× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πυρά από Ανταρσία κατά Περιφέρειας

Με αφορμή τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, της 30ης Σεπτεμβρίου

Δημοσίευση 1/10/2020

Πυρά από Ανταρσία κατά Περιφέρειας

Η Ανταρσία στο Αιγαίο - Αντικαπιταλιστική Αριστερά, με ανακοίνωσή της, καταγγέλει την περιφερειακή αρχή πως «δεν μπορεί να συντονιστεί και κατ' επέκταση δεν μπορεί να συντονίσει και τη λειτουργία των υπηρεσιών της», με αφορμή τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, της 30ης Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως σημειώνεται, «είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε την εταιρεία ΕΛΟΡΙΣ (πρώην ΚΕΚΑΠΕΛ) αποσύρθηκε, καθώς η εισήγηση που παρουσίασε το Δ.Σ. της εταιρείας δεν ήταν σε γνώση του Περιφερειάρχη. Η Περιφερειακή Αρχή δεν μπόρεσε να παρουσιάσει μια πρόταση για το μέλλον της εταιρείας. Σε άλλο σημείο της συνεδρίασης κ. Περιφερειάρχης απευθυνόμενος στον Αντιπεριφερειάρχη Χίου Παντελή Μπογδάνο διαμαρτυρήθηκε διότι δεν είχε ενημερωθεί για την επίσκεψη της κ. Γιάννας Δασκαλάκη Αγγελοπούλου στην Χίο. Χαρακτηριστικά είπε: “ο προγραμματισμός τέτοιων επισκέψεων είναι δουλειά του Περιφερειάρχη κι όχι των αντιπεριφερειαρχών”.»

Στην ανακοίνωσή της η Ανταρσία στο Αιγαίο - Αντικαπιταλιστική Αριστερά προσθέτει ότι «η απαξίωση του Περιφερειακού Συμβουλίου κορυφώθηκε με την συζήτηση της τροποποίησης του Τεχνικού Προγράμματος. Στα τρία έργα που περιλάμβανε η εισήγηση δεν μπορούσε κανείς να δώσει εξηγήσεις στα ερωτήματα που θέσαμε τόσο εμείς όσο και οι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Κι επιπλέον το συμβούλιο κλήθηκε να ψηφίσει κι άλλα τρία θέματα που “μπήκαν” την τελευταία στιγμή χωρίς να έχει φθάσει καμία εισήγηση στα χέρια των Περιφερειακών Συμβούλων. Ψηφίσαμε λευκό αρνούμενοι να συμμετάσχουμε σε αυτή την παρωδία. Επίσης καταψηφίσαμε την τροποποίηση του προϋπολογισμού».

Διευκρινίζεται μάλιστα πως «ο περιφερειακός σύμβουλος της Ανταρσία στο Αιγαίο Νίκος Μανάβης υπερψήφισε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1) Την παραχώρηση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής στο Μουσείο του Απολιθωμένου Δάσους Σιγρίου. Σύμφωνα με την απόφαση η παραχώρηση θα έχει πενταετή διάρκεια.

2) Την υιοθέτηση των αιτημάτων των καλλιτεχνών. Πρόκειται για ένα κλάδο που έχει πληγεί πολύ έντονα από την πανδημία. Παράλληλα πρότεινε η Περιφέρεια να ενισχύσει τους καλλιτέχνες, τους αγρότες και τους άνεργους των νησιών μας μέσα από τους πόρους του ΕΣΠΑ, όπως άλλωστε η ίδια ανακοίνωσε ότι θα κάνει για τις τοπικές επιχειρήσεις.

3) Την πρόσληψη τριών δικηγόρων με πάγια αντιμισθία για την στελέχωση της νομικής υπηρεσίας της Περιφέρειας. Δυστυχώς η Περιφερειακή Αρχή αρνήθηκε να δεχθεί ο ένας από τους τρεις δικηγόρους να παρέχει τις υπηρεσίες του στην Χίο.

4) Την ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα έργου αναβάθμισης πεζοπορικών διαδρομών στην Χίου συνολικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης