× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Η τοπική κοινωνία θέλει το Σάρλιτζα να γίνει θερμαλιστικό κέντρο»

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του Ν. Καρασάββα στο «Ν». Μιλά για το νέο κολυμβητήριο στα Θέρμα, τη συνεργασία με την Περιφερειακή Αρχή, το Σάρλιτζα και το μεταναστευτικό

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 1/11/2020

«Η τοπική κοινωνία θέλει το Σάρλιτζα να γίνει θερμαλιστικό κέντρο»
' χρόνος ανάγνωσης

Την ικανοποίησή του για τη δρομολόγηση του έργου του Κολυμβητηρίου και την ολοκλήρωση των διαδικασικών δημοπράτησης εξέφρασε ο πρώην αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος του Δήμου Λέσβου και περιφερειακός σύμβουλος  Νίκος Καρασάββας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Ν» 99 FM και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι».

Παλέψαμε σκληρά για το κολυμβητήριο 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ν. Καρασάββας μιλώντας για τις προσπάθειες που έγιναν προκειμένου να δρομολογηθεί το έργο και να εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση περιέγραψε τις ενέργειες που έγιναν την περίοδο εκείνη προκειμένου να εξασφαλισθούν οι εγκρίσεις και οι αδειοδοτήσεις από πολλές υπηρεσίες των Αθηνών. Όπως τόνισε σε όλη αυτή την προσπάθεια είχε στήριγμα το Δήμαρχο Σπύρο Γαληνό που ήταν  άλλωστε και ο εμπνευστής του έργου.

Επιτελικός ο ρόλος της Περιφέρειας για το περιβάλλον

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος ο Ν. Καρασάββας στις νέες αυτοδιοικητικές του δραστηριότητες στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο πλαίσιο της συνεργασίας της παράταξης «Τολμάμε για το Βόρειο Αιγαίο», με την Περιφερειακή Αρχή σημείωσε ότι ανέλαβε το ρόλο του εντεταλμένου συμβούλου για θέματα περιβάλλοντος, σε μια υπηρεσία με σημαντικό και επιτελικό ρόλο. «Ο ρόλος της συγκεκριμένης υπηρεσίας σχετίζεται με ελέγχους για την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων στις διάφορες δραστηριότητες και υποδομές των νησιών μας. Θεωρώ το ρόλο αυτό βαρύνουσας σημασίας με δεδομένο ότι προστασία του περιβάλλοντος ξεκινά από την αυστηρή τήρηση και το σεβασμός της σχετικής νομοθεσίας.

Σχολιάζοντας τη συνεργασία της παράταξής του με την παράταξη του Κώστα Μουτζούρη σημείωσε ότι μέχρι στιγμής η συνεργασία εξελίσσεται αρμονικά χωρίς προβλήματα και δυσλειτουργίες.

Μεγάλο στοίχημα το Σάρλιτζα 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Ν. Καρασάββας αναφέρθηκε στην αξιοποίηση των ιαματικών λουτρών και του Σάρλιτζα στο Δήμο Λουτρόπολης Θερμής απ’ όπου κατάγεται. Όπως σημείωσε ένας από τους λόγους που συνεχίζει να ασχολείται με την αυτοδιοίκηση ενεργά είναι ότι επιθυμεί διακαώς να δει κάποτε το Σάρλιτζα και τη γύρω περιοχή να αποκτούν την αίγλη που τους αξίζει. «Οι κάτοικοι της περιοχής είναι αρκετά δύσπιστοι απέναντι σε λόγια, προθέσεις και υποσχέσεις. Δεν τους αδικώ διότι πολλές φορές απογοητεύτηκαν στο παρελθόν ενώ βλέπουν εδώ και δεκαετίες να ρημάζει το Σάρλιτζα και να απαξιώνεται η περιοχή. Θεωρώ ότι τώρα είμαστε σε καλό δρόμο μετά την πιστοποίηση του φυσικού πόρου. Η μελέτη για την ανάπλαση των λουτρών προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και εκτιμώ ότι σύντομα θα έχουμε ευχάριστες ειδήσεις από το μέτωπο αυτό».

«Από εκεί πέρα σημειώνει ο Ν. Καρασάββας η αξιοποίηση του Σάρλιτζα είναι μια πιο πολύπλοκη με δεδομένο ότι εμπλέκονται σε αυτή πολλές υπηρεσίες μεταξύ άλλων και η αρχαιολογία. Το πλάνο και η πρόταση που υπάρχει είναι η δημιουργία θερμαλιστικού κέντρου με θεραπευτηκές δραστηριότητες και δραστηριότητες ευεξίας. Υπάρχουν διάφορα σενάρια για το πως αυτό μπορεί να υλοποιηθεί μένει να δούμε το επόμενο διάστημα πως θα εξελιχθεί».

Η Λέσβος δεν αντέχει άλλα ψευτοδιλήμματα 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, ο Ν. Καρασάββας, εξέφρασε την αντίθεσή του με τη δρομολόγηση δημιουργίας νέας δομής σε περιοχή που βρίσκεται στη Λουτρόπολη Θερμής σημειώνοντας ότι πρόκειται για μία αμιγώς δασική έκταση και η δημιουργία ενός κέντρου στο σημείο αυτό θα έχει σοβαρές περιβαλλοντικές συνέπειες. Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε η Λέσβος δεν μπορεί να συνεχίσει να σηκώνει το βάρος του μεταναστευτικού και είναι ψετοδίλημμα  το ερώτημα αν θέλουμε δομή στον Καρά Τεπέ ή μέσα στο δάσος σε μην κατοικημένη περιοχή. Η απάντηση θα πρέπει να είναι ότι η Λέσβος δεν αντέχει καμία νέα δομή».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νεκρός στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Εντοπίσθηκε το πρωί του Σαββάτου από στελέχη του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει το παρεκκλήσι των Αγίων Ακινδύνων στη Μυτιλήνη

Διαβάστε εδώ πότε χτίστηκε το παρεκκλήσι που βρίσκεται δίπλα στον ναό του Αγίου Θεράποντα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκόπελο της Γέρας

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου από τις 9.30 ως τις 13.30
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ισχυροί νοτιάδες και καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο

Άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ θα επικρατήσουν την Δευτέρα αναφέρει ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Η Καλλονή στα ροζ για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στον Ροζ Περίπατο, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και ενημέρωσης από το θεματικό πάρκο Βασιλειάδη
ΧΩΡΙΑ

Κουταλέλης: Τιμώ το έργο του Κώστα Ρούσσα

Ο νέος πρόεδρος της Αγιάσου γυρνά σελίδα μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης και δηλώνει πως η Αγιάσος αξίζει ενότητα, συνεννόηση και δημιουργικό πνεύμα
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή

Πληροφορίες για εμπλοκή υπουργού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ψαρά: Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πρώτη γνωριμία και προπόνηση για την Ακαδημίας Ποδηλασίας

Μικροί και μεγάλοι αγκάλιασαν την δράση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Ο Μουτζούρης «βάζει πλάτη» για το λιμάνι του Μολύβου

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη επέκτασης του προσήνεμου μόλου
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακό δείπνο για τον Μάκη Βορίδη στο Ηράκλειο

Δέχθηκε βροχή από αβγά μέσα σε γνωστό εστιατόριο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

«Ο Μόγλης στο Νησί»: η επιστροφή της παρέας στον αέρα

Θοδωρής Χατζημήτρος, Ανθή Παζιάνου και Νικόλας Αθανάσης στήνουν ραδιοφωνικό κύκλο με μνήμη, χιούμορ και ματιά στο σήμερα