Εκλογές στους συνταξιούχους του Δημοσίου
Κάλεσμα από την Ενωτική Κίνηση
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/4/2019

Κάλεσμα συμμετοχής στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Λέσβου απευθύνει με ανακοίνωση της η Ενωτική Κίνηση Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων. Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 και ώρα 10:30 πμ στα γραφεία του συλλόγου (Ναυμάχου Αποστόλη19 ΜΥΤΙΛΗΝΗ με θέματα:
α) Έγκριση πεπραγμένων απερχόμενου Δ.Σ.
β) Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για την διενέργεια αρχαιρεσιών ανάδειξης νέου Δ.Σ και αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ενωτικής Κίνησης έχει ως εξής:
«Στις σημερινές συνθήκες γενικευμένης βάρβαρης αντισυνταξιουχικής – αντιλαϊκής επίθεσης, η ενεργός συμμετοχή όλων μας αποτελεί προϋπόθεση για την αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων μας και ανατροπή της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής.
Στο επίκεντρο της συζήτησης, εκτός από τα καυτά θέματα της επανάκτησης απωλειών σε συνεργασία με τις υπόλοιπες συνταξιουχικές οργανώσεις του νησιού μας που ήδη κινητοποιούνται. Γιατί είναι ο μόνος δρόμος, απάντηση στην κλιμακούμενη επίθεση της Ε.Ε, του κεφαλαίου και της φιλοευρωπαϊκής και φιλονατοϊκής Κυβέρνησης .
Το 1918 πάνω από 180 συλλαλητήρια διοργανώθηκαν με επιτυχία από τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις (μέλος των οποίων είναι και η ΠΟΠΣ) σε όλη την Ελλάδα.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΕΙΝΑΙ:
• Η αναστολή για το 2019 της μείωσης των συντάξεών μας.
• Επίσης σταμάτησε η παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης από τις επικουρικές και επιστράφηκε αναδρομικά από 2016.
Είναι μικρές νίκες μπροστά στην αντιασφαλιστική επίθεση διαρκείας τόσο από την τωρινή όσο και από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις. Ότι κερδίζουμε το κρατάμε και συνεχίζουμε να Διεκδικούμε ότι μας χρωστάνε.
Συνάδελφοι
Μόνο οι αγώνες φέρνουν αποτελέσματα και όχι η προσφυγή στα δικαστήρια. Να θυμηθούμε την απόφαση του ΣΤΕ τον Ιούνιο του 2015 να δίνονται κανονικά τα δώρα και οι παρακρατήσεις των νόμων 4093 και 4051/2012.
ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ η Κυβέρνηση δε την εφαρμόζει. Και βέβαια όλες οι περικοπές ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ εφαρμόστηκαν.
Άρα το ζήτημα είναι θέμα πολιτικό και τα πολιτικά ζητήματα λύνονται με αγώνες.
ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΕΠΙΣΡΑΦΟΥΝ, όσα παράνομα έχουν πάρει από τις συντάξεις μας.
Σας καλούμε να ψηφίσετε την<< Ενωτική Κίνηση Συνταξιούχων Δημοσίου>> για να διεκδικήσουμε από κοινού όχι μονάχα αυτά που μας χρωστάνε αλλά και αυτά που έχουμε δικαίωμα να απολαμβάνουμε σε μια σύγχρονη κοινωνία.
Διεκδικούμε:
• Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
• Αποκατάσταση όλων των απωλειών που έχουμε υποστεί.
• Κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου.
• Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις ΤΩΡΑ.
• Δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης».
Οι Υποψήφιοι με την
Ε Κ Σ Δ Y
Ανερούση Χριστίνα
Αντώνα-Σταθέλη Σταυρίτσα
Βουλβούλη Ελένη
Καλαρουτάκου Κατερίνα
Παπανικολάου Αντώνης