× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Λαμπρούλης ζητάει να απαλλαγεί από αντιπρόεδρος της Βουλής

Προκειμένου να συνδράμει ως γιατρός-πνευμονολόγος στη Λάρισα ή όπου αλλού χρειαστεί!

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/11/2020

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Λαμπρούλης ζητάει να απαλλαγεί από αντιπρόεδρος της Βουλής

«Θεωρώ ότι η θέση μου είναι μαζί με τους συναδέλφους γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν τη μάχη σε αντίξοες συνθήκες για την περίθαλψη του λαού στις δημόσιες μονάδες υγείας της Λάρισας» τονίζει στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής. Έκκληση στους υπόλοιπους γιατρούς βουλευτές να πράξουν το ίδιο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε μια κορυφαία πράξη, που τον τιμά ως επιστήμονα, ως άνθρωπο και ως βουλευτή προχωρά ο Γιώργος Λαμπρούλης. Ο έκτος αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ, γνωστός πνευμονολόγος, με επιστολή που απέστειλε προς τον Πρόεδρο του Σώματος Κωνσταντίνο Τασούλα, του ζητά να τον απαλλάξει από τα καθήκοντά του στο Κοινοβούλιο, ώστε να προσφέρει ως πνευμονολόγος είτε στο Νοσοκομείο της πόλης του, είτε σε οποιαδήποτε άλλη δομή υγείας απαιτηθεί!

«Θεωρώ ότι η θέση μου είναι μαζί με τους συναδέλφους γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν τη μάχη σε αντίξοες συνθήκες για την περίθαλψη του λαού στις δημόσιες μονάδες υγείας της Λάρισας», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του- και τονίζει:

«Σας παρακαλώ, λοιπόν, να απαλλαγώ προσωρινά από τα καθήκοντά μου ως ΣΤ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και να με διευκολύνετε για να συμβάλλω ως γιατρός – πνευμονολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας στο οποίο υπηρετούσα ή να ενταχθώ σε όποια δημόσια μονάδα υγείας στη Λάρισα κριθεί αναγκαίο.Κάνω επίσης έκκληση στους γιατρούς, εκλεγμένους βουλευτές στο Κοινοβούλιο να πράξουν αντίστοιχα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επιστολή έχει ως εξής:

Επιστολή του Γιώργου Λαμπρούλη, βουλευτή του ΚΚΕ και ΣΤ’ Αντιπροέδρου της Βουλής

Προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωσταντίνο Τασούλα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κοινοποίηση προς τον κ. Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας

Κύριε Πρόεδρε,

Όπως γνωρίζετε οι επιπτώσεις στην υγεία του λαού από την πανδημία είναι οδυνηρές. Μεγάλος αριθμός ανθρώπων προσβάλλεται από τον ιό. Σε πολλούς απ’ αυτούς υπάρχουν επιπλοκές της νόσου και διασωληνώνονται, απαιτείται η εισαγωγή σε ΜΕΘ και δυστυχώς πολλοί απ’ αυτούς οδηγούνται στην απώλεια της ζωής τους, παρά τις τεράστιες προσπάθειες των συναδέλφων γιατρών, των νοσηλευτών και όλων των άλλων υγειονομικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως Βουλευτής του ΚΚΕ γνωρίζω άμεσα τις τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό του δημόσιου συστήματος υγείας, τόσο πανελλαδικά όσο και στην περιοχή της Λάρισας, από την οποία προέρχομαι και εργαζόμουν ως γιατρός – Πνευμονολόγος πριν την εκλογή μου.

Αφουγκράζομαι την καθημερινή αγωνία των συναδέλφων γιατρών, που στα όρια των αντοχών τους προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στην ανάγκη περίθαλψης των ασθενών, την αγωνία των οικογενειών για τους ανθρώπους τους, που νοσούν και αντιμετωπίζουν τις τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές, σε απλές κλίνες νοσηλείας και σε κλίνες ΜΕΘ.

Αφουγκράζομαι και όλους τους άλλους ασθενείς, που δε σχετίζονται με την επιδημία αλλά ουσιαστικά είναι για δεύτερη φορά αποκλεισμένοι από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις λόγω των περιοριστικών μέτρων στις δημόσιες μονάδες υγείας.

Όπως γνωρίζετε, ως Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έχουμε επανειλημμένα και έγκαιρα αναδείξει τις τραγικές ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό του δημόσιου συστήματος υγείας, αποτέλεσμα των διαχρονικών αντιλαϊκών πολιτικών όλων των κυβερνήσεων. Είναι βέβαιο ότι, αν η κυβέρνηση αξιοποιούσε το χρόνο που κερδήθηκε από το λαό, για να θωρακίσει τις δημόσιες μονάδες υγείας με προσλήψεις προσωπικού, με εξοπλισμό όλων των δημόσιων μονάδων υγείας, με ανάπτυξη της δημόσιας ΠΦΥ, με πραγματική επίταξη των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, θα δινόταν η “μάχη” κατά της πανδημίας με άλλους πολύ καλύτερους όρους. Η κυβέρνηση δεν το έκανε και γι’ αυτό οι ευθύνες της είναι τεράστιες έως και εγκληματικές.

Κύριε Πρόεδρε,

Σε αυτές τις συνθήκες οι διεκδικήσεις, για να δοθούν λύσεις στα τεράστια και γνωστά προβλήματα των δημόσιων μονάδων υγείας είναι ζήτημα ζωής για το λαό. Σε αυτό θα συνεχίσω να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις.

Όμως αισθάνομαι ότι πρέπει να κάνω και κάτι παραπάνω και να συμβάλλω με την ιδιότητά μου ως γιατρός – πνευμονολόγος, επειδή στην παρούσα φάση εκτιμώ ότι πριν απ’ όλα προέχει και η πρακτική συμβολή στην προάσπιση της ανθρώπινης ζωής.

Θεωρώ ότι η θέση μου είναι μαζί με τους συναδέλφους γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν τη μάχη σε αντίξοες συνθήκες για την περίθαλψη του λαού στις δημόσιες μονάδες υγείας της Λάρισας.

Σας παρακαλώ, λοιπόν, να απαλλαγώ προσωρινά από τα καθήκοντά μου ως ΣΤ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και να με διευκολύνετε για να συμβάλλω ως γιατρός – πνευμονολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας στο οποίο υπηρετούσα ή να ενταχθώ σε όποια δημόσια μονάδα υγείας στη Λάρισα κριθεί αναγκαίο.

Κάνω επίσης έκκληση στους γιατρούς, εκλεγμένους βουλευτές στο Κοινοβούλιο να πράξουν αντίστοιχα.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Γιώργος Λαμπρούλης

Βουλευτής του ΚΚΕ

ΣΤ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

«Χριστιανόμετρο δεν υπάρχει ‑ Δεν κάνουμε ό,τι πει ο Βελόπουλος ή άλλος πολιτικός»

Δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου κατά την επίσκεψη του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις δομές της Εκκλησίας στο Δήλεσι
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το προφίλ του Τούρκου τουρίστα στο Βόρειο Αιγαίο

Ο υψηλός πληθωρισμός στην Τουρκία έχει μειώσει την καταναλωτική δαπάνη των επισκεπτών
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βόρειο Αιγαίο ψηφίζουν οι Θεσσαλονικείς

Δείτε τους top προορισμούς που επιλέγουν οι ταξιδιώτες της Aegean Airlines στην Ελλάδα.
ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινάει ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ»

Θα προβληθεί από τον ΑΝΤ1-Δειτε αναλυτικά τις ώρες και μέρες προβολής
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Να αλλάξουν οι αγρότες μας επάγγελμα;»

Επιστολή διαμαρτυρίας για τη μειωμένη χρηματοδότηση στα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου, έστειλε η αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Αναστασία Αντωνέλλη, στον Υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη
ΕΛΛΑΔΑ

«Κούρεμα» προστίμων έως 50% υπόσχεται η εφορία

Με δέλεαρ τα μειωμένα πρόστιμα το κράτος προσπαθεί να αποφύγει τις προσφυγές στα δικαστήρια από τους φορολογουμένους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ισχνή αύξηση τζίρου στο λιανεμπόριο του Βορείου Αιγαίου

Μόλις 12,4 εκατ. ευρώ μπήκαν στα ταμεία των επιχειρήσεων του κλάδου που τηρούν διπλογραφικά βιβλία
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Υποχρηματοδότηση των σχεδίων βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου βλέπει η Νέα Αριστερά

Κριτική στην κυβέρνηση για την κατανομή των πόρων του προγράμματος
ΕΛΛΑΔΑ

Ο πρώην «Σπαρτιάτης» Φλώρος γρονθοκόπησε τον Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης

Ένα πρωτοφανές επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών ο οποίος έχει πλέον ανεξαρτητοποιηθεί, Κωνσταντίνο Φλώρο σημειώθηκε στη Βουλή, καθώς γρονθοκόπησε μέσα στην ολομέλεια της Βουλής τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στη Χιο ο Κώστας Μουτζούρης

Ο Περιφερειάρχης θα συμμετάσχει στη Διευρυμένη Συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος