× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Θετικά για τα αιτήματά τους τα «ραντεβού» των αστυνομικών

Συναντήσεις στην Αθήνα από τις Ενώσεις Αιγαίου για τα θέματα κορονοϊού και μεταναστευτικού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/10/2020

Θετικά για τα αιτήματά τους τα «ραντεβού» των αστυνομικών
' χρόνος ανάγνωσης

Σειρά επαφών στη Αθήνα πραγματοποίησαν το τελευταίο διήμερο  τα προεδρεία των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιγαίου (Λέσβου, Δωδεκανήσου, Χίου, Κυκλάδων) για θέματα που απασχολούν τις περιοχές αυτές.

Αρχικά επισκέφτηκαν το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας στο οποίο παρουσία του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρη Γερακαράκου είχαν συνάντηση με τον Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη όπου τέθηκαν τα θέματα που απασχολούν τις περιοχές μας με κυριότερα τα ζητήματα που προκύπτουν από την διαχείριση του μεταναστευτικού, τις συνθήκες εργασίας του Αστυνομικού Προσωπικού ενόψει και της εφαρμογής των μέτρων για τη αντιμετώπιση της πανδημίας του covid 19, την στελέχωση και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό των Αστυνομικών Υπηρεσιών, και των μεταγωγών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Από την πλευρά του κ. Αρχηγού αλλά και από τους επιτελείς υπήρξε αναλυτική ενημέρωση για τα ζητήματα που τέθηκαν τα οποία είναι γνωστά, και γίνεται  προσπάθεια για την αντιμετώπιση τους. Παράλληλα μας ανακοινώθηκε ότι στην νέα κανονιστική των μεταγωγών υιοθετήθηκαν στο σύνολο τους οι προτάσεις μας και επιλύονται  πολλά και χρόνια ζητήματα που αντιμετωπίζουμε, ενώ θα είναι έτοιμη για να εφαρμοστεί αφού εγκριθούν οι οικονομικές διαφοροποιήσεις που θα προκύψουν οι οποίες παρόλο που είναι ελάχιστες θα πρέπει να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία που δυστυχώς είναι χρονοβόρα».  

Επίσης συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την υφυπουργό Υγείας,  Ζωή Ράπτη στην οποία «αφού της έγινε ενημέρωση για την υγειονομική κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές μας λόγω του μεταναστευτικού και των επιπλέον δυσκολιών που εμφανίστηκαν με τη έξαρση της πανδημίας του covid 19, όπως και τα επιπλέον προβλήματα που δημιουργεί η νησιωτικότητα και  ζητήθηκε στο πεδίο που άπτεται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Υγείας  η συμβολή της για την αντιμετώπιση τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα θέματα που τέθηκαν είναι 

«1.- Άμεση πραγματοποίηση τεστ αντισωμάτων σε όλους τους Αστυνομικούς που υπηρετούν στις  περιοχές  μας. Ακολούθως , κάθε εβδομάδα πραγματοποίηση rapid test.

2.- Υποβολή σε rapid test  σε όλους τους νεοεισερχόμενους στη Χώρα παράτυπους  μετανάστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

3.- Ύπαρξη  σε κάθε Αστυνομική Διεύθυνση ψυχολόγου, προς κάλυψη αναγκών του Αστυνομικού προσωπικού .

4.- Οι ψυχικά νοσούντες πολίτες , να μεταφέρονται – μετάγονται στις Μονάδες Ψυχικής Υγείας,  από ειδικά εκπαιδευμένους νοσηλευτές ή Ψυχιάτρους και όχι από Αστυνομικές δυνάμεις.

Από την πλευρά της η κα Υφυπουργός αφού αναγνώρισε  το δίκαιο τον αιτημάτων δεσμεύτηκε να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες για την εξεύρεση  των ενδεδειγμένων λύσεων» τόνισαν οι συνδικαλιστές αστυνομικοί.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ενεργή δράση για το περιβάλλον στη Λέσβο από τον Ερυθρό Σταυρό

Το Σάββατο 25 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε εθελοντική δράση για τον καθαρισμό τμήματος του δρόμου από Κεραμειά έως Αγιάσο
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Αλληλεγγύη μέσω κινηματογράφου από τη Συνύπαρξη

Προβολή της ταινίας-ντοκιμαντέρ «A State of Passion» στη Μυτιλήνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η Ανακύκλωση Αιγαίου ταξιδεύει στη Χίο και εμπνέει τους μικρούς μαθητές

Με δίκτυο 350 σημείων συλλογής μπαταριών και 30 για ηλεκτρικές συσκευές, η εταιρεία προωθεί έμπρακτα την περιβαλλοντική συνείδηση, μοιράζοντας στα σχολεία της Χίου το παραμύθι «Η περιπέτεια της Ανακύκλωσης» του Στάθη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αλλάζουμε το κλίμα στα FM: «εξωτικές σταδιοδρομίες»

Για να βρεις τον δρόμο σου, «το μυστικό είναι να κινείσαι». Μια συζήτηση με τις περιβαλλοντολόγους Φένια Καλαχάνη και Κέλλυ Νιτόδα.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Δουλειά, πειθαρχία και όνειρο Ολυμπιακών Αγώνων για τον 17χρονο Βλάση Κιντάκα

Ο 17χρονος από τη Γέρα κατέκτησε τη 2η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κουνγκ Φου, δουλεύοντας παράλληλα για να στηρίξει την προετοιμασία του- Τι είπε με τον προπονητή του Δ. Λουκαδή στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκόπελο της Γέρας

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου από τις 9.30 ως τις 13.30
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Συνάντηση της Ένωσης Στρατιωτικών Λέσβου με τη Μαρία Κομνηνάκα

Η βουλευτίνα του ΚΚΕ ενημερώθηκε από τους συνδικαλιστές στρατιωτικούς για τις θέσεις τους επί του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
ΥΓΕΙΑ

Η Καλλονή στα ροζ για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στον Ροζ Περίπατο, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και ενημέρωσης από το θεματικό πάρκο Βασιλειάδη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η «κορδέλα της ψυχραιμίας» προβληματίζει σε ΚΤΕΛ της Λέσβου

Το ΚΤΕΛ λέει ότι τα παιδιά είναι ζωηρά — κι ένας οδηγός έβαλε σχοινί για να κρατήσει την «τάξη» στο λεωφορείο
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κύκλωμα διακίνησης ξεσκεπάστηκε στη Μυτιλήνη

26χρονος αλλοδαπός συνελήφθη ως μέλος ομάδας οκτώ ατόμων που φέρονται να οργάνωναν μεταφορές μεταναστών από τα τουρκικά παράλια προς τη Λέσβο
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μαθητές του Γυμνασίου Καλλονής γνώρισαν τα φθινοπωρινά πουλιά του νησιού

Μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία στον υγρότοπο Καλλονής με δράσεις παρατήρησης και ενημέρωσης από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Συνάντηση των στρατιωτικών της Λέσβου με τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Στο επίκεντρο οι αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Άμυνας και οι επιπτώσεις στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων