× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η Αντωνέλλη φέρνει κινηματογραφικές παραγωγές στη Λέσβο

Εφ όλης της ύλης Συνέντευξη της Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Αναστασίας Αντωνέλλη. Μιλά για την Κοινωνική Πρόνοια, τον Πολιτισμό, το μεράκι της για την ανάδειξη του Αρχοντικού Γεωργιάδη και τις δράστηριότητες του πρώτου έτους

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 24/10/2020

Η Αντωνέλλη φέρνει κινηματογραφικές παραγωγές στη Λέσβο

Τους λόγους για τους οποίους ζήτησε από τον Περιφερειάρχη να αναλάβει τον τομέα του Πολιτισμού παράλληλα με την αρμοδιότητα της Οικονομίας εξήγησε μέσα από συνέντευξή της στο ΝΗΣΙ 99FM και στη ραδιοφωνική εκπομπή «Πρωινοί διάλογοι» η αντιπεριφερειάρχης Αναστασία Αντωνέλλη σε μια χειμαρρώδη συνέντευξη στο πλαίσιο της οποίας αναφέρθηκε στο έργο του Πολιτισμού και τις δράσεις που έτρεξε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου τους τελευταίους 12 μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

"Αγαπώ τους ανθρώπους.."

Αναφερόμενη στην προηγούμενη δραστηριότητά της στην Κοινωνική Πρόνοια και Αλληλεγγύη του Δήμου Λέσβου, σημειώνει ότι η ίδια επέλεξε στην Περιφέρεια έναν τελείως διαφορετικό τομέα αισθανόμενη ότι έχει κλείσει ο κύκλος της προσφοράς της στο χώρο αυτό. «Όταν αγαπάς τους ανθρώπους και θέλεις να τους στηρίξεις μπορεί να το κάνεις με πολλούς τρόπους. Ένας από αυτούς είναι η προσφορά στον πολιτισμό», είπε χαρακτηριστικά.

"Ο Μουτζούρης ξέρει από πολιτισμό"

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Αναστασία Αντωνέλλη αναφερόμενη στη συνεργασία της με τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη επισήμανε μεταξύ άλλων ότι άλλων ότι είναι εξαιρετικά εποικοδομητική, αφού όπως είπε ο Κώστας Μουτζούρης είναι ένας άνθρωπος που αντιλαμβάνεται πλήρως την έννοια και τη σημασία της πολιτιστικής αναβάθμισης η οποία είναι στενά συνδεδεμένη με την κοινωνική ταυτότητα και ανάπτυξη ενός τόπου.

« Ο ρόλος της Περιφέρειας στον τομέα του πολιτισμού, είναι πρωτίστως επιτελικός και στρατηγικός, προκειμένου να υπάρξουν οι υποδομές και τα μέσα για την παραγωγή αξιόλογου αποτελέσματος από τους φορείς και τους δήμους».

22 δράσεις σε ένα χρόνο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάνοντας τον απολογισμό του έτους η Αναστασία Αντωνέλλη αναφέρθηκε στη λίστα των φιλόδοξων έργων και δράσεων που προωθεί η Περιφέρεια τονίζοντας ότι στόχος είναι όλα αυτά τα έργα και κυρίως οι μελέτες τους, να ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ που ανοίγει τους επόμενους μήνες. «Το υφιστάμενο ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου» σημείωσε η Αν, Αντωνέλλη δεν έχει περιθώριο για άλλα έργα Πολιτισμού αφού τα σχετικά κονδύλια έχουν δεσμευτεί από τον δραστήριο Παύλο Τριανταφυλλίδη και την Εφορεία Αρχαιοτήτων. Ωστόσο αμέσως μόλις ανοίξουν οι προσκλήσεις στις αρχές του νέου έτους, εμείς θα είμαστε έτοιμοι να υποβάλλουμε τις προτάσεις μας, για χρηματοδότηση των μελετών».

Film office στη Λέσβο

Μεταξύ των νέων δράσεων που προγραμματίζει για το επόμενο διάστημα η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Διεύθυνση Πολιτισμού όπως ανακοίνωσε η Αν. Αντωνέλλη, είναι η συνεργασία με το Εθνικό  Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας και η δημιουργία ενός γραφείου «film office»στη Λέσβο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με το γραφείο αυτό θα μπορούν να έρχονται σε επαφή παραγωγοί ταινιών και ντοκιμαντέρ που επιθυμούν να γυριστούν στο νησί μας και  οι οποίες θα χρηματοδοτούνται σε ποσοστό 70% από το το Ε.Κ.Ο.Μ.Ε. «Αυτή η συνεργασία σημειώνει η Αν. Αντωνέλλη δημιουργεί τεράστιες προοπτικές αύξησης του τουρισμού και κυρίως βελτίωσης της εικόνας του νησιού μας, μετά τις εικόνες της ανθρωπιστικής κρίσης που βγήκαν προς τα έξω με τη Μόρια και το μεταναστευτικό».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση