× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Κρύβεστε πίσω από τις επιταγές της Κυβέρνησης»

Κριτική από την Λαϊκή Συσπείρωση στον πρόεδρο του Δ.Σ. του Δήμου Δυτικής Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/10/2020

«Κρύβεστε πίσω από τις επιταγές της Κυβέρνησης»

Επανέρχεται με νέο αίτημα της η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Δυτικής Λέσβου προκειμένου να πραγματοποιούνται οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου δια ζώσης και όχι δια περιφοράς. Παράλληλα οι σύμβουλοι της παράταξης ασκούν κριτική στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου για την απόφαση του να απορρίψει το σχετικό αίτημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης έχει ως εξής:

«Κύριε Πρόεδρε, στα αιτήματα της Λαικής Συσπείρωσης σχετικά με τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, τα οποία σας επισυνάπτω, ενημερωθήκαμε για τις θέσεις της Δημοτικής Αρχής με την αναρτημένη απάντησή σας στις στις 10 Οκτώβρη 2020 σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Θεωρούμε ότι οι θέσεις σας εκπροσωπούν περισσότερο την κεντρική εξουσία παρά Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου και Δημοτικής Αρχής που θέλει να υπηρετεί το θεσμό της «τοπικής αυτοδιοίκησης», όπως υποστηρίζει. Διερωτάται κανείς πόσο αυτοδιοικητικός μπορεί να θεωρείται ένας θεσμός, όταν το ανώτατο όργανό του που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο, δεν συνεδριάζει και οι αποφάσεις λαμβάνονται διά τηλεφώνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εκ περιφορά συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου γίνεται με δική σας επιλογή, γεγονός που καταδεικνύει ότι κρύβεστε πίσω από τις επιταγές της κυβέρνησης. Με τις ενέργειες αυτές υιοθετείτε την επιλογή της κυβέρνησης και γενικά της κεντρικής εξουσίας, που μετατρέπει τους δήμους σε θεσμό τοπικής διοίκησης.

Τα παραπάνω ενισχύονται ακόμη περισσότερο, όταν δίνεται η δυνατότητα μέσα από τις οδηγίες λόγω covid 19 να συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο με την φυσική παρουσίαόλων των μελών του, χωρίς την παρουσία των συνδημοτών μας.

Επανανερχόμαστε και ζητάμε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1) Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να γίνεται στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής με τη φυσική παρουσία των δημοτικών συμβούλων, καθώς στο συγκεκριμένο χώρο μπορούν να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας και εύκολα να υλοποιηθούν, ώστε το Δημοτικό Συμβούλιο να παίζει το ρόλο για τον οποίο ψηφίστηκε από το λαό της Δυτικής Λέσβου.

2) Η παραπάνω πρόταση για συνεδριάσεις στο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου να τεθεί υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου.

3) Η συνεδρίαση στις 20 του Οκτώβρη να αναβληθεί και να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα παραπάνω με νέα πρόσκληση».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ