× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μάθε πώς να διοργανώνεις ένα πολιτιστικό γεγονός!

Τρεις σπουδαίοι μουσικοί του περίφημου TONALί, θα εκπαιδεύσουν μαθητές της Λέσβου στο πλαίσιο της δράσης «MO-TO key»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/3/2019

Μάθε πώς να διοργανώνεις ένα πολιτιστικό γεγονός!

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, υιοθετεί για μία ακόμη χρονιά την πλατφόρμα δράσης «MO-TO key» και με τη συνεργασία του Διεθνούς Φεστιβάλ μουσικής Μολύβου από τις 26 έως τις 29 Μαρτίου, θα φιλοξενήσει τρεις σπουδαίους μουσικούς του περίφημου TONALί, που θα αναλάβουν την ταχύρρυθμη εκμάθηση των μαθητών να διοργανώνουν μία συναυλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι είναι το «ΜΟ-ΤΟ key»
Το «ΜΟ-ΤΟ key» είναι μία πλατφόρμα δράσης που εξοικειώνει τα παιδιά με την κλασική μουσική και τους δίνει τα εφόδια, ώστε με αυτενέργεια, φαντασία και δημιουργικότητα να διοργανώσουν ένα πολιτιστικό γεγονός, μία συναυλία. Οι μαθητές που συμμετέχουν σε αυτό, έχουν την ευκαιρία να αυτενεργήσουν, να οργανώσουν, να καταμερίσουν την εργασία τους, να πρωτοτυπήσουν στις ιδέες εφαρμογής, με στόχο να πραγματοποιηθεί μια συναυλία στον χώρο του σχολείου τους, προσφέροντας στη μαθητική κοινότητα ένα πολιτιστικό γεγονός και να έρθουν σε επαφή με την κλασική μουσική με έναν τρόπο άμεσο, λειτουργικό και ειλικρινή.

Το… Μυτιληνιό «MO-TO key» που θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως και τις 29 Μαρτίου 2019, θα λειτουργήσει ως εξής: Τρεις σπουδαίοι και διάσημοι μουσικοί, (δύο βιολιστές και ένας τσελίστας), θα φιλοξενηθούν από το 15ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Μυτιλήνης και το Γυμνάσιο Πέτρας και θα περιλαμβάνει δύο μέρη. Τη «σχολική συναυλία» και την «τελική συναυλία».

Η «σχολική συναυλία»
Στο μέρος της σχολικής συναυλίας, κάθε σχολείο που συμμετέχει στο πρόγραμμα, «υιοθετεί» έναν από τους τρεις διάσημους μουσικούς του ΤΟΝΑLί, ο οποίος θα πραγματοποιήσει μια συναυλία στο σχολείο μαζί με μία εθελοντική ομάδα μαθητών και τον επιβλέποντα εθελοντή εκπαιδευτικό κάθε σχολείου. Η σχολική συναυλία στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης θα γίνει στις 28 Μαρτίου 2019, 10 με 12 το μεσημέρι, με τη βιολίστρια Elena Meipariani.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η «τελική συναυλία»
Στο μέρος της «τελικής συναυλίας» οι φιλοξενούμενοι μουσικοί από τα σχολεία συμπράττουν σε μία εντυπωσιακή συναυλία εκτός σχολικού χώρου, την οποία διοργανώνουν από κοινού όλα τα σχολεία που συμμετέχουν στο «ΜΟ-ΤΟ Key». Η «τελική συναυλία» θα γίνει στις 29 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα στην Πέτρα.

Η Elena Meipariani και ο διαγωνισμός TONALi
Η Elena Meipariani, που θα συμμετέχει στη δράση «MO-TO key» και θα συνεργαστεί με τους μαθητές της Λέσβου, γεννήθηκε το 1998 στο Filderstadt. Σε ηλικία πέντε ετών πήρε το πρώτο της μάθημα στο βιολί με την Christine Schneider. Το 2007, συνέχισε την εκπαίδευσή της με την καθηγήτρια Christine Busch. Έγινε δεκτή στο Musikhochschule Stuttgart από την ηλικία των δέκα ετών. Στις 8 Ιουλίου 2017, κέρδισε το 3ο βραβείο (Αμβούργο) στο φημισμένο μουσικό διαγωνισμό TONALi. Το 2015 κέρδισε το 2ο βραβείο στον διαγωνισμό Bechstein του Βερολίνου.
Το 2016 τιμήθηκε με το Βραβείο του Ίδρυματος Thomastik Infeld Vienna στο Ντίσελντορφ. Έχει επίσης κερδίσει το 1ο Ομοσπονδιακό Βραβείο στην κατηγορία Solo. Επίσης πρώτο βραβείο (2016) στο Lionsclub Wettberb. Η Elena τέλος, παίζει με βιολί κατασκευασμένο από τον Januarius Gagliano το 1780.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι Πελοποννήσιοι τιμούν τον Καραβόγιαννο

Το Σάββατο 25 Μαΐου στο πάρκο Καραπαναγιώτη στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Νέο ασθενοφόρο απέκτησε το Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Η Οργάνωση AHEPA κάλυψε το κόστος ανακαίνισης και εκτελωνισμού ασθενοφόρου που βρίσκονταν στο Τελωνείο Μυτιλήνης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Η ώρα της κρίσης για το Τεχνικό Επιμελητήριο του βορείου Αιγαίου

Στο στούντιο του «Ν» οι εκπρόσωποι των τεσσάρων παρατάξεων συζήτησαν για προβλήματα του κλάδου και τις προκλήσεις της νέας περιόδου που ξεκινά
ΥΓΕΙΑ

Ευχαριστήριο

Για τον νευροχειρουργό Βασίλη Κοντογιάννη, τους συνεργάτες ιατρούς καθώς και τον φυσικοθεραπευτή Ιωσήφ Γαληνό
ΕΡΓΑΣΙΑ

Πανυπαλληλική απεργία την Τρίτη 21 Μαΐου

24ώρη απεργία έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, απεργιακή συγκέντρωση στη γενική γραμματεία Αιγαίου στη Μυτιλήνη διοργανώνει το Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερμού, σχολεία και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Μεγάλη δράση εν όψει των ευρωεκλογών στα καταστήματα της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ευεξία, χαλάρωση και θεραπεία στα ιαματικά λουτρά του Πολιχνίτου

Ενθουσιασμένοι δηλώνουν οι λουόμενοι των νέων ιαματικών εγκαταστάσεων Ιπποκράτης που ξεκίνησε τη λειτουργία του το Πάσχα. Οι Γερμανοί τουρίστες μιλώντας στην κάμερα του «Ν» περιγράφουν με θερμά λόγια την εμπειρία τους
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πρώτη δύναμη η ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕ Λέσβου

Δείτε εδώ την κατανομή των εδρών και τις ψήφους που πήρε κάθε παράταξη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης στη Βαρκελώνη

Μαθητές του Σχολείου επισκέφθηκαν το «Tales of Volcanoes» για να γνωρίσει ακόμα καλύτερα τον κόσμο των ηφαιστείων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τέσσερα νέα ασθενοφόρα στο Βόρειο Αιγαίο

Θα καλύψουν τις ανάγκες σε Πολιχνίτο, Μυτιλήνη, Καλλονή και Πυργί Χίου
ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερις θάνατοι από covid‑19, πέντε οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παραμένει χαμηλή αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ