× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΕΚΤΑΚΤΟ

Στη φυλακή Μιχαλολιάκος και όλη η ηγετική ομάδα της ναζιστικής οργάνωσης

Σήμερα ανακοινώνεται η απόφαση για την αναστολή των ποινών των καταδικασμένων της Χρυσή Αυγής

Δημοσίευση 22/10/2020

Στη φυλακή Μιχαλολιάκος και όλη η ηγετική ομάδα της ναζιστικής οργάνωσης

Με την αγόρευση της εισαγγελέως επί των αιτημάτων του καταδικασμένου σε 13 χρόνια κάθειρξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Ηλία Κασιδιάρη, ξεκίνησε στις 11:00 η σημερινή διαδικασία στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Όπως δήλωσε η Αδ. Οικονόμου, το αίτημα απορρίφθηκε καθώς στο συγκεκριμένο στάδιο της δίκης το αίτημα Κασιδιάρη δεν μπορεί να διερευνηθεί καθώς αφορά την ουσία της υπόθεσης και το δικαστήριο έχει ήδη αποφασίσει. Νωρίτερα, και ο δικηγόρος του Γ. Ρουπακιά ζήτησε να γίνει δεκτό το εν λόγω αίτημα.

Σημειώνεται ότι ο Κασιδιάρης, ζητούσε να διερευνηθούν κλήσεις που φέρεται να έχουν πραγματοποιηθεί, δύο μέρες πριν από τη δολοφονία Φύσσα, μεταξύ του γγ Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου επί κυβέρνησης Σαμαρά, Δημήτρη Βαρτζόπουλο, προς τον χρυσαυγίτη με το ψευδώνυμο «Τσουτσάμης», ο οποίος σύμφωνα με το ίδιο αφήγημα την ημέρα της δολοφονίας επικοινώνησε με τον Γ. Ρουπακιά.

Επίσης ο ίδιος ζητεί να εξεταστεί κατ' αντιπαράσταση με τον Δημήτρη Βαρτζόπουλο.

Στη συνέχεια, το δικαστήριο αποσύρθηκε σε διάσκεψη γαι μία ώρα για την έκδοση της απόφασης σχετικά με το ανασταλτικό ή όχι αποτέλεσμα στις εφέσεις των καταδικασθέντων.

Η απόφαση αναμένεται εντός της ημέρας. Από την αίθουσα απουσιάζουν όλοι οι πρώην βουλευτές.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου και εφόσον κρίνει ότι κάποιοι απόντες καταδικασθέντες πρέπει να οδηγηθούν στην φυλακή, τότε ξεκινά η κινητοποίηση του μηχανισμού για την σύλληψη καταδικασθέντων προκειμένου να μεταχθούν στις φυλακές, με εντολή του Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών στον οποίο θα αποσταλούν τα διατακτικά του δικαστηρίου.

Επιπλέον, αντί σύλληψης οι καταδικασθέντες έχουν δυνατότητα να μεταβούν οι ίδιοι στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών ώστε να μεταφερθούν απευθείας σε σωφρονιστικό κατάστημα αντί να οδηγηθούν πρώτα στην ΓΑΔΑ.

Χθες, ολοκληρώθηκε ο κύκλος των αγορεύσεων της υπεράσπισης, μετά την εισαγγελική πρόταση, για αναστολή των ποινών για όλους τους καταδικασθέντες πλην Γ. Ρουπακιά.

Τελευταίοι ναζιστικοί σπασμοί

Τη σχέση στελεχών κυβέρνησης Σαμαρά με τη Χρυσή Αυγή θυμήθηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης κατά τη χθεσινή διαδικασία αναφέροντας ότι έχουν καταγραφεί συνομιλίες του τότε γ.γ. Συντονισμού στην κυβέρνηση Σαμαρά, Δ. Βαρτζόπουλου με στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης δύο ημέρες πριν τη δολοφονία Φύσσα.

Σύμφωνα με τον Κασιδιάρη το εν λόγω στέλεχος της Χρυσής Αυγής φέρεται να λειτούργησε ως «ενδιάμεσος», καθώς όπως δήλωσε ο ίδιος από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκύπτουν συνομιλίες του ίδιου στελέχους με τον Γ. Ρουπακιά, ακόμη και μία ημέρα μετά τη δολοφονία Φύσσα.

Για «αθλιότητες Κασιδιάρη» έκανε λόγο ο Δ. Βαρτζόπουλος απαντώντας.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΕΛΛΑΔΑ

«Χριστιανόμετρο δεν υπάρχει ‑ Δεν κάνουμε ό,τι πει ο Βελόπουλος ή άλλος πολιτικός»

Δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου κατά την επίσκεψη του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις δομές της Εκκλησίας στο Δήλεσι
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το προφίλ του Τούρκου τουρίστα στο Βόρειο Αιγαίο

Ο υψηλός πληθωρισμός στην Τουρκία έχει μειώσει την καταναλωτική δαπάνη των επισκεπτών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βόρειο Αιγαίο ψηφίζουν οι Θεσσαλονικείς

Δείτε τους top προορισμούς που επιλέγουν οι ταξιδιώτες της Aegean Airlines στην Ελλάδα.
ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινάει ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ»

Θα προβληθεί από τον ΑΝΤ1-Δειτε αναλυτικά τις ώρες και μέρες προβολής
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Να αλλάξουν οι αγρότες μας επάγγελμα;»

Επιστολή διαμαρτυρίας για τη μειωμένη χρηματοδότηση στα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου, έστειλε η αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Αναστασία Αντωνέλλη, στον Υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη
ΕΛΛΑΔΑ

«Κούρεμα» προστίμων έως 50% υπόσχεται η εφορία

Με δέλεαρ τα μειωμένα πρόστιμα το κράτος προσπαθεί να αποφύγει τις προσφυγές στα δικαστήρια από τους φορολογουμένους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ισχνή αύξηση τζίρου στο λιανεμπόριο του Βορείου Αιγαίου

Μόλις 12,4 εκατ. ευρώ μπήκαν στα ταμεία των επιχειρήσεων του κλάδου που τηρούν διπλογραφικά βιβλία
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Υποχρηματοδότηση των σχεδίων βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου βλέπει η Νέα Αριστερά

Κριτική στην κυβέρνηση για την κατανομή των πόρων του προγράμματος
ΕΛΛΑΔΑ

Ο πρώην «Σπαρτιάτης» Φλώρος γρονθοκόπησε τον Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης

Ένα πρωτοφανές επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών ο οποίος έχει πλέον ανεξαρτητοποιηθεί, Κωνσταντίνο Φλώρο σημειώθηκε στη Βουλή, καθώς γρονθοκόπησε μέσα στην ολομέλεια της Βουλής τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο