× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο γιός του ταξιτζή από τη Λαγκάδα που «έδεσε» τη «Χρυσή Αυγή»

Ο Μυτιληνιός αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης που το 2013 έστειλε στη φυλακή τη νεοναζιστική, και με απόφαση δικαστηρίου, εγκληματική οργάνωση

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/10/2020

Ο γιός του ταξιτζή από τη Λαγκάδα που «έδεσε» τη «Χρυσή Αυγή»

Από την εργατική Λαγκάδα της Μυτιλήνης με καταγωγή από το Λισβόρι, απόφοιτος του εξατάξιου 2ου Γυμνασίου Μυτιλήνης, μοναχοπαίδι του Γιάννη και της Νίκης, ο 66χρονος σήμερα Χαράλαμπος Βουρλιώτης, είναι ο δικαστής που το Σεπτέμβριο του 2013 νέος αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κατάφερε να συλληφθεί η ηγετική ομάδα της «Χρυσής Αυγής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μόνο ο Μπάμπης που ξέρει σαν παλιός αθλητής των μεγάλων αποστάσεων και του μήκους από τα δύσκολα, θα μπορούσε να δέσει το κατηγορητήριο», ήταν το σχόλιο συναδέλφων του όταν πληροφορήθηκαν ποιος τα κατάφερε να «δέσει» πριν από επτά χρόνια την και με απόφαση του δικαστηρίου εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

«Με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου, προήχθη σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο άξιος εισαγγελικός λειτουργός συμπατριώτης μας Χαράλαμπος Βουρλιώτης του Ιωάννη. Έως τώρα ο κ. Βουρλιώτης υπηρετούσε στη θέση του εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης», έγραφε ο τοπικός τύπος της Μυτιλήνης στις 13 Ιουλίου δυο μόλις μήνες πριν την εξάρθρωση των νεοναζί, για τον έναν απ’ τους τέσσερις Εισαγγελείς Εφετών που προήχθησαν στο βαθμό του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

«Αν και πιο μεγάλος με πρόλαβε γιατί έχασα μια χρονιά κι έτσι ήμασταν μαζί στα αγωνίσματα», είχε πει σε σχετικό ρεπορτάζ στη Μαρίνα Πολλάτου ο μακαρίτης συνταξιούχος δικαστικός υπάλληλος Κώστας Κωνσταντάρας, που θυμόταν τις πολύ καλές επιδόσεις του στον κλασσικό αθλητισμό. «Παρότι διάβαζε πολύ, ήταν πάντα μέσα σ’ όλα στις παρέες, στη βόλτα, στον αθλητισμό», είχε πει ο κ. Κωνσταντάρας τονίζοντας πως «από μικρός ο Μπάμπης ενδιαφερόταν για τον συνάνθρωπο κι αργότερα και στη Σχολή δικαστών δεν πέρασε φοιτητής που να μην είχε έναν καλό λόγο να πει για κ. Βουρλιώτη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Στη Μυτιλήνη, ερχόταν συχνά για να βλέπει τους δικούς του, ενώ υπηρεσιακά παρέστη συνοδεύοντας τον τότε Υπουργό Φίλιππα Πετσάλνικο, ως σύμβουλός του, στα εγκαίνια της ανακαίνισης του δικαστικού μεγάρου, το 2003», είχε θυμηθεί ο κ. Κωνσταντάρας.

Συμφοιτητής του στη Νομική, ο Απόστολος Κομνηνάκας είχε θυμηθεί στο ίδιο ρεπορτάζ τον εξαιρετικό του χαρακτήρα όπως και το πόσο άριστος φοιτητής ήταν την περίοδο 1972-1977. Άλλωστε κατάφερε είχε πει ο γνωστός δικηγόρος, να τελειώσει ένα εξάμηνο πριν απ’ τον ίδιο. «Εργατικός, πάντα δημοκράτης, αλλά και πολύ καλός ως άνθρωπος έμενε στη Φοιτητική Εστία των Ηλυσίων κι έχω να θυμάμαι αμέτρητα περιστατικά απ’ την κοινή μας περίοδο στο Πανεπιστήμιο αλλά και από εκδρομές και πάρτι», ανέφερε ο κ. Κομνηνάκας για τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

«Συμμετείχε πάντα στις εκδηλώσεις των συντοπιτών» είχε πει ο δικηγόρος και Πρόεδρος της Παλλεσβιακής Ένωσης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Κουτλής, σημειώνοντας πως ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης «είχε μια εξέλιξη ραγδαία ως δικαστής με αποτέλεσμα σε μικρή ηλικία σχετικά να είναι απ’ τους νεαρότερους δικαστές στον Άρειο Πάγο.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Στάση εργασίας για την επίσκεψη Γεωργιάδη

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Τραγικός θάνατος για πρόσφυγα‑ πεζό που παρασύρθηκε σε τροχαίο στην Παναγιούδα

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα προς την Κυριακή σημειώθηκε το τροχαίο δυστύχημα με αγροτικό, τρεις επιβαίνοντες και δύο πεζούς
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα σε κινητοποίηση από την Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών

Την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 11:00 το πρωί στο κτίριο του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επίσκεψη μαθητών του 2ου Γυμνασίου Μυτιλήνης στη νότια Πελοπόννησο

Στο πλαίσιο περιβαλλοντικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιούνται στο σχολείο
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Αγωνιστική υποδοχή του Αδωνι Γεωργιάδη από συνταξιούχους

Ανακοίνωση της Ενωτικής Κίνησης Συνταξιούχων του Δημοσίου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ψηφιακό ευ ζην στη μεταουμανιστική εποχή: μια κριτική προσέγγιση

Eρευνητικό πρόγραμμα από το Εργαστήριο Πολιτισμικών Πληροφορικών Συστημάτων του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πανελλαδική απεργία δημοσίων υπαλλήλων

Τετάρτη 1 Μάη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιτυχία για τους μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στο διαγωνισμό ACSTAC 2024 του κολεγίου Ανατόλια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στον Τύπο

Οι ομοσπονδίες των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στον Τύπο προχώρησαν στην προκήρυξη απεργίας για την Πρωτομαγιά
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην Πλατεία Σαπφούς την Πρωτομαγιά ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων

«Δεν αντέχουμε την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την πείνα, τη δυστυχία που μας έχουν επιβάλει» σημειώνει στην ανακοίνωση – κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύνδεσμος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά