× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Έκαναν έργα οι προηγούμενοι ....εμείς θα κάνουμε τη διαφορά»

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του αντιδημάρχου Στρατή Τζιμή για το σχεδιασμό και τα έργα στο Δήμο Μυτιλήνης

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 2/12/2020

«Έκαναν έργα οι προηγούμενοι ....εμείς θα κάνουμε τη διαφορά»

Στις προσπάθειες που καταβάλει ο Δήμος Μυτιλήνης, να υλοποιήσει σειρά έργων της Μυτιλήνης και της Δυτικής Λέσβου παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει λόγω των πολλαπλών προβλημάτων που ταλανίζουν τον τόπο μας, αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Στρατής Τζιμής, σε συνέντευξη του στο «Ν»  99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προκλήσεις και προβλήματα

Ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Τεχνικών Έργων της Μυτιλήνης, στο πλαίσιο της συνέντευξης του περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στη Λέσβο λόγω των διαφόρων δύσκολων συγκυριών με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπη η κοινωνία, όπως η οικονομική κρίση, το μεταναστευτικό και τους τελευταίους μήνες ο κορονοϊός. «Όλα αυτά επηρεάζουν αρνητικά και την κατάσταση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ειδικά ο Δήμος Μυτιλήνης  εκτός όλων των παραπάνω αντιμετωπίζει και την πρόκληση της διάσπασης του ενιαίου Δήμου Λέσβου πριν 15 μήνες περίπου στο πλαίσιο της οποίας ανέλαβε αυξημένες υποχρεώσεις ως διάδοχος δήμου του αυτοδιοικητικού σχύματος που καταργήθηκε. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι είναι υποχρεωμένος να διεκπεραιώσει, να ολοκληρώσει και  να πληρώσει όλα τα έργα που γίνονται στο νησί και είχαν ξεκινήσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Αυτό επιβαρύνει πολύ σημαντικά τις υπηρεσίες μας οι οποίες αναγκάζονται σήμερα να λειτουργούν μετά τη διάσπαση που έγινε με πολύ λιγότερο προσωπικό και να επιβλέπουν έργα πολλαπλάσια των δυνάμεών τους».

Θα κάνουμε τη διαφορά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρά τις δυσκολίες ωστόσο, ο Στρατής Τζιμής δήλωσε αισιόδοξος ότι ο Δήμος Μυτιλήνης και η παρούσα Δημοτική Αρχή θα αφήσει ξεχωριστό αποτύπωμα στην ιστορία του δήμου, προσφέροντας σημαντικά στους δημότες και ολοκληρώνοντας παράλληλα το έργο που ξεκίνησαν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές.

«Υπάρχουν πολλά έργα που σχεδιάστηκαν από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και είναι σήμερα σε εξέλιξη. Αυτό οφείλουμε να το σεβαστούμε, να το αναγνωρίσουμε και να συνεχίσουμε το έργο των προκατόχων μας. Σε κάθε περίπτωση πάντως η παρούσα Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη όχι μόνο να ολοκλρηρώσει τα έργα αυτά αλλά να κάνει τη διαφορά με νέες δράσεις που θα αφήσουν αποτύπωμα στην πόλη της Μυτιλήνης και τα χωριά μας».

Προτεραιότητα τα σχολεία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στο θέμα των σχολείων ο Στρατής Τζιμής σημείωσε ότι γενικά υπήρχε αστοχία στο ζήτημα της προμήθειας ΠΡΟΚΑΤ αιθουσών, το προηγούμενο διάστημα με αποτέλεσμα η παρούσα δημοτική αρχή να αντιμετωπίζει αρκετές δυσκολίες  στο πλαίσιο της επισκευής των σχολικών κτιρίων που είναι σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές του νησιού.

«Πλέον έχουμε προχωρήσει στην προμήθεια νέων σύγχρονων ΠΡΟΚΑΤ αιθουσών και έτσι θα προχωρήσουν χωρίς προβλήματα τα έργα στα σχολεία μας. Τέλος του χρόνου δημοπρατείται το 6ο δημοτικό Σχολείο, που σταμάτησε λόγω προβλημάτων που εντοπίστηκαν στην πορεία του έργου. Τα έργα επισκευής των   δύο σχολείων στο συγκρότημα των Υφαντηρίων και συγκεκριμένα το 3ο Γυμνάσιο και το 4ο Λύκειο, θα ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ, ώστε να υπάρξει καλύτερος προγραμματισμός στέγασης των μαθητών όσο θα διαρκούν οι εργασίες».

Ο σχεδιασμός της Αστικής Ανάπλασης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών στα Έργα που σχεδίασε η Δημοτική Αρχή και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να κατατεθούν ως προτάσεις στο Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης. Σε αυτά περιλαμβάνονται όπως είπε η ανάπλαση της προκυμαίας, από το ύψος του Τελωνείου έως την οδό Χριστουγέννων, μαζί με την Πλατεία Σαπφούς. «Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, θα ενταχθούν επίσης το πάρκο του ΙΚΑ Μυτιλήνης όπου θα δημιουργηθεί μία καλαίσθητη παιδική χαρά, το οικόπεδο των στάβλων όπου θα μετατραπεί σε χώρο ανοιχτών εκδηλώσεων και ένα οικόπεδο στην Αγία Κυριακή που θα μετατραπεί σε ένα πολυχώρο αθλητισμού και ψυχαγωγίας. Στο πρόγραμμα δυστυχώς δεν θα καταφέρουμε να εντάξουμε την επισκευή του Δημοτικού Θεάτρου, όπου δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η Ηλεκτρομηχανολογική Μελέτη, καθώς και το δίκτυο πεζοδρομίων της πόλης μας. Για το τελευταίο έργο η μελέτη των περιπατητικών διαδρομών 11 χιλιομέτρων είναι έτοιμη, ωστόσο πριν ξεκινήσει θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν τα έργα που αφορούν τα δίκτυα της ΔΕΥΑΛ».

Παιδικές χαρές

Ο Στρατής Τζιμής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα έργα των παιδικών χαρών όπου υποσχέθηκε πως έως το τέλος του 2021 σχεδόν όλα τα χωριά του Δήμου θα έχουν μία σύγχρονη και πιστοποιημένη παιδική χαρά.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βρέθηκε γάτα στην Κουλμπάρα

Φοράει κόκκινο μαντήλι στο λαιμο
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πετάει» μέχρι τα 12 ευρώ το αρνί στη Λέσβο

Μέχρι τα 10,8 ευρώ φθάνει η τιμή του αρνιού στην χονδρική αγορά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής