× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η Δημοτική Αρχή οφείλει να αξιοποιήσει τη χρηματοδότηση του Προγράμματος Αντώνης Τρίτσης

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο «Ν» της επικεφαλής της παράταξης «Με Πυξίδα τον Πολίτη» Εριφύλης Χιωτέλλη. Προτάσεις για την καλύτερη διαχείριση των έργων και των χρηματοδοτικών προγραμμάτων.

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 17/11/2020

Η Δημοτική Αρχή οφείλει να αξιοποιήσει τη χρηματοδότηση του Προγράμματος Αντώνης Τρίτσης
' χρόνος ανάγνωσης

«Η δημοτική αρχή εκμεταλλεύεται την κατάσταση και την έλλειψη δυνατότητας συνεδρίασης του δημοτικού Συμβουλίου με τη φυσική παρουσία των συμβούλων και των παρατάξεων και προχωρά σοβαρά ζητήματα για τον τόπο και για το δήμο μας χωρίς να ενημερώνεται το ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων του δήμου μας που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο». Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων στην τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή Πρωινοί Διάλογοι» η επικεφαλής της παράταξης «Με Πυξίδα τον Πολίτη» Εριφύλη Χιωτέλλη.

Καμία ενημέρωση για τη χωροθέτηση της νέας δομής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε η Ερ. Χιωτέλλη τις διαπραγματεύσεις του δήμου Μυτιλήνης, του ίδιου του δημάρχου και στελεχών της με στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη χωροθέτηση της δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Όπως σημείωσε η Ερ. Χιωτέλλη η μοναδική φορά που έγινε συζήτηση για το θέμα αυτό, ήταν σε μία σύσκεψη των επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου μέσα στο Σεπτέμβριο, όπου κλήθηκαν πιεστικά από το δήμαρχο να προτείνουν θέσης εγκατάστασης του κέντρου. «Δεν μπορούσαμε, σημειώνει η επικεφαλής της παράταξης με «Πυξίδα τον Πολίτη», να προτείνουμε θέσεις αφού δεν υπήρχε ανάλογη νομιμοποίηση και απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Από εκεί και πέρα όλα τα πάρε δώσε του δημάρχου με τους ευρωπαίους και οι βόλτες στο δήμο για τον εντοπισμό περιοχών, έγιναν χωρίς να έχει ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο και οι παρατάξεις. Όλοι μαθαίνουμε τις εξελίξεις από τα Μέσα Ενημέρωσης και τα δημοσιεύματα του τύπου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το πρόγραμμα Αντ. Τρίτσης δεν πρέπει να χαθεί»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της, η Ερ. Χιωτέλλη αναφέρθηκε σε μια σειρά από σημαντικά ζητήματα όπως τα χαρακτήρισε, τα οποία έχουν καθυστερήσει σημαντικά να προχωρήσουν ενώ δεν υπάρχει και η ανάλογη ενημέρωση των παρατάξεων.
«Η περίπτωση του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης αποτελεί ένα από αυτά τα σοβαρά ζητήματα για τα οποία ζητήσαμε αναλυτική ενημέρωση από το Δήμο και τον καθ' ύλην αρμόδιο αντιδήμαρχο.

Το πρόγραμμα λήγει τέλος Δεκεμβρίου και μέχρι αυτή τη στιγμή ο Δήμος Μυτιλήνης δεν έχει καταθέσει ούτε μία πρόταση για τις 14 δράσεις που είναι στον αέρα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Η παράταξή μας, επισημαίνει η Ερ. Χιωτέλλη τις επόμενες ημέρες ετοιμάζεται να καταθέσει δημόσια πρόταση με σειρά έργων και δράσεων για βασικούς άξονες του προγράμματος. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται έργα που αφορούν τα χωριά μας και τις δημοτικές ενότητες, έργα αγροτικής οδοποιίας και έργα που σχετίζονται με την επισκευή πολιτιστικών κέντρων στα χωριά μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναγκαία η τηλεδιάσκεψη

Παράλληλα η Ερ. Χιωτέλλη αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να προχωρήσει επιτέλους η εφαρμογή της τηλεδιάσκεψης ώστε να συνεδριάσει κανονικά το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης και να υπάρξει ενημέρωση για σοβαρά ζητήματα όπως είναι η πορεία των έργων, η πορεία διάσπασης των Νομικών Προσώπων κ.α.
«Γνωρίζουμε ότι ο πρόεδρος έχει προχωρήσει τη διαδικασία για την τηλεδιάσκεψη, ωστόσο παρατηρούμε ότι υπάρχει μια γενικότερη άρνηση από ορισμένους δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι φαίνεται ότι δεν επιθυμούν να γίνεται η διαδικασία με αυτόν τον τρόπο. Ο τρόπος που γίνονται σήμερα οι συνεδριάσεις, μέσω γραπτών υπομνημάτων δηλαδή, είναι απαράδεκτος και καταργεί τις όποιες αρμοδιότητες έχουν απομείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης
Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026

Ο Παναγιώτης Χριστόφας ευχαριστεί υπηρεσίες και συνεργάτες για τη συλλογική προσπάθεια σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες
Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη

Ο πρώην Υπουργος μίλησε στην εκδήλωση μνήμης για τον Σήφη Βαλυράκη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στό κτήριο της Ε.Σ.Η.Ε.Α με την ευκαιρία των πέντε χρόνων, από την δολοφονία του.
Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο

Την Τρίτη 27 Ιανουαρίου στο κτίριο Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με ομιλητή τον Βασίλη Πύρρο, μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ
Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης

Η πρώτη συνάντηση με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου, στις 11:00 το πρωί, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.
Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης αναφέρθηκε στο ήθος και στον χαρακτήρα του εκλιπόντα
Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας

Ο Σύλλογος πραγματοποιεί εκδήλωση την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Royal Olympic Hotel στις 11 το πρωί
Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής

Συνεργασία Ομίλου Πειραιώς και Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ευεργέτουλα
Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί μετά το άνοιγμα του Τριωδίου
Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο
ΑΤΖΕΝΤΑ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στη Μυτιλήνη
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Κοινότητα Μανταμάδου
Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης

Ένας σπουδαίος παιδαγωγός και πνευματικός άνθρωπος που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον τόπο
Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης