× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Το νερό, νεράκι στο Πλωμάρι!

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Μαλλιαρός μιλάει για τα προβλήματα του Πλωμαρίου και τις προτάσεις της παράταξης «Με πυξίδα τον Πολίτη» για την ανακούφιση των πολιτών

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 3/12/2020

Το νερό, νεράκι στο Πλωμάρι!

Σοβαρό πρόβλημα με συνεχείς διακοπές νερού αντιμετωπίζει εδώ και αρκετούς μήνες η περιοχή το Πλωμάριου ενώ ακόμη και σήμερα κατά τη διάρκεια της μέρας, κυρίως τις απογευματινές και βραδινές ώρες γίνεται διακοπή υδροδότησης και μείωση της πίεσης του νερού στις γειτονιές που βρίσκονται σε ψηλότερα σημεία της κοινότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο σοβαρό αυτό πρόβλημα αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί διάλογοι» ο δημοτικός σύμβουλος Πλωμαρίου με την παράταξη «Με πυξίδα τον Πολίτη» Δημήτρης Μαλλιαρός.

Η ανομβρία, η νέα γεώτρηση και το αρσενικό

Όπως σημείωσε ο Δημ. Μαλλιαρός η αιτία αυτής της κατάστασης σχετίζεται κυρίως με την ανομβρία των τελευταίων μηνών η οποία έχει επηρεάσει αρνητικά τις πηγές του υδροδοτούν το Πλωμάρι. «Πριν μερικούς μήνες είχε γίνει μία γεώτρηση για την ενίσχυση των δικτύων ύδρευσης και η οποία είχε μεγάλη ποσότητα νερού. Δυστυχώς στις αναλύσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι το νερό είχε μεγάλη ποσότητα αρσενικού και δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί. Οι πολίτες δικαίως είναι δυσαρεστημένοι με την κατάσταση αυτή και ζητούν να δοθεί λύση στο πρόβλημα. Η παράταξή μας  με δική μου πρωτοβουλία κατέθεσε  πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα αυτό με την οποία ζητάμε, να υπάρξει γενναία μείωση στο τιμολόγιο του νερού, διότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες δεν ήταν αυτές που έπρεπε. Εξαιτίας της κατάστασης αυτής έχουν δημιουργηθεί προβλήματα σε οικιακές συσκευές , τα καταστήματα λειτουργούν με δυσκολία ενώ πολλοί συμπολίτες μας αναγκάσθηκαν να προχωρήσουν σε τοποθέτηση ντεπόζιτων, δεξαμενών, φίλτρων νερού κ.λπ.».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αλληλογραφία στα καφενεία

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Με Πυξίδα τον Πολίτη», αναφέρθηκε σε δύο ακόμη προβλήματα καθημερινότητας που αφορούν το Πλωμάρι. Το πρώτο όπως είναι είναι το θέμα  του ταχυδρομείου και η έγκαιρη παράδοση της αλληλογραφίας στους κατοίκους της περιοχής. «Δυστυχώς το ζήτημα με την ονομοτοδοσία των οδών δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί με αποτέλεσμα η αλληλογραφία και οι λογαριασμοί των πολιτών να πηγαίνουν στα καφενεία. Σήμερα που είναι κλειστά, οι πολίτες περιμένουν απ’ έξω για να παραλάβουν τα γράμματα τους».

Τα βράχια στις αυλές και στα σπίτια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το τρίτο ζήτημα στο οποίο αναφέρθηκε ο Δημήτρης Μαλλιαρός αφορά στην κατολίσθηση που έγινε πριν από δύο χρόνια στο ύψωμα του Προφήτη Ηλία στο Πλωμάρι με αποτέλεσμα μεγάλοι όγκοι βράχων να καταλήξουν στα σπίτια, τις αυλές και τις κρεβατοκάμαρες πολιτών. «Σήμερα 24 μήνες μετά το συμβάν οι βράχοι εξακολουθούν να βρίσκονται στην ίδια θέση και οι συμπολίτες μας, ιδιοκτήτες των σπιτιών, είναι σε απόγνωση. Η μόνη λύση για την άρση του αδιεξόδου, είναι  ο Δήμος να αγοράσει τα σπίτια που βρίσκονται στο σημείο της κατολίσθησης και από εκεί και πέρα να προγραμματίσει έργα και δράσεις για την ασφάλεια της περιοχής».  

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής