× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Είναι ό,τι πιο σάπιο και σιχαμερό…»

Οργή από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής για τις ρατσιστικές επιθέσεις

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/3/2019

«Είναι ό,τι πιο σάπιο και σιχαμερό…»
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Την οργή του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα προκάλεσαν τα κρούσματα ρατσιστικών επιθέσεων εναντίον προσφυγόπουλων τις τελευταίες μέρες.

«Είναι ό,τι πιο σάπιο και σιχαμερό αυτές οι επιθέσεις. Τα κίνητρα τους είναι ιδεολογικά και πολιτικά και πρέπει όλοι να τους καταδικάσουμε χωρίς καμία επιφύλαξη. Πρέπει όλοι να συνδράμουμε να ηττηθεί αυτή η ξενοφοβία και το έργο των δυνάμεων του σκοταδισμού που δρουν σαν γκρίζοι λύκοι και μάλιστα σε μια χρονική συγκυρία που το ζήτημα αυτό είναι το κύριο θέμα συζήτησης στην Ευρώπη» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Βίτσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, όλοι μαζί, πρέπει να καταδικάσουμε τέτοια φαινόμενα και να τα φέρουμε στην επιφάνεια. Και παράλληλα να δείξουμε αίσθημα αλληλεγγύης και ευθύνης ώστε να ηττηθούν αυτές οι σκοτεινές δυνάμεις» πρόσθεσε ο υπουργός.

«Αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα και η κυβέρνηση θα τα αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα, είτε σε περιοχές που προφανώς πιέζονται από το μεταναστευτικό όπως η Σάμος, είτε σε περιοχές που δεν έχουν κανένα πρόβλημα, όπως τα Βίλια» κατέληξε ο κ. Βίτσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προς γονείς Σάμου
Την «αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο και το αναφαίρετο δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση, χωρίς καμία εξαίρεση» υπογραμμίζει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, σε ανοιχτή επιστολή που στέλνει σήμερα προς τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων της Σάμου.

Ο κ. Βίτσας καλεί τους γονείς να απομονώσουν τον φόβο και την ανασφάλεια. «Να δείξουμε στα παιδιά μας πως μπορούμε με αυτοπεποίθηση να κοιτάμε στο μέλλον, χωρίς διακρίσεις, χωρίς αποκλεισμούς», σημειώνει και τους υπενθυμίζει ότι η απόφαση συλλόγου γονέων του νησιού για αποχή των μαθητών «βλάπτει πρώτα και κύρια τα ίδια τα παιδιά της Σάμου». «Σας καλώ να σταματήσετε πλέον να τιμωρείτε τα παιδιά. Η στέρηση της μόρφωσης, της κοινωνικοποίησης και της πληρότητας που προσφέρει η αίσθηση ότι ανήκει στην ομάδα της σχολικής κοινότητας, αποτελεί μια σκληρή και άδικη τιμωρία για οποιοδήποτε παιδί», επισημαίνει και ζητάει από τους γονείς να μην φυτεύουν «στις τρυφερές ψυχές τους τη μισαλλοδοξία» και να τους δείξουν έμπρακτα «τι σημαίνει ανθρωπιά, αλληλεγγύη, βοήθεια στον συνάνθρωπο».

Ο υπουργός παραδέχεται ότι η Σάμος «έχει υποστεί ένα δυσανάλογο βάρος» και διευκρινίζει ότι «κάνουμε συνεχείς προσπάθειες να ελαττώσουμε έως μηδενισμού την πίεση και συγχρόνως να υπάρξει στήριξη με πολλούς τρόπους».
Ωστόσο, τονίζει ότι «το ζήτημα δεν έχει να κάνει με το προσφυγικό-μεταναστευτικό», αλλά με το γεγονός «ότι κάποιοι προσπαθούν να σπείρουν με τη βία κλίμα ξενοφοβίας και ρατσισμού σε ένα νησί με δημοκρατικό φρόνημα, άσχετα με το ποια πολιτική παράταξη υποστηρίζει ο καθένας και η καθεμία», συμπληρώνοντας πως αυτό φαίνεται «και από το ότι παρόμοια γεγονότα εμφανίζονται και σε άλλες περιοχές που δεν υφίστανται τη δική σας πίεση (Βίλια, Κόνιτσα, Γέρακας)».

Την ίδια ώρα, πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ανέφεραν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι καταδικάζουν τη ρατσιστική επίθεση στα Βίλια «απερίφραστα και χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις, όπως αντίθετα κάνει το δημοτικό συμβούλιο της περιοχής».

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ομιλία του ιεροκήρυκα πατήρ Γεώργιου Σχοινά στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου στη Μητρόπολη με θέμα «Πώς πορευόμαστε στον σύγχρονο κόσμο»
Ομιλία του ιεροκήρυκα πατήρ Γεώργιου Σχοινά στη Μυτιλήνη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

29 παραβάσεις για μη χρήση κράνους στο Βορειοανατολικό Αιγαίο

Στη Λέσβο καταγράφηκαν οι περισσότερες παραβάσεις μετά από 497 ελέγχους
29 παραβάσεις για μη χρήση κράνους στο Βορειοανατολικό Αιγαίο
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η πολυγλωσσία στο επίκεντρο της Ευρωπαϊκής ημέρας γλωσσών στη Μυτιλήνη

Το Επίτιμο Προξενείο της Γαλλίας αναδεικνύει τον ρόλο της γαλλικής γλώσσας ως γέφυρας πολιτισμού, γνώσης και ευρωπαϊκής συνείδησης
Η πολυγλωσσία στο επίκεντρο της Ευρωπαϊκής ημέρας γλωσσών στη Μυτιλήνη
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δρίτσας ζητά απαντήσεις για την υπόθεση Μαζωνάκη και τη «γκρίζα ιατρική»

Ο Τομεάρχης Υγείας της ΕΛΑΣ θέτει ζήτημα πολιτικής λογοδοσίας και ζητά ουσιαστικούς ελέγχους στα κέντρα που υπόσχονται ευεξία και μακροζωία
Ο Δρίτσας ζητά απαντήσεις για την υπόθεση Μαζωνάκη και τη «γκρίζα ιατρική»
ΔΡΑΣΕΙΣ

Στο πλευρό της Σαμάρ και του Ohana στην Ερεσό

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη του Πανεπιστημίου Αιγαίου παρεμβαίνει για τα γεγονότα στην Ερεσό, καταγγέλλει στοχοποίηση και δηλώνει έμπρακτη συμπαράσταση
Στο πλευρό της Σαμάρ και του Ohana στην Ερεσό
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ένα θετικό αποτέλεσμα για αφθώδη πυρετό σε εκτροφή στη Νάπη

Από τα 29 αποτελέσματα εξετάσεων που γνωστοποιήθηκαν στις 21 Σεπτεμβρίου, τα 28 ήταν αρνητικά
Ένα θετικό αποτέλεσμα για αφθώδη πυρετό σε εκτροφή στη Νάπη
ΥΓΕΙΑ

Η ΔΗΠΑΚ γιατρών ζητά δημόσιο έλεγχο στην Υγεία με αφορμή την υπόθεση Μαζωνάκη

Η παράταξη συνδέει την τραγική υπόθεση με τη συζήτηση για την ιδιωτική υγεία, τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και την προστασία των ασθενών
Η ΔΗΠΑΚ γιατρών ζητά δημόσιο έλεγχο στην Υγεία με αφορμή την υπόθεση Μαζωνάκη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Παράταση έως τις 27 Οκτωβρίου για τις αιτήσεις στο LEADER Λέσβου

Περισσότερος χρόνος για ΟΤΑ και συλλογικούς φορείς να υποβάλουν προτάσεις για έργα δημόσιου χαρακτήρα – Στις 15:00 λήγει η νέα προθεσμία
Παράταση έως τις 27 Οκτωβρίου για τις αιτήσεις στο LEADER Λέσβου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Πανελλήνια διάκριση για τους μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης

Με μια ταινία μυθοπλασίας για την οδική ασφάλεια ξεχώρισε το περσινό ΣΤ2 – Στις 27 Νοεμβρίου η απονομή των βραβείων στην Αθήνα
Πανελλήνια διάκριση για τους μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Η ζωή συνεχίζεται στο Οικοτροφείο Alzheimer Λέσβου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Alzheimer, το Οικοτροφείο Α3 Λέσβου στέλνει ένα δυνατό μήνυμα για τη μνήμη, την αξιοπρέπεια και τη ζωή που συνεχίζεται πέρα από τη διάγνωση
Η ζωή συνεχίζεται στο Οικοτροφείο Alzheimer Λέσβου
ΔΡΑΣΕΙΣ

«Μια ιστορία χωρίς φωνή» για τη Νοηματική Γλώσσα

Διαδραστική ημερίδα από τον Σύλλογο «ΑΗΧΟΣ» την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό
«Μια ιστορία χωρίς φωνή» για τη Νοηματική Γλώσσα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού έδωσαν το παράδειγμα στην Επάνω Σκάλα

Με σακούλες και διάθεση προσφοράς, οι εθελοντές Κοινωνικής Πρόνοιας ανέλαβαν δράση για καθαρότερους δημόσιους χώρους
Οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού έδωσαν το παράδειγμα στην Επάνω Σκάλα