× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ομόφωνη καταγγελία της χυδαιότητας στην πολιτική

Καταγγελία σε βάρος Χρήστου Πουλέλλη με ομόφωνη επί των παρόντων, απόφαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Μυτιλήνης

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 20/11/2020

Ομόφωνη καταγγελία της χυδαιότητας στην πολιτική

Το  Συμβούλιο της Κοινότητας Μυτιλήνης σε έκτακτη συνεδρίασή του, προχθές Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, με ομόφωνη απόφαση του επί των επτά παρόντων μελών του (απουσίασαν οι Ν. Παπαγιαννίδης, Χ. Πουλέλλης και Κ. Αλβανόπουλος από την παράταξη «Ελεύθεροι Πολίτες») «ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ την χυδαία λεκτική επίθεση εναντίον της συμβούλου κ. Μυρσίνης Αδαλή, που εκδηλώθηκε δημοσίως σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, από τον σύμβουλο κ. Χριστόφα Πουλέλλη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την καταγγελία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα μέσω των Μέσων Ενημέρωσης «πέραν της όποιας άλλης προσωπικής αντίδρασης της κ. Αδαλή όπως από το Νόμο δικαιούται να πράξει, σημειώνουμε ότι τέτοιες πρακτικές όπως αυτή του κ. Πουλέλλη που προσβάλλουν τους συναδέλφους και το θεσμό του Κοινοτικού Συμβουλίου, δεν μπορούν να είναι ανεκτές ούτε ως μορφές πολιτικής, ούτε ως μορφές προσωπικής αντιπαράθεσης».

Και καταλήγει η ανακοίνωση αυτή με την οποία εκδηλώνεται συλλογική αντίδραση του Συμβουλίου στην πρακτική βίας και διχασμού στην οποία επιδίδονται μέλη (εκλεγμένα και μη) της παράταξης «Ελέυθεροι Πολίτες»:

«Ξεκαθαρίζουμε, ότι το ήθος και η συμπεριφορά των μελών του Συμβουλίου της Κοινότητας Μυτιλήνης, οφείλουν να αντανακλούν την ιστορία της πόλης. Να αποτελούν υπόδειγμα στάσης ζωής για κάθε συμπολίτη. Και όχι να απαξιώνουν και να υποβαθμίζουν τον ίδιο μας τον τόπο, οι πολίτες του οποίου μας έταξαν να υπηρετούμε.».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Τι προκάλεσε την καταγγελία

Η αντίδραση του Συμβουλίου της Κοινότητας προκλήθηκε από τη σταγόνα που κυριολεκτικά ξεχείλισε το ποτήρι ως αποτέλεσμα της πρακτικής της παράταξης «Ελεύθεροι Πολίτες».

Όπως το «Ν» είχε φέρει στο φως στις 15 Νοεμβρίου, έναν ακριβώς μήνα μετά την καταγγελία για ξυλοδαρμό  και εξύβριση γυναίκας στην είσοδο της οδού Ερμού και το θόρυβο που ακολούθησε, νέα επίθεση διαδικτυακή αυτή τη φορά εκδηλώθηκε σε βάρος πάλι γυναίκας, της κ. Μυρσίνης Αδαλή μέλους του Συμβουλίου της Κοινότητος Μυτιλήνης εκλεγμένης με την παράταξη «Δημοκρατική Μυτιλήνη». Δράστης ήταν ο εκλεγμένος στο Συμβούλιο της Κοινότητας Μυτιλήνης με την παράταξη «Ελεύθεροι Πολίτες», ο οποίος κατονομάστηκε με απόφαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κ. Αδαλή με ανάρτηση της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης είχε ταχθεί εναντίον της βραδινής απαγόρευσης κυκλοφορίας στα πλαίσια της αντιμετώπισης της νόσου του κορονοϊού,  χαρακτηρίζοντας το μέτρο ως «αναστολή δημοκρατίας». Στις 14 Νοεμβρίου, ο κ. Πουλέλλης, μετέφερε την ανάρτηση της κ. Αδαλή με το ονοματεπώνυμο της (με τη μέθοδο του print screen) στη δική του σελίδα και έγραψε δημόσια για την κ. Αδαλή τα παρακάτω χυδαία: «Η ΚΥΡΑΜΥΡΣΙΝΗ ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ ΚΑΙ ΛΑΛΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΣΕΞ!!!!». Το σχόλιο αυτό προκάλεσε και άλλες χυδαίες αντιδράσεις σε βάρος της κ. Αδαλή.

 Ας σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η διχαστική και βίαιη πρακτική μελών της παράταξης «Ελεύθεροι Πολίτες» απασχολεί την κοινή γνώμη της Μυτιλήνης.

Προεκλογικά είχε σοκάρει η επίθεση με κλωτσιές κατά σκύλου στο Φανάρι από υποψήφιο της παράταξης.

Άλλος εκλεγμένος με την παράταξη στο Συμβούλιο της Κοινότητας πρόσφατα καταδικάστηκε για εξυβριστική επίθεση κατά γυναίκας. Ενώ τρίτος εκλεγμένος στο Συμβούλιο έως και της διάλυσης του πυρήνα στη Μυτιλήνη δήλωνε μέλος της εγκληματικής και με απόφαση δικαστηρίου, οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Στη συνέχεια λέγεται ότι είχε ενταχθεί στο νέο κόμμα του Κασιδιάρη.  

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βρέθηκε γάτα στην Κουλμπάρα

Φοράει κόκκινο μαντήλι στο λαιμο