× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μάχη για την ζωή τους δίνουν οι διασωληνωμένοι εγκαυματίες

Συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης και ο οδηγός του βυτιοφόρου όπου ξέσπασε η φωτιά το πρωί της Πέμπτης στον Ασπρόπυργο Αττικής

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/7/2026

Μάχη για την ζωή τους δίνουν οι διασωληνωμένοι εγκαυματίες
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Σε δύο συλλήψεις στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας προχώρησαν στελέχη της ΔΑΕΕ για τη φωτιά και την έκρηξη σε εταιρεία ανταλλακτικών αυτοκινήτων στον Ασπρόπυργο, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 11 ατόμων, εκ των οποίων τρεις διασωληνωμένοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 07:40 το πρωί της Πέμπτης (09/07), με κλιμάκιο της ΔΑΕΕ να σπεύδει άμεσα στο χώρο για τη διερεύνηση των αιτιών της φωτιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας, το περιστατικό φέρεται να συνδέεται με την εκτέλεση θερμών εργασιών με χρήση φλόγας, μέσω συστήματος φιαλών οξυγόνου-ασετιλίνης και η οποία επεκτάθηκε σε βυτιοφόρο όχημα με προπάνιο που βρισκόταν εντός των εγκαταστάσεων της επιχείρησης.

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, οι αξιωματικοί της ΔΑΕΕ προχώρησαν στη σύλληψη δύο ατόμων, ημεδαπών, και συγκεκριμένα του ιδιοκτήτη της επιχείρησης, καθώς και του εκμεταλλευτή του βυτιοφόρου οχήματος στο οποίο σημειώθηκε η έκρηξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για το αδίκημα της πρόκλησης πυρκαγιάς και έκρηξης με ενδεχόμενο δόλο, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μάχη για τη ζωή τους» δίνουν οι 2 διασωληνωμένοι εγκαυματίες

Ο ένας είναι άνδρας 41 ετών, ο οποίος φέρει εγκαύματα στο 75% του σώματός του, καθώς και πιθανό εισπνευστικό έγκαυμα. Αντιμετωπίζεται από την εξειδικευμένη κλινική Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων, αναμένεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και στη συνέχεια να μεταφερθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.

Ο δεύτερος εγκαυματίας είναι 54 ετών και φέρει εγκαύματα στο 90% του σώματός του. Σύμφωνα με τους γιατρούς, βρίσκεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση, είναι έντονα υποθερμικός και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΚΑΤ.

Από τους έξι τραυματίες που είχαν μεταφερθεί αρχικά στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο, παραμένει για νοσηλεία ένας ασθενής, ο οποίος φέρει ελαφρά εγκαύματα και βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση. Παράλληλα, από τα πέντε άτομα που μεταφέρθηκαν στο «Αττικόν», τέσσερις παραμένουν στο νοσοκομείο. Πρόκειται για ανθρώπους που προσήλθαν με δικά τους μέσα, αντιμετωπίζοντας κυρίως αναπνευστικά προβλήματα και υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις.

 

«Κανένα μέτρο ασφαλείας, θα θρηνήσουμε θύματα»

Για τις ελλείψεις στα μέτρα ασφαλείας και την απουσία κρατικών ελέγχων στη βιομηχανική περιοχή του Ασπροπύργου μίλησε ο Σταύρος Χρηστίδης, μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Δυτικής Αττικής.

«Δεν υπάρχουν στελεχωμένα τμήματα του κράτους που να έρχονται εδώ να ελέγχουν τους εργοδότες που αφήνουν ξέφραγο αμπέλι τους χώρους εργασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρηστίδης, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο ενός πολύ μεγαλύτερου βιομηχανικού ατυχήματος στη Δυτική Αττική.

Πρόσθεσε «εδώ πέρα υπάρχουν διυλιστήρια, υπάρχουν εταιρείες με χημικά. Μπορεί να γίνει ένα μεγάλης έκτασης βιομηχανικό ατύχημα στην περιοχή και να θρηνήσουμε θύματα».

Ο ίδιος ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες και κάλεσε την κυβέρνηση, το υπουργείο και τους εργοδότες να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

 

«Ευχόμαστε αρχικά στους συναδέλφους που είναι αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο γρήγορη ανάρρωση και στις οικογένειές τους κουράγιο. Να πάρει τώρα ευθύνη το υπουργείο, η κυβέρνηση και οι εργοδότες, να μη θρηνήσουμε θύματα. Να ακυρωθούν όλα αυτά που γίνονται εδώ πέρα, τα σχέδια που υπάρχουν, που έχουν τους εργαζόμενους απροστάτευτους. Να πηγαίνουμε στα σπίτια μας σώοι και αβλαβείς, όρθιοι», δήλωσε.

 

 

[ΠΗΓΗ]

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη αρχειοθέτηση χωρίς έρευνα στο σκάνδαλο των υποκλοπών

«Ταφόπλακα» στην υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών επιχειρεί να βάλει και πάλι ο Άρειος Πάγος. Κατηγορηματικό «όχι» του εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου στην ανάσυρση από το αρχείο της πιο σκοτεινής υπόθεσης των τηλεφωνικών υποκλοπών
Τρίτη αρχειοθέτηση χωρίς έρευνα στο σκάνδαλο των υποκλοπών
ΕΛΛΑΔΑ

Η ακρίβεια εξανεμίζει τις χαμηλές συντάξεις

Στα 633 ευρώ η μέση σύνταξη χηρείας
Η ακρίβεια εξανεμίζει τις χαμηλές συντάξεις
ΚΟΣΜΟΣ

Οριακή κάμψη του πληθωρισμού στην Τουρκία

Συνεχίζεται η υποχώρηση της Τουρκικής λίρας έναντι του Ευρώ
Οριακή κάμψη του πληθωρισμού στην Τουρκία
ΕΛΛΑΔΑ

Δεύτερη εμπλοκή κάβου στο «Νήσος Ρόδος» μέσα σε δύο μήνες

Μετά το περιστατικό της Μυτιλήνης στις 3 Ιουνίου, ανάλογο συμβάν καταγράφηκε κατά την πρόσδεση του πλοίου στο λιμάνι του Ηρακλείου
Δεύτερη εμπλοκή κάβου στο «Νήσος Ρόδος» μέσα σε δύο μήνες
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κατασχέθηκαν προϊόντα χωρίς παραστατικά στο λιμάνι της Μύρινας

Στην κατοχή 38χρονου εντοπίστηκαν 124 βιομηχανικά είδη χωρίς τα προβλεπόμενα παραστατικά
Κατασχέθηκαν προϊόντα χωρίς παραστατικά στο λιμάνι της Μύρινας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συλλήψεις και στη Λήμνο για μουσική στα καταστήματα

Συνελήφθη εργαζόμενος και κατασχέθηκε ενισχυτής ήχου
Συλλήψεις και στη Λήμνο για μουσική στα καταστήματα
ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινά το νέο «Τουρισμός για Όλους» με αυξημένες επιδοτήσεις

Οι αιτήσεις ανοίγουν σήμερα στις 12 το μεσημέρι και θα υποβάλλονται αρχικά ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ
Ξεκινά το νέο «Τουρισμός για Όλους» με αυξημένες επιδοτήσεις
ΚΟΣΜΟΣ

Στα 81 δολάρια υποχώρησε το πετρέλαιο

Πιέσεις στις διεθνείς τιμές από την προοπτική συμφωνίας για την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ
Στα 81 δολάρια υποχώρησε το πετρέλαιο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Δύο τραυματίες σε τροχαίο στο Λιβαδοχώρι της Λήμνου

Ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο βγήκε από την πορεία τους και ανατράπηκε εκτός του οδοστρώματος
Δύο τραυματίες σε τροχαίο στο Λιβαδοχώρι της Λήμνου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Σύλληψη στη Λήμνο για δυνατή μουσική σε κατάστημα

Κατασχέθηκε ενισχυτής ήχου – Η ένταση ξεπερνούσε το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Σύλληψη στη Λήμνο για δυνατή μουσική σε κατάστημα
ΕΛΛΑΔΑ

Αλλάζει το νομικό πλαίσιο για τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και ενοικίων

Η κατάργηση του άρθρου 989 απλοποιεί τις διαδικασίες και επιταχύνει την είσπραξη οφειλών – Τι ισχύει για τις εκκρεμείς υποθέσεις
Αλλάζει το νομικό πλαίσιο για τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και ενοικίων
ΕΛΛΑΔΑ

Στα πρώτα σπίτια της Ψάθας η φωτιά

Αγωνία για αγνοούμενο κτηνοτρόφο στη Βένιζα
Στα πρώτα σπίτια της Ψάθας η φωτιά