
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Δυτικής Λέσβου απέκτησε το πρώτο της Διοικητικό Συμβούλιο, μετά την ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών της 20ής Ιουνίου και τη συνεδρίαση συγκρότησης σε σώμα που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Ιουνίου στην Καλλονή.
Η δημιουργία της Ένωσης αποτελεί ένα νέο βήμα για την οργανωμένη εκπροσώπηση των γονέων και κηδεμόνων της Δυτικής Λέσβου, σε μια περίοδο κατά την οποία τα ζητήματα της δημόσιας εκπαίδευσης, της σχολικής καθημερινότητας και της στήριξης των οικογενειών παραμένουν στο επίκεντρο της τοπικής κοινωνίας.
Πρόεδρος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου εξελέγη η Μυρσίνη Γιαννάκα. Αντιπρόεδρος αναλαμβάνει η Μυρσίνη Βαξεβάνη, ενώ καθήκοντα γενικής γραμματέα αναλαμβάνει η Ρέα Κυρατζή. Αναπληρώτρια γενική γραμματέας εξελέγη η Ειρήνη Φωτίου και ταμίας η Μυρσίνη Μουστάκα.
Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο συμμετέχουν ακόμη ως μέλη ο Παρασκευάς Μπουδούτσης και η Ευστρατία Βερδούκα.
Η νέα διοίκηση δηλώνει ότι αναλαμβάνει τα καθήκοντά της με αίσθημα ευθύνης, επισημαίνοντας πως η Ένωση καλείται να λειτουργήσει ως σταθερός εκπρόσωπος των γονέων και κηδεμόνων του Δήμου Δυτικής Λέσβου, αλλά και ως ένας δίαυλος επικοινωνίας με τη σχολική κοινότητα, τους θεσμικούς φορείς και την τοπική κοινωνία.
Βασικός στόχος της Ένωσης είναι η προάσπιση των δικαιωμάτων των μαθητών και των οικογενειών τους, η ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης και η ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της περιοχής. Μέσα από συνεργασίες και κοινές παρεμβάσεις, η νέα διοίκηση επιδιώκει να συμβάλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση ζητημάτων που επηρεάζουν τη σχολική ζωή, από τις υποδομές και τη στελέχωση μέχρι την καθημερινή λειτουργία των σχολικών μονάδων.
Στην ανακοίνωσή της, η Ένωση ευχαριστεί όλους τους εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων που συμμετείχαν στις διαδικασίες ίδρυσης και συγκρότησής της. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Μυτιλήνης για τη συμβολή της στην έναρξη και ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Ξεχωριστές ευχαριστίες απευθύνονται στον πρόεδρο της Ένωσης Γονέων του Δήμου Μυτιλήνης, Παναγιώτη Λύμπο, καθώς, όπως σημειώνεται, η συνδρομή του υπήρξε καθοριστική για την ίδρυση της νέας Ένωσης στη Δυτική Λέσβο.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει την πρόθεσή του να συνεχίσει τη συνεργασία με τους συλλόγους γονέων, τις σχολικές κοινότητες και τους φορείς της αυτοδιοίκησης, με κοινό στόχο την καλύτερη δυνατή στήριξη των μαθητών και των οικογενειών τους.
Η συγκρότηση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Δυτικής Λέσβου δημιουργεί πλέον ένα οργανωμένο πλαίσιο κοινής δράσης για τα σχολεία της περιοχής, δίνοντας στους γονείς μια ενιαία φωνή σε ζητήματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον της δημόσιας εκπαίδευσης.