× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Νέα θητεία ή και νέα πρόσωπα στην Περιφερειακή Αρχή;

Διαβουλεύσεις μέχρι 14 Σεπτεμβρίου από το επιτελείο το Μουτζούρη για νέες συνεργασίες

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 21/8/2020

Νέα θητεία ή και νέα πρόσωπα στην Περιφερειακή Αρχή;
' χρόνος ανάγνωσης

Διαβουλεύσεις, συζητήσεις, πολιτικές αντιπαραθέσεις εν μέσω θερινής ραστώνης, (σ.σ. κατάσταση που κάθε άλλο χαρακτηρίζει τη Λέσβο που ακόμα και μέσα στον Αύγουστο βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος) στο επιτελείο του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη.

Η συνάδελφος εφημερίδα της Χίου «Πολίτης» δίνει πολλές πιθανότητες στο ενδεχόμενο συνεργασίας του κ. Μουτζούρη με την παράταξη του Παναγιώτη Χριστόφα «Τολμάμε». Ωστόσο ο Περιφερειάρχης κρατά κλειστά τα χαρτιά του, ευρισκόμενος στις αλυκές Καλλονής όπου ετοιμάζεται να δει νέα έργα, ενώ ο Π. Χριστόφας βρίσκεται στον πυρετό των εργασιών στη Λαγκάδα με την επαγγελματική του ιδιότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο προσώπων κρατούν καιρό, ενώ με κάθε ευκαιρία ο Περιφερειάρχης επισημαίνει ότι ο κ. Χριστόφας είναι ένα φρέσκο πρόσωπο που εκτιμά. Η διορία για την ανανέωση της θητείας ή τον ορισμό νέων προσώπων στη θέση των αντιπεριφερειαρχών είναι έως τις 14 Σεπτεμβρίου. Και αυτό σημαίνει ότι απομένει λιγότερος από ένας μήνας για να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις όλων, που φαίνεται να έχουν ξεκινήσει εδώ και μήνες.

Ας μην ξεχνάμε ότι και άλλα πρόσωπα ενδιαφέρονται να συνεργαστούν από τη μία. Θυμίζουμε ότι και ο Γιάννης Σπιλάνης, επικεφαλής της «Συμπαράταξης Πολιτών» είχε θέσει εξαρχής υπόμνημα πολλών σελίδων στη βάση ενός κοινού πλαισίου, συνεχίζοντας ωστόσο με σχεδόν καθημερινή κριτική κατά της περιφερειακής Αρχής και με αντι-προτάσεις.

Και από την άλλη, θυμίζουμε, ότι η Περιφερειακή Αρχή αποτελείται από ένα ετερόκλητο σχήμα ανθρώπων με διαφορετικές πολιτικές καταβολές- το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι από τη μία πρέπει να διατηρηθούν κάποιες ισορροπίες, και από την άλλη να γίνει έργο και να διαφανεί ότι με 10 συμβούλους ο κ. Μουτζούρης θέλει πράγματι συναίνεση και συνεργασία και με άλλες παρατάξεις για την ανάπτυξη των νησιών. Το θέμα δηλαδή δεν είναι απλώς επικοινωνιακό, αλλά βαθιά πολιτικό, κοινωνικό και «αναπτυξιακό»… Αναμένουμε λοιπόν εξελίξεις.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νεκρός στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Εντοπίσθηκε το πρωί του Σαββάτου από στελέχη του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει το παρεκκλήσι των Αγίων Ακινδύνων στη Μυτιλήνη

Διαβάστε εδώ πότε χτίστηκε το παρεκκλήσι που βρίσκεται δίπλα στον ναό του Αγίου Θεράποντα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκόπελο της Γέρας

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου από τις 9.30 ως τις 13.30
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ισχυροί νοτιάδες και καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο

Άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ θα επικρατήσουν την Δευτέρα αναφέρει ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Η Καλλονή στα ροζ για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στον Ροζ Περίπατο, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και ενημέρωσης από το θεματικό πάρκο Βασιλειάδη
ΧΩΡΙΑ

Κουταλέλης: Τιμώ το έργο του Κώστα Ρούσσα

Ο νέος πρόεδρος της Αγιάσου γυρνά σελίδα μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης και δηλώνει πως η Αγιάσος αξίζει ενότητα, συνεννόηση και δημιουργικό πνεύμα
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή

Πληροφορίες για εμπλοκή υπουργού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ψαρά: Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πρώτη γνωριμία και προπόνηση για την Ακαδημίας Ποδηλασίας

Μικροί και μεγάλοι αγκάλιασαν την δράση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Ο Μουτζούρης «βάζει πλάτη» για το λιμάνι του Μολύβου

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη επέκτασης του προσήνεμου μόλου
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακό δείπνο για τον Μάκη Βορίδη στο Ηράκλειο

Δέχθηκε βροχή από αβγά μέσα σε γνωστό εστιατόριο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

«Ο Μόγλης στο Νησί»: η επιστροφή της παρέας στον αέρα

Θοδωρής Χατζημήτρος, Ανθή Παζιάνου και Νικόλας Αθανάσης στήνουν ραδιοφωνικό κύκλο με μνήμη, χιούμορ και ματιά στο σήμερα