
Με διπλή ατζέντα κινείται τις επόμενες ημέρες ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, συνδυάζοντας τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της Περιφέρειας με την παρουσία του σε έναν θεσμό με ιδιαίτερο συμβολισμό για τον ίδιο.
Από τη 1 έως τις 3 Ιουλίου, ο Περιφερειάρχης θα βρεθεί στη Σάμο, όπου θα συμμετάσχει στην 112η Σύνοδο Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων, απευθύνοντας χαιρετισμό στους επικεφαλής των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Η παρουσία του αποκτά ξεχωριστή σημασία, καθώς ο Κώστας Μουτζούρης έχει διατελέσει Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, επιστρέφοντας αυτή τη φορά στον χώρο της πανεπιστημιακής κοινότητας με την ιδιότητα του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σχετικό δελτίο Τύπου, θα απευθυνθεί στους πρυτάνεις «για να θυμηθούμε τα παλιά». Στη συνέχεια, από τις τρεις έως τις πέντε Ιουλίου, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Ικαρία.
Παράλληλα, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προχωρά στην ενίσχυση των υποδομών της Χίου, καθώς ο Περιφερειάρχης υπέγραψε την ένταξη δύο σημαντικών οδικών έργων στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030. Πρόκειται για την κατασκευή των ισόπεδων κυκλικών κόμβων Βολισσού και Νεοχωρίου, προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ, καθώς και για το έργο βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στη Δημοτική Ενότητα Ομηρούπολης, προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ. Οι παρεμβάσεις αυτές αποσκοπούν στην αναβάθμιση του οδικού δικτύου και στη βελτίωση της ασφάλειας των μετακινήσεων στο νησί.