης

Με υλικά από τα σπίτια τους, μεράκι και προσωπική εργασία, οι κάτοικοι της Μήθυμνας μεταμόρφωσαν το χωριό τους, σε μια λαμπερή Χριστουγεννιάτικη συνοικία, με φώτα, χρώματα και γιορτινή ατμόσφαιρα. Όπως αναφέρει η αντιδήμαρχος Τουρισμού της Δυτικής Λέσβου, Αφροδίτη Βατή μιλώντας στο «Ν» 99 fm  και στην εκπόμπή «Πρωινοί Διάλογοι», η ιδέα ανήκει σε μια παρέα κατοίκων του χωριού, οι οποίοι ανέλαβαν την αρχική πρωτοβουλία. Πολύ σύντομα όμως, πρόσθεσε, στη μικρή αυτή ομάδα, εντάχθηκαν δεκάδες κάτοικοι του Μολύβου, επιχειρηματίες και καταστηματάρχες, οι οποίοι συνέβαλαν με αγάπη και καλή διάθεση στο στολισμού του χωριού.

«Η πανδημία του κορονοϊού και όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, έχουν επηρεάσει όπως είναι φυσικό αρνητικά τη διάθεσή μας. Μια ομάδα πολιτών, λοιπόν αποφάσισε σε πρώτη φάση, με υλικά από το σπίτι του ο καθένας, να στολίσουν ένα δέντρο στο κέντρο του χωριού, περισσότερο για να αποκτήσει γιορτινή εικόνα το χωριό μας και να φτιάξει κάπως η διάθεσή μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μικρή μας αυτή πρωτοβουλία πολύ γρήγορα μέσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης  πήρε μεγάλες διαστάσεις και όλο και περισσότεροι πολίτες δήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετέχουν στην προσπάθεια. Ξαφνικά συγκεντρώθηκαν πάνω από 40 άτομα τα οποία  με τον κατάλληλο συντονισμό κι αναλαμβάνοντας ο καθένας ξεχωριστές αποστολές φτιάχθηκαν πανέμορφα στολίδια με υλικά από τα σπίτια μας. Όταν οι επιχειρηματίες της αγοράς, είδαν το αποτέλεσμα της προσπάθειάς μας, θέλησαν να συμμετέχουν και αυτοί.

Έτσι στολίσθηκε όλη η αγορά και όλες οι μεγάλες γειτονιές του χωριού μας. Στην προσπάθεια συμμετείχε και ο Δήμος με προσωπικό το οποίο μας βοήθησε στην τοποθέτηση του φωτισμού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενη η Αφροδίτη Βατή στο μήνυμα που στέλνουν οι κάτοικοι του Μολύβου σε όλο το νησί , σημείωσε μεταξύ άλλων ότι οι πολίτες οφείλουν να είναι ενεργοί και συμμετοχικοί σε όλα τα σοβαρά ζητήματα που αφορούν τον τόπο μας. «Δεν μπορούμε να περιμένουμε τη λύση των προβλημάτων μας από το κράτος και τους Δήμους. Οι πολίτες μπορούν και πρέπει να ενεργοποιηθούν και τις δικές τους ενέργειες και πρωτοβουλίες να ζωντανέψουν τον τόπο τους, την πόλη τους και τη γειτονιά τους».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της η Αφροδίτη Βατή αναφέρθηκε σε ζητήματα που αφορούν στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού. Όπως τόνισε για να αποδόσει οποιαδήποτε προσπάθεια γίνει θα πρέπει να γίνει συντονισμένα από τους δύο δήμους με τη βοήθεια της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ώστε να βγει προς τα έξω η εικόνα μιας κοινή εικόνα για το νησί.

Όπως τόνισε οι δήμοι μπορούν να συνεργαστούν, να κάνουν κοινές δράσεις με τη βοήθεια της Περιφέρειας και το συντονισμό μιας Εταιρείας τουριστικής ανάπτυξης, η οποία θα έχει την ευθύνη του σχεδιασμού μαζί με τους φορείς που θα συμμετέχουν σε αυτή. «Το προσφυγικό – μεταναστευτικό και ο κορονοϊός το τελευταίο καλοκαίρι, έπληξαν βάναυσα τον τουρισμό του νησιού μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δυστυχώς μηδενίσθηκε κάθε προσπάθεια που έγινε τα προηγούμενα χρόνια. Μέσα από αυτή την κρίση ωστόσο πρέπει να βρούμε δυνάμεις να ξεκινήσουμε από την αρχή, σε νέες πιο στέρεες βάσεις, με καλύτερο σχέδιο και προγραμματισμό», σημείωσε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού της Δυτικής Λέσβου μιλώντας για τον τουρισμό.

Πανέμορφες εικόνες από το Χριστουγεννιάτικο Μόλυβο όπως τις κατέγραψε η κάμερα του "Ν" 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Και δεύτερη προσφορά για τη γραμμή Βόλου‑ νησιών Βορείου Αιγαίου

«Πράσινο φως» και από τον Κικίλια μετά την επικοινωνία με τον Κώστα Μουτζούρη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Επικίνδυνες «κόντρες» ανηλίκων στα Κεραμειά

Η διασταύρωση Κεραμειών–Ιππείου έχει γίνει «πίστα» για ανηλίκους
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χριστουγεννιάτικο χωριό στη Λέσχη Εθνοφρουράς Μυτιλήνης

Μια πρωτόγνωρη γιορτινή δράση για τις οικογένειες των στελεχών της 98 ΑΔΤΕ με την πρωτοβουλία του Υποστράτηγου Νικόλαου Γκρέτσα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράταση έως Μάιο 2026 για τα ψηφιακά δελτία διακίνησης ελαιοκάρπου

Εξαιρούνται μόνο όσοι είχαν έσοδα άνω των 200.000 ευρώ
ΔΡΑΣΕΙΣ

11η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Μόρια

Από τον Πεζοπορικό Σύλλογο «Η Διχάλα»
ΧΩΡΙΑ

Η ΔΕΥΑΛ δίνει νέα πνοή στην Αγιάσο με ταχεία ολοκλήρωση έργου υποδομών

Αναβάθμιση ύδρευσης και αποχέτευσης σε κομβικούς δρόμους που ενισχύουν την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Μυτιλήνη γέμισε φως και μουσική στην έναρξη των γιορτών

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Χριστόφας μίλησε για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, τη φωταγώγηση του δέντρου και τη συνέχεια των εκδηλώσεων με το Χριστουγεννιάτικο Χωριό
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επίθεση σε βάρος του Κοινωνικού Χώρου «Αντίβαρο» στη Χίο

«Στη Χίο δεν χωράνε οι νοσταλγοί του ναζισμού»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Χριστουγεννιάτικη τέχνη από τα υλικά του παρελθόντος στην Αγιάσο

Η Visit Agiasos μετατρέπει τον παλιό τσουρχανά σε έμπνευση για ένα συλλογικό έργο Trash Art στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2025
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ιστορία του ελληνικού κομμουνισμού και όχι μόνο!

Ο ιστορικός Κώστας Καρπόζηλος μίλησε στον Θράσο Αβραάμ για την αναγκαιότητα να διαβάζουμε την ελληνική Αριστερά έξω από τα σύνορα και για μια σύγχρονη πολιτική που να συγκρούεται με την ολιγαρχία του πλούτου
ΧΩΡΙΑ

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο πάρκο Κάτω Τρίτους

Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου και ώρα 16.30
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αστικό ΚΤΕΛ Μυτιλήνης: Αλλαγή στο μεσημεριανό δρομολόγιο του Πανεπιστημίου

Από τις 10 Δεκεμβρίου και κάθε εργάσιμη ημέρα, το δρομολόγιο των 14:30 καταργήθηκε και πραγματοποιείται στις 14:15 με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση φοιτητών