
Κάλεσμα συμμετοχής στην πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία της Τετάρτης 13 Μαΐου απευθύνει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, αναδεικνύοντας ζητήματα που αφορούν τους μισθούς, την ακρίβεια, την υποστελέχωση σχολείων και δημόσιων υπηρεσιών, αλλά και τις συνθήκες εργασίας στον χώρο της εκπαίδευσης.
Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για οικονομική πίεση που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, για ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, καθώς και για εντατικοποίηση της εργασίας των εκπαιδευτικών. Παράλληλα, ασκείται κριτική στην κυβερνητική πολιτική για την παιδεία, τις εργασιακές συνθήκες και τις περικοπές στην Ειδική Αγωγή.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στις διεθνείς εξελίξεις και τους πολέμους, με τους συντάκτες της ανακοίνωσης να συνδέουν την απεργιακή κινητοποίηση με ευρύτερα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα.
Η απεργιακή συγκέντρωση στη Μυτιλήνη έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.