× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Απαράδεκτες οι συνθήκες εργασίας των αστυνομικών που βρίσκονται στη Λέσβο»

Τι καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/9/2020

«Απαράδεκτες οι συνθήκες εργασίας των αστυνομικών που βρίσκονται στη Λέσβο»

Τις τεράστιες ευθύνες που αναλαμβάνουν όσοι συγκεντρώνουν στο νησί της Λέσβου δυνάμεις από διευθύνσεις της Αστυνομίας καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως τονίζει η ΠΟΑΣΥ, δεν πρέπει να παραγνωρίζεται το γεγονός ότι μια ανθρωπι-στική κρίση δεν αντιμετωπίζεται με πολεμικές κραυγές και κωλυσιεργίες.
Επισήμανε, ωστόσο, πως οι συνθήκες εργασίας στο νησί είναι απαράδεκτες για εκα-τοντάδες αστυνομικούς, με διαρκές ωράριο άνω των 20 ωρών, με επιχειρησιακή αβε-βαιότητα λόγω του κορονοϊού και με κίνδυνο επιθέσεις ενάντια στις αστυνομικές δυνάμεις.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ έχει ως εξής:

Σε συνέχεια της από 09 Σεπτεμβρίου 2020 Ανακοίνωσής μας με Αρ. Πρωτ.: 800/6/90, η Ομοσπονδία μας επανέρχεται σήμερα στο ίδιο θέμα για να τονίσει προς κάθε κα-τεύθυνση τις τεράστιες ευθύνες που αναλαμβάνουν όσοι συγκεντρώνουν αστυνομικές δυνάμεις στο νησί από άλλες Διευθύνσεις Αστυνομίας, προϊδεάζοντας για «πολεμικές συγκρούσεις» και για ενδεχόμενες νέες δραματικές καταστάσεις, παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι μια ανθρωπιστική κρίση, δεν αντιμετωπίζεται με πολεμικές κραυγές και κωλυσιεργίες, όπως επισημάνθηκε χθες και από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κα Αικατερίνη ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως Ομοσπονδία οφείλουμε, όμως, να σταθούμε ιδιαίτερα και στις απαράδεκτες συν-θήκες εργασίας κάτω από τις οποίες καλούνται να εφαρμόσουν τα όποια σχέδια της Ηγεσίας εκατοντάδες αστυνομικοί, κατά παράβαση κάθε ισχύουσας νομοθεσίας και διαταγής! Διαρκές ωράριο εργασίας (πλέον των 20 ωρών), επιχειρησιακή αβεβαιότητα λόγω της πανδημίας και κυρίως μη διασφάλιση της αποτελεσματικότητας των ενεργειών, με κίνδυνο νέες επιθέσεις εναντίον της αστυνομικής δύναμης και γενικά κατά του αστυνομικού θεσμού, που για άλλη μια φορά θα κληθεί να διαχειριστεί ένα πρόβλημα που δεν ήταν ποτέ αστυνομικό.

Τούτων δοθέντων, η Ομοσπονδία μας προειδοποιεί κάθε αρμόδιο αξιωματούχο ότι προέχει η υγεία και η ασφάλεια των συναδελφισσών και των συναδέλφων μας, το ίδιο όπως προέχει και η διαχείριση της ανθρωπιστικής κρίσης με τους χιλιάδες αλλοδαπούς όλων των ηλικιών στο δρόμο και όχι η υπηρέτηση σκοπιμοτήτων στο βωμό μι-κροπολιτικών και πολλών άλλων συμφερόντων.

Καλούμε, τέλος, την Ηγεσία -Πολιτική και Φυσική- τα συναρμόδια Υπουργεία, την Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού, να αντιμετωπίσουν την έκρυθμη αυτή κατάσταση με νηφαλιότητα και διάλογο με την τοπική κοινωνία, προστατεύοντας τον αστυνομικό θεσμό και ατομικά όλο το Αστυνομικό Προσωπικό που μετακινείται προς τη Λέσβο, έτσι ώστε να μην ζήσουμε ξανά αρνητικά φαινόμενα του παρελθόντος.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εδωσαν τρόφιμα σε πολίτες που έχουν ανάγκη

Δράση στον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

40 μικροί «λογοτέχνες»

Στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εξι μήνες σε αναστολή γιατί… άνοιξαν λάκκο σε αρχαιολογικό χώρο

7 άτομα καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης για «εργασίες» στου Απελή
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πασχαλινές εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Αφορά ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια που θα εκδοθούν για τις εορτές του Πάσχα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ελεύθεροι μέχρι τη δίκη τραυματιοφορέας και ιδιοκτήτης γραφείου τελετών

Μετά την παρέλευση έξι μηνων αποφυλακίστηκαν με περιοριστικούς όρους
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Λαμπάδες... origami στο Δημοτικό Σχολείο Νέων Κυδωνιών

Μια πρωτότυπη πασχαλινή δράση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΥΓΕΙΑ

«Να τα βάλετε με τα αφεντικά σας κ. Καλλιάνε, όχι με τους γιατρούς»

Με μια συγκλονιστική ανάρτηση η Μυτιληνιά, Μίρνα Φαφουτέλλη, που έχασε τον άντρα της απαντά στο ξέσπασμα οργής του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής