× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πολύς θόρυβος για το τίποτα;

Αντιδράσεις στη απόφαση μεταφοράς χρημάτων των ΟΤΑ στην Τράπεζα της Ελλάδος

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 30/1/2019

Πολύς θόρυβος για το τίποτα;

Αντιδράσεις έχουν προκληθεί από την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων στην απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με την οποία οι φορείς της γενικής κυβέρνησης και οι ΟΤΑ υποχρεούνται εντός 30 ημερών να μεταφέρουν τα πλεονάζοντα ταμειακά διαθέσιμά τους στον λογαριασμό ταμειακής τους διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σχετική απόφαση υπογράφεται από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης φορέων με την απόφαση θα επιβάλλονται κυρώσεις μεταξύ των οποίων και η μη καταβολή επιχορηγήσεων από τον προϋπολογισμό.  Αύριο Πέμπτη ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη Ν.Δ. Γιώργος Πατούλης συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης.

Από την μεριά τους κυβερνητικοί παράγοντες υποστηρίζουν ότι γίνεται πολύ θόρυβος για το τίποτα καθώς μ’ αυτό τον τρόπο υπάρχει καλύτερη οργάνωση και έλεγχος των οικονομικών των δήμων και νοικοκύρεμα τους. Γεγονός πάντως είναι ότι τα μεταφερόμενα κεφάλαια διασφαλίζονται πλήρως και είναι άμεσα ή εντός ολίγων ημερών διαθέσιμα όταν αυτά ζητηθούν. Επίσης η διατήρηση των διαθέσιμων σε λογαριασμούς  εμπορικών τραπεζών με χαμηλότερη απόδοση από εκείνη που προσφέρει η Τράπεζα της Ελλάδος ισοδυναμεί  με απώλεια εσόδων για τον φορέα.

 Διευκρίνηση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Παναγιώτη Τσουπή αργά το απόγευμα της Τρίτης μας είπε ότι μέχρι σήμερα (σ.σ. χτες) δεν έχει έρθει στο Δήμο Λέσβου η σχετική απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών.

Επίσης διευκρίνισε ότι σε περίπτωση που αυτή η απόφαση είναι σε εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 20/4/2015 τότε ο Δήμος Λέσβου εξαιρείται με το δεδομένο ότι έχει ήδη από το Δεκέμβριο του 2014 μεταφέρει τα πλεονασματικά ταμειακά διαθέσιμα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Μάλιστα ο κ. Τσουπής χαρακτήρισε την τότε απόφαση της δημοτικής αρχής Γαληνού ως «σωτήρια».

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Μπακογιάννης και Κοσιώνη στην Αγιάσο

Δοκίμασαν λουκουμάδες στο κατάστημα της πρώην Προέδρου του χωριού Διαμάντως Ρουγκέλλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Ταγματάρχης Παπαγιάννης... ξανά στο Κιόσκι Μυτιλήνης

Άπαντες παρόντες στην πλατεία Ελευθερίας, στα αποκαλυπτήρια της προτομής του νεκρού Διοικητή του Τάγματος των Λεσβίων στρατιωτών, στην πολύνεκρη Μάχη του Σκρά
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν πάει άλλο με αυτή την Ευρώπη»

Η βουλεύτρια του ΚΚΕ, Αφροδίτη Κτενά μιλά στο «Ν» για τις ευρωεκλογές, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο

Ευχάριστη πρωινή έκπληξη είχε μια ομάδα Τούρκων τουριστών την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επίσκεψη Μουτζούρη στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών

Ενημερώθηκε για εκπαιδευτικά θέματα του νομού ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Καθυστέρησαν πάρκο της Επάνω Σκάλας και πάρκο αναψυχής»

Υπέγραψε ο Μουτζούρης την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστή η Ζωοδόχου Πηγής τη Δευτέρα

Λόγω επισκευής βλάβης από τη ΔΕΥΑΛ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στο 13ο μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας ο Περιφερειάρχης

Παρακολούθησε την παρουσίαση ψηφιακών εργασιών που πραγματοποίησαν μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της Λέσβου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερμού, σχολεία και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Μεγάλη δράση εν όψει των ευρωεκλογών στα καταστήματα της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Έλληνες και Τούρκοι, με προορισμό τον Μανταμάδο στη χάρη του Αρχαγγέλου

Χιλιάδες επισκέπτες καταφθάνουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας ακτοπλοϊκά στη Λέσβο για το πανυγήρι του Ταξιάρχη. Μεγάλο ενδιαφέρον και από τους Τούρκους επισκέπτες οι οποίοι μεταβαίνουν στο προσκύνημα για να δουν τα δρώμενα