× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Αγώνας για Παιδεία – Υγεία – Εργασία – Δημοκρατικά δικαιώματα»

Ανακοίνωση παράταξης «Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ» για την απεργία της Πέμπτης 26 Νοεμβρίου

Δημοσίευση 24/11/2020

«Αγώνας για Παιδεία – Υγεία – Εργασία – Δημοκρατικά δικαιώματα»
' χρόνος ανάγνωσης

Στην εικοσιτετράωρη απεργία της Πέμπτης 26 Νοεμβρίου, καλεί τους εκπαιδευτικούς να λάβουν μέρος σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ».

Όπως αναφέρεται στο κάλεσμα  της παράταξης, η κυβέρνηση της ΝΔ, εν μέσω πανδημίας  με ένα ακροδεξιό κρεσέντο δημαγωγίας, χτυπά τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων  τη μια μετά την άλλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Έβαλαν το λαό και τα δημοκρατικά του δικαιώματα στον γύψο, προφασιζόμενοι την πανδημία, επέβαλαν ένα πρωτόγνωρο αυταρχικό καθεστώς απαγορεύσεων και αυταρχισμού, με κατασταλτικά μέτρα χουντικής κοπής και έμπνευσης, για να μπορούν ανεμπόδιστα να επιβάλλουν τη βάρβαρη πολιτική τους. Αυτοί, που μέχρι χθες ισχυρίζονταν ότι δεν θα έχουμε δεύτερο lockdown και ορκίζονταν πως τα σχολεία δεν θα κλείσουν γιατί δεν αποτελούν χώρους μετάδοσης, τώρα, μπροστά στην έξαρση της πανδημίας, προχωρούν σε λουκέτα διαρκείας, καταβυθίζοντας το λαό στην ανεργία και στη φτώχεια, καταβαραθρώνοντας τα μορφωτικά δικαιώματα της νέας γενιάς. Για να συγκαλύψουν τις εγκληματικές συνέπειες της πολιτικής τους χρεώνουν στο φτωχό λαό την ευθύνη για την έξαρση της πανδημίας. Η πραγματική αγωνία των αρνητών των ΜΕΘ, των δήμιων του ΕΣΥ και της Δημόσιας Εκπαίδευσης, αυτών που αδιαφορούν αν ο λαός συνωστίζεται καθημερινά στα ΜΜΜ, είναι πώς θα υλοποιήσουν την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική τους αδιατάρακτα στις πλάτες των εργαζομένων, σε βάρος της υγείας του λαού, κόντρα στις ανάγκες της νεολαίας για μόρφωση.

Η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ ξεδιπλώνει την νεοφιλελεύθερη και αντιεκπαιδευτική ατζέντα της πάνω στο πολύπαθο σώμα της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης. Η λεγόμενη “τηλεκπαίδευση”, που διαφημίστηκε και χρυσοπληρώθηκε από το ΥΠΑΙΘ, ήρθε για να μείνει ως εργαλείο που υποβαθμίζει τη ζωντανή εκπαιδευτική διαδικασία, που δημιουργεί νέα φίλτρα ταξικών αποκλεισμών για χιλιάδες μαθητές από φτωχές και λαϊκές οικογένειες. Η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ επιχειρούν να φορτώσουν ολόκληρο το βάρος της “τηλεκπαίδευσης” στους εκπαιδευτικούς. Για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και την γενικευμένη αγανάκτηση εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών από την κατάρρευση των συστημάτων, καταφεύγουν σε ασύστολη δημαγωγία που μοιραία τους οδηγεί στην αυτογελοιοποίηση. Την ίδια ώρα, με την πανδημία να βρίσκεται σε έξαρση και με κλειστά τα σχολεία, φέρνουν το νέο νομοσχέδιο για την ΤΕΕ που είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα και τις ανάγκες της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου και των βιομηχάνων, σύμφωνα με τις επιταγές του ΣΕΒ και του ΟΟΣΑ. Η λαιμητόμος της “τράπεζας θεμάτων”, η αξιολόγηση σχολείων και όλα τα μέτρα που συνοδεύουν τον νόμο “Κεραμέως” του περασμένου καλοκαιριού μπαίνουν σε εφαρμογή. Πάνω στο έδαφος της πανδημίας βρίσκουν “χρυσή ευκαιρία” να διαλύσουν τη Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα πραγματικά σχέδια της κυβέρνησης ΝΔ και του μεγάλου κεφαλαίου είναι να γυρίσουν το ρολόι του κόσμου της εργασίας έναν αιώνα πίσω, στις πιο βάρβαρες εποχές εργασιακού μεσαίωνα και εκμετάλλευσης. Το νομοσχέδιο “Βρούτση” χτυπά βάναυσα όσα εργασιακά δικαιώματα κατακτήθηκαν με αιματηρούς αγώνες και θυσίες. Θέλουν να βάλουν οριστικό τέλος ακόμα και στη θεμελιώδη εργατική κατάκτηση του 8ωρου, να παγιώσουν το άγριο καθεστώς της 10ωρης εργασίας-σκλαβιάς και των απλήρωτων υπερωριών. Θέλουν να τσακίσουν τις εργασιακές σχέσεις για να μπορούν να κερδοφορούν ασύστολα πάνω στην πιο στυγνή εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Παράλληλα η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει οριστική ταφόπλακα στα σωματεία και τα συνδικάτα, στην ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, να βάλει στο γύψο τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού στη διαδήλωση και την απεργία. Τα νέα αντισυνδικαλιστικά μέτρα προβλέπουν το φακέλωμα των σωματείων, όσων συνδικαλίζονται, όσων απεργούν και αγωνίζονται. Θέλουν το εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα τρομοκρατημένο, υποταγμένο και δέσμιο της βάρβαρης πολιτικής τους. Ο Χρυσοχοϊδης, σε ρόλο “σερίφη”, με αφορμή την καταστολή των διαδηλώσεων της 47ης επετείου του Πολυτεχνείου, δήλωσε ωμά και κυνικά πως πρέπει “να τελειώνει η υπόθεση με τις διαδηλώσεις που καταλύουν την κοινωνική ζωή”. Αυτή ακριβώς την κατεύθυνση υπηρετούν τα ακραία κατασταλτικά μέτρα, οι φασιστικές αστυνομικές διαταγές και απαγορεύσεις που επιβάλλει η κυβέρνηση. Η πανδημία γίνεται ο καταλύτης που επιταχύνει την επιβολή αντιδημοκρατικών μέτρων, την παγίωση ενός καθεστώτος “έκτακτης ανάγκης” σε ολόκληρο τον κόσμο. Συναντά όμως τη σθεναρή αντίσταση των λαών που υπερασπίζονται τα θεμελιώδη δημοκρατικά τους δικαιώματα! Από τις λαϊκές κινητοποιήσεις στη Γαλλία ως τις διαδηλώσεις τιμής στην εξέγερση του Πολυτεχνείου παρά τις κυβερνητικές απαγορεύσεις και την αστυνομοκρατία, φυσάει αέρας αντίστασης στις αντιδραστικές επιβουλές των κυρίαρχων. Ακόμα οι εκπαιδευτικοί με τα συντριπτικά ποσοστά απόρριψης της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις 7 Νοέμβρη, αποτελούν φάρο ελπίδας και αντίστασης ενάντια στα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης!

Αγωνιζόμαστε για:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας – Μαζικές προσλήψεις γιατρών-νοσηλευτών και απαραίτητου νοσοκομειακού προσωπικού – Δημιουργία ΜΕΘ – Δωρεάν τεστ σε όλο το λαό!

- Ανοιχτά και ασφαλή Σχολεία με όλα τα μέτρα προστασίας (15αρια τμήματα, προσλήψεις εκπαιδευτικών, δωρεάν τεστ για όλους, προσλήψεις επιπλέον προσωπικού καθαριότητας κλπ)

- Να μην περάσουν τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα για την ΤΕΕ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Να δοθούν πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια!

- Να μην περάσουν τα αντισυνδικαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης!

- Να ανατραπεί η βάρβαρη αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης!

Καλούμε τις ΕΛΜΕ και τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα! Καλούμε την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ να διοργανώσουν απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η παράταξη  Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ο Σύλλογος Γονέων του ΓΕΛ Καλλονής για τα 3 χρόνια από τα Τέμπη

Καλεί γονείς, διδάσκοντες, Συλλόγους Γονέων, μαθητές, εργαζόμενους, φορείς και σωματεία του Δήμου Δυτικής Λέσβου να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις
Ο Σύλλογος Γονέων του ΓΕΛ Καλλονής για τα 3 χρόνια από τα Τέμπη
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κοινό κάλεσμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις για τα Τέμπη

Η Ανταρσία στο Αιγαίο μαζί με άλλες 32 περιφερειακές και δημοτικές κινήσεις καλούν σε συμμετοχή στα συλλαλητήριο.
Κοινό κάλεσμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις για τα Τέμπη
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

ΣΕΠΕ Λέσβου «Όλοι στις συγκεντρώσεις για το έγκλημα των Τεμπών»

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση της πλατείας Σαπφούς
ΣΕΠΕ Λέσβου «Όλοι στις συγκεντρώσεις για το έγκλημα των Τεμπών»
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου για τα Τέμπη

Καλεί σε συμμετοχή στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης το μεσημέρι του Σαββάτου
Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου για τα Τέμπη
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Οι συνταξιούχοι της Λέσβου συμμετέχουν στην κινητοποίηση για τα Τέμπτη

Οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις καλούν σε συμμετοχή στην κινητοποίηση στη Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης στο Σάββατο 28 Φεβρουαρίου στις 12.00 το μεσημέρι.
Οι συνταξιούχοι της Λέσβου συμμετέχουν στην κινητοποίηση για τα Τέμπτη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Οι μαθητες της Αγρας ταξιδεύουν στο χρόνο

Ταξίδι στον γεωλογικό χρόνο για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Άγρας στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Άντισσας
Οι μαθητες της Αγρας ταξιδεύουν στο χρόνο
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ο Ερυθρός Σταυρός Μυτιλήνης στο πλευρό των ευάλωτων οικογενειών

Το καλάθι της Αγάπης που υλοποιεί, προχώρησε στην διάθεση τροφίμων σε ευάλωτες οικογένειες του νησιούκαι στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Ιεράς Μητρόπολης Μυτιλήνης, Ερεσού και Πλωμαρίου.
Ο Ερυθρός Σταυρός Μυτιλήνης στο πλευρό των ευάλωτων οικογενειών
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επίθεση με πέτρα στο Αντίβαρο στη Χίο και ζημιές στην τζαμαρία του χώρου

Ο Κοινωνικός Χώρος καταγγέλλει νέο περιστατικό βίας και συνδέει την επίθεση με κλίμα μισαλλοδοξίας των τελευταίων ημερών
Επίθεση με πέτρα στο Αντίβαρο στη Χίο και ζημιές στην τζαμαρία του χώρου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές, φοιτητές και καθηγητές της Μυτιλήνης στους δρόμους για τα 3 χρόνια από τα Τέμπη

Εκατοντάδες παιδιά και εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Σαπφούς, με στάση εργασίας της ΕΛΜΕ, ζητώντας δικαιοσύνη για τα 57 θύματα και ουσιαστικά μέτρα ασφάλειας
Μαθητές, φοιτητές και καθηγητές της  Μυτιλήνης στους δρόμους για τα 3 χρόνια από τα Τέμπη
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ο Ραδιοερασιτεχνισμός κοντά στα σχολεία της Λέσβου

Ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών πραγματοποίησε ενημερωτική δράση στο Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκήπου
Ο Ραδιοερασιτεχνισμός κοντά στα σχολεία της Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πρόσκληση για 2 αναπληρωτές δασκάλους σε σχολεία της Λέσβου

Αιτήσεις έως 3 Μαρτίου για θέσεις ΠΕ70 σε Μήθυμνα και Παναγιούδα με βάση τον βαθμό πτυχίου και τοπική διαδικασία πρόσληψης για το διδακτικό έτος 2025-2026
Πρόσκληση για 2 αναπληρωτές δασκάλους σε σχολεία της Λέσβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Μεγαλο συλλαλητήριο στις 28 Φεβρουαρίου στη Μυτιλήνη για τα Τέμπη

Στην Πλατεία Σαπφούς στις 12 το μεσημέρι. Δείτε αναλυτικά ανακοινώσεις φορέων και πολιτικών οργανώσεων που συμμετέχουν
Μεγαλο συλλαλητήριο στις 28 Φεβρουαρίου στη Μυτιλήνη για τα Τέμπη