× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τη Δευτέρα η απόφαση του δικαστηρίου για τα ελαφρυντικά

Συνέχεια στις συνεδριάσεις του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/10/2020

Τη Δευτέρα η απόφαση του δικαστηρίου για τα ελαφρυντικά
' χρόνος ανάγνωσης

Τη Δευτέρα το πρωί το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα ανακοινώσει την κρίση του για το πλέον σημαντικό ζήτημα για τους κατηγορουμένους που κρίθηκαν ένοχοι στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Το θέμα των ελαφρυντικών είναι ο πιο καθοριστικός παράγοντας για την επόμενη φάση της διαδικασίας καθώς από αυτό κρίνονται οι ποινές που θα επιβληθούν σε καθέναν από τους καταδικασθέντες.

Οι δικαστές μετά από διάσκεψη που είχαν την Παρασκευή το απόγευμα θα γνωστοποιήσουν την απόφαση τους για τις ελαφρυντικές περιστάσεις που ζήτησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των 50 καταδικασθέντων για εγκληματική οργάνωση (7 για διεύθυνση και 43 για ένταξη) και των 7 που κρίθηκαν ένοχοι για πλημμέλημα. Από το αν θα δεχθούν ελαφρυντικά ή αν θα κρίνουν πως οι καταδικασθέντες, λόγω επικινδυνότητας δράστη και δράσης κ.α, δεν δικαιούνται, θα προσδιοριστεί και το ύψος των ποινών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πλαίσιο των ποινών για εγκληματική οργάνωση είναι 5- 15 έτη για την ηγετική ομάδα και 5-10 έτη για τα μέλη. Οι ποινές αν αναγνωριστούν ελαφρυντικά μειώνονται σε 1-5 για τα μέλη και 2-8 για τους διευθυντές. Για τους καταδικασθέντες που αντιμετωπίζουν κατηγορία για την ανθρωποκτονία Φύσσα -εκτός του Γιώργου Ρουπακιά- και την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος των Αιγύπτιων ψαράδων οι ποινές που προβλέπονται φθάνουν τα 10 έτη χωρίς ελαφρυντικό. Ο δράστης της δολοφονίας του μουσικού είναι αντιμέτωπος ακόμη και με ισόβια κάθειρξη αν δεν του αναγνωριστεί ελαφρυντικό.

Η εκφώνηση της απόφασης του δικαστηρίου για το αν συντρέχουν ή όχι λόγοι αναγνώρισης ελαφρυντικών, οδηγεί τη διαδικασία στην επόμενη φάση .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αμέσως μετά λαμβάνει τον λόγο η Εισαγγελέας η οποία υποβάλει την πρόταση της επί των ποινών και ακολουθούν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης.

Την Δευτέρα αναμένεται πως η διαδικασία δεν θα προχωρήσει στην ανακοίνωση των ποινών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ευρωβουλευτής, ένοχος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Γιάννης Λαγός θα προσέλθει τη Δευτέρα στο δικαστήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η απόφαση επί των ποινών πιθανότατα θα ληφθεί την Τρίτη οπότε είναι πιθανό να εξεταστεί και το επόμενο κρίσιμο ζήτημα που αφορά το αν θα έχει ή όχι ανασταλτική δύναμη η έφεση. Αν δηλαδή θα τεθεί και για ποιους καταδικασθέντες θέμα κράτησης στην φυλακή.

Εφόσον το δικαστήριο δεν χορηγήσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση , εκδίδει απόσπασμα της απόφασης του για κάθε καταδισκασθέντα που πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή το οποίο αποστέλλεται στην Αστυνομία ώστε να προχωρήσει σε σύλληψη του.

[ΠΗΓΗ]

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Λήξη συνεργασίας του Στρατή Λιαρέλλη με τον ΑΝΤ1

Η επίσημη ανακοίνωση του ΑΝΤ1 για τη λήξη της συνεργασίας με τον Στρατή Λιαρέλλη ύστερα από σχεδόν 30 χρόνια.
Λήξη συνεργασίας του Στρατή Λιαρέλλη με τον ΑΝΤ1
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εργασίες αποκατάσταση της γέφυρας Ραγκαβά στη Λήμνο

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες σκυροδέτησης – Ακολουθεί η τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων
Εργασίες αποκατάσταση της γέφυρας Ραγκαβά στη Λήμνο
ΕΛΛΑΔΑ

«Αυτός ο κόσμος δεν είναι πια για μένα»

Συγκλονίζει το γράμμα που άφησε στους γονείς της η μια από τις δυο 17χρονες που έπεσαν στο κενό από την ταράτσα πολυκατοικίας έξι ορόφων στην Ηλιούπολη
«Αυτός ο κόσμος δεν είναι πια για μένα»
ΕΛΛΑΔΑ

«Συγγνώμη σας αγαπάμε πολύ»

Τραγικό περιστατικό διπλής αυτοκτονίας δύο κοριτσιών στην Ηλιούπολη. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δύο ανήλικες άφησαν πίσω τους ένα αποχαιρετιστήριο σημείωμα απευθυνόμενο προς τους γονείς τους
«Συγγνώμη σας αγαπάμε πολύ»
ΕΛΛΑΔΑ

«Έρχεται η ώρα του θερισμού»

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το θέατρο στο Χαλάνδρι, με τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να προαναγγέλλει εξελίξεις τον Ιούνιο και να δηλώνει ότι στόχος είναι η ήττα του Κυριάκου Μητσοτάκη.
«Έρχεται η ώρα του θερισμού»
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εξαρθρώθηκαν δύο εγκληματικές οργανώσεις διακίνησης ναρκωτικών στη Σάμο

Συνελήφθησαν 13 άτομα – Κατασχέθηκαν κοκαΐνη, κάνναβη, 20.000 ευρώ και 10 οχήματα
Εξαρθρώθηκαν δύο εγκληματικές οργανώσεις διακίνησης ναρκωτικών στη Σάμο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Γέφυρες ελληνοτουρκικής φιλίας στη Χίο

Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε η ελληνοτουρκική συνάντηση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων Χίου με αγώνες μπάσκετ, μουσική και πολιτιστικές δράσεις
Γέφυρες ελληνοτουρκικής φιλίας στη Χίο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

300 γυναίκες στο «Κάτι για μένα» του Βορείου Αιγαίου

Συνεχίζονται οι δράσεις γυναικείας ενδυνάμωσης σε όλα τα νησιά της Περιφέρειας
300 γυναίκες στο «Κάτι για μένα» του Βορείου Αιγαίου
ΕΛΛΑΔΑ

Μηχανική βλάβη στο οχηματαγωγό «Τάλως»

Το πλοίο της Creta Gargo Lines παρουσίασε βλάβη σε ηλεκτρομηχανή του
Μηχανική βλάβη στο οχηματαγωγό «Τάλως»
ΕΛΛΑΔΑ

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ ως τις 15 Μαΐου

Θα καταβληθούν 61,5 εκατομμύρια ευρώ σε 54.260 χιλιάδες δικαιούχους
Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ ως τις 15 Μαΐου
ΕΛΛΑΔΑ

Αλμα του πληθωρισμού στο 5,4% τον Απρίλιο

«Φωτιά» σε στέγη, καύσιμα και τρόφιμα -Ανυπαρξία παρεμβάσεων από την Κυβέρνηση
Αλμα του πληθωρισμού στο 5,4% τον Απρίλιο
ΕΛΛΑΔΑ

«Κρατικά εγγυημένη αισχροκέρδεια»

Με αιχμές για τις τράπεζες, τα υπερκέρδη και τη στάση της κυβέρνησης ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επανέρχεται στη δημόσια συζήτηση, ζητώντας παρεμβάσεις για τη φορολόγηση των μεγάλων κερδών και την προστασία των πολιτών από τις τραπεζικές χρεώσεις
«Κρατικά εγγυημένη αισχροκέρδεια»