× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Δωρεάν σεμινάρια ενδυνάμωσης γυναικών

Δήλωση συμμετοχής έως 25 Οκτωβρίου στο «Womentors»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/9/2020

Δωρεάν σεμινάρια ενδυνάμωσης γυναικών

Δέκα δωρεάν διαδραστικά σεμινάρια ενδυνάμωσης γυναικών εξ αποστάσεως προσφέρονται από τον ερχόμενο Νοέμβριο και απευθύνονται σε γυναίκες 18 έως 35 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η υποβολή αιτήσεων για τα σεμινάρια «Womentors» είναι δυνατή έως και τις 25 Οκτωβρίου και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για την πλήρωση των διαθέσιμων θέσεων.

Το περιεχόμενο των σεμιναρίων καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, που συνδέονται με τη συμμετοχή της γυναίκας στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική ζωή και με την άρση διακρίσεων και στερεοτύπων φύλου. Επιπλέον, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη ήπιων ικανοτήτων (soft skills) που ενισχύουν τη θέση και τα προσόντα της γυναίκας.

Η ροή των σεμιναρίων θα λαμβάνει υπόψη της τις υποχρεώσεις γυναικών που διανύουν τις σπουδές τους (π.χ. εξεταστικές περιόδους) ή εργάζονται και το χρονοδιάγραμμα θα διαμορφωθεί με τρόπο ευέλικτο, ώστε να συνδυάζει τις ποικίλες υποχρεώσεις των συμμετεχουσών. Ο αριθμός των σεμιναρίων που θα προσφέρονται ανά μήνα θα κυμαίνεται μεταξύ 1 και 2.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λόγω της πανδημίας όλα τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν, όπως προαναφέρθηκε, διαδικτυακά. Όλες οι συμμετέχουσες που θα παρακολουθήσουν και τα 10 εξ αποστάσεως σεμινάρια, θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στο https://www.womentors.gr/sychnes-erotiseis-gia-oles-tis-nees-gynaikes/ .

Για περισσότερες απορίες ή ερωτήσεις μπορείτε να απευθύνεστε στο [email protected].

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το έργο WOMENTORS υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης το Ίδρυμα Λαμπράκη και εταίρο την οργάνωση «Αποστολή Άνθρωπος».

Η πρόσκληση

«Είσαι νέα γυναίκα και θέλεις να έχεις καλύτερο έλεγχο της ζωής σου, να παίρνεις σημαντικές αποφάσεις που σε αφορούν και να κάνεις στρατηγικές επιλογές; Θέλεις να βοηθηθείς να ανακαλύψεις και να αναπτύξεις τη δυναμική σου; Να ενισχύσεις την αυτοεκτίμησή σου, να καλλιεργήσεις την ενσυναίσθησή σου, την παρρησία σου και άλλα soft skills; Θέλεις να μάθεις πώς να μετατρέψεις την ιδέα σου σε επιχείρηση, πώς να σταθείς σε μια επαγγελματική συνέντευξη, πώς να φροντίζεις την ψυχική και σωματική σου υγεία, πώς να συμμετέχεις στις αποφάσεις που λαμβάνονται για σένα χωρίς εσένα; Θέλεις να μάθεις ποιες δεξιότητες ζητούν σήμερα οι εταιρείες; Θέλεις να μεταφέρεις το όραμά σου στον πολιτικό στίβο; Το ξέρεις ότι μπορείς εσύ να κάνεις τη διαφορά για τον περίγυρό σου; Θέλεις να πετύχεις την εναρμόνιση της προσωπικής με την επαγγελματική σου ζωή; Θέλεις να αναγνωρίσεις και να υπερβείς τα στερεότυπά σου; Θέλεις να μεγαλώσεις παιδιά χωρίς στερεότυπα φύλου; Θέλεις να γνωρίζεις και να προασπίζεσαι τα δικαιώματά σου; Θέλεις να σπάσεις τη «γυάλινη οροφή»;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτά και πολλά ακόμα θα σου προσφέρουν τα δωρεάν σεμινάρια ενδυνάμωσης νέων γυναικών του WOMENTORS!

Τα σεμινάρια αποτελούν μέρος ενός ενιαίου προγράμματος πολύπλευρης ενδυνάμωσης της γυναίκας. Για τον λόγο αυτό δεν είναι δυνατό να τα παρακολουθήσει κάποια γυναίκα επιλεκτικά. Προϋπόθεση εγγραφής στα σεμινάρια είναι η δέσμευση για συνεπή παρακολούθηση όλων ανελλιπώς των σεμιναρίων, με την ολοκλήρωση των οποίων θα λάβεις βεβαίωση συμμετοχής».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Με κινητοποίηση θα υποδεχθούν οι γιατροί τον υπουργό Υγείας

Ο Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου ανακοίνωσε στάση εργασίας για την Τρίτη 30 Απριλίου και καλεί σε κινητοποίηση
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταδίκες αγροτών για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καταγγέλλει τις καταδίκες αγροτών σε ποινές φυλάκισης 15 μηνών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Γενάρη του 2020
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκδήλωση για την ημέρα της Ευρώπης

Από το Εσπερινό Γυμνάσιο Μυτιλήνης, το 2ο ΓΕΛ Φλώρινας και το Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά Χανίων
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΥΓΕΙΑ

«Υποδοχή» στον Αδωνι ετοιμάζει το Εργατικό Κέντρο

Καλεί σωματεία και φορείς να θέσουν αιτήματα και διεκδικήσεις
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εδωσαν τρόφιμα σε πολίτες που έχουν ανάγκη

Δράση στον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

40 μικροί «λογοτέχνες»

Στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εξι μήνες σε αναστολή γιατί… άνοιξαν λάκκο σε αρχαιολογικό χώρο

7 άτομα καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης για «εργασίες» στου Απελή