× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

1.514 γραμμάρια κάνναβης βουτηγμένη σε κουβά με μπογιά

Άλλο ένα περιστατικό σύλληψης μεταφορέα ουσιών αποδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος στη Λέσβο αλλά και τον αγώνα των στελεχών του Λιμενικού Σώματος

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/3/2019

1.514 γραμμάρια κάνναβης βουτηγμένη σε κουβά με μπογιά

«Τείχος προστασίας» των κατοίκων της Λέσβου στην είσοδο του νησιού, στο λιμάνι της Μυτιλήνης, στήνει το Λιμενικό Σώμα. Σήμερα το πρωί άλλος ένας μεταφορέας, 19χρονος αυτή τη φορά, Αφγανός, συνελήφθη κατά την αποβίβαση του στο λιμάνι από το πλοίο της γραμμής, από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, μετά από ένδειξη του πολύτιμου όπως αποδεικνύεται αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο συλληφθείς μετέφερε ένα κιλό και 514 γραμμάρια κάνναβης σε αεροστεγή συσκευασία κρυμμένα μέσα σε ένα κουβά με μπογιά! Μόλις χθες είχε συλληφθεί ένας 30χρονος Σύριος που είχε κρύψει στο καροτσάκι που καθόταν το τρίχρονο παιδί του, 1.180 γραμμάρια ινδικής κάνναβης. Και αυτός όπως και ο σημερινός όπως και όλοι οι προηγούμενοι θα παρέδιδαν την ποσότητα ινδικής κάνναβης σε κάποιον άγνωστο τους ο οποίος και θα επικοινωνούσε μαζί τους.

«Φτωχοδιάβολος» και ο σημερινός μεταφορέας χρησιμοποιήθηκε από το κύκλωμα που μεταφέρει ουσίες από την Αθήνα στη Μυτιλήνη για να τις σπρώξει στη συνέχεια στον καταυλισμό της Μόριας αλλά και σε ντόπιους νέους και ιδιαίτερα ανήλικους όπου σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές η χρήση κάνναβης έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Νέοι, σχεδόν παιδιά….
Η ολοένα και αυξανόμενη ποσότητα που μπλοκάρεται στο λιμάνι της Μυτιλήνης από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος αποδεικνύει την ολοένα και αυξανόμενη χρήση ουσιών στο νησί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στελέχη του Λιμενικού Σώματος υποστηρίζουν ότι τα ναρκωτικά που έρχονται στη Λέσβο αυξήθηκαν αφού μεγάλωσε η αγορά στην οποία αναφέρονται, με την ύπαρξη μιας καινούργιας μικροκοινωνίας, αυτής των αιτούντων άσυλο. Νέοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία με ιδιαίτερα προβλήματα και αδιέξοδα που αποτελούν αφορμή να στραφούν στη χρήση ουσιών.

«Αλλά μόνο ένα ποσοστό των νέων χρηστών» έλεγε στο «Ν» πολύπειρο στέλεχος των διωκτικών αρχών «αφορά ξένους που ζουν στο νησί. Η νέα αγορά των ναρκωτικών στη Λέσβο, έχει πελάτες που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι παιδιά. Νέοι άνθρωποι αλλά και παιδιά ακόμα και 12 – 13 ετών».

Νέοι χρήστες και πολλοί από αυτούς ανήλικοι, είναι και πολλοί από αυτούς που εντοπίζονται από τις διωκτικές αρχές.
Ειδικοί στο θέμα θεωρούν μιλώντας στο «Ν» πως πρόκειται για μι κατηγορία νέων που χτυπιέται από την παρατεινόμενη οικονομική κρίση, καθώς και σε μια διάσπαρτη αίσθηση ανεκτικότητας στην παραβατικότητα.
Μεγάλες θεωρούνται και οι ποσότητες ηρωίνης που έχουν εντοπιστεί στο λιμάνι της Μυτιλήνης και που το2018 έφτασαν τα 600 γραμμάρια.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Έγινε θεσμός η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία της Μυτιλήνης

Έρχεται το «Lesvos Brevet Ελιά και Πεύκο 2024» το Σάββατο 25 Μαΐου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τέσσερις συλλήψεις σε Λέσβο και Χίο για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.

Μια σύλληψη για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ανήλικοι έκλεψαν μοτοσικλέτα στον Πολιχνίτο

Συνελήφθησαν από την Αστυνομία οι φερόμενοι ως δράστες αλλά και οι γονείς τους
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δράση για την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων

Απογευματινή περιήγηση στην περιοδική έκθεση «1922» του Μουσείου Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Γιατροί της Λέσβου ενάντια στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού

Δηλώνουν αντίθετοι στην συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτό το έγκλημα
ΥΓΕΙΑ

Ο υφυπουργός Υγείας στη Δυτική Λέσβο

Για την εκδήλωση Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Δώρα από τους Δικαστικούς Υπαλλήλους στο Γηροκομείο Μυτιλήνης

Με χαμόγελα και ευχές τους υποδέχτηκαν οι ηλικιωμένοι
ΑΤΖΕΝΤΑ

Παλεύοντας τα στερεότυπα για την κοινότητα Ρομά

Εκδήλωση των Κέντρων Κοινότητας Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σημαντικά ευρήματα έρχονται στο φως στην περιοχή Κερασιάς της Βόρειας Εύβοιας

Από τις ανασκαφές που πραγματοποιεί το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κατηγορούμενος για βιασμό πέθανε τρεις εβδομάδες πριν το Εφετείο του

Πρόκειται για 74χρονο άνδρα ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα για βιασμό κατ΄εξακολούθηση ανήλικου κοριτσιού σε χωριό της Λέσβου
ΔΡΑΣΕΙΣ

«Αρωθυμία! Όσο ζω, θυμάμαι…» ‑ εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Την Κυριακή 19 Μαΐου στις 9 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο. Την εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Μυτιλήνης
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πλέκοντας ξερολιθιές – κεντώντας λιθόστρωτα»

Βιωματικό εργαστήριο με Δωρεάν Συμμετοχή στις 25 &26 Μαΐου , στην Ανεμώτια Λέσβου από την ΚΟΙΝ.ΣΕΠ. «Ηφαίστειο Ανεμώτιας»