× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο κύβος ερρίφθη: Προς Θερμαλιστικό κέντρο το Σάρλιτζα, και όχι ψηφιακό μουσείο

Η διαβούλευση της Περιφερειακής Αρχής με τους κατοίκους της Θερμής

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 3/8/2020

Ο κύβος ερρίφθη: Προς Θερμαλιστικό κέντρο το Σάρλιτζα, και όχι ψηφιακό μουσείο
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Τη δημιουργία ενιαίου θερμαλιστικού κέντρου στο Σάρλιτζα πρότειναν οι κάτοικοι της Θερμής, επιμένοντας σε αυτή την κατεύθυνση, και όχι στη δημιουργία ψηφιακού μουσείου κατά τη διαβούλευση που είχαν με την Περιφερειακή Αρχή την Κυριακή.

«Θεωρούμε ότι το θερμαλιστικό κέντρο θα εκτοξεύσει την οικονομία της περιοχής, όπως ήταν πριν από το 2008» επεσήμανε ο πρόεδρος της Θερμής, κ. Δημήτρης Σγουρέλλης. «Το Σάρλιτζα βρίσκονται στο σταυροδρόμι για τον Άγιο Ραφαήλ και τον Ταξιάρχη Μανταμάδο», επεσήμανε μεταξύ άλλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την προτροπή να συνεδριάσει η Επιτροπή Φυσικών Πόρων έκανε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης στον υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη. Αυτό δήλωσε ο κ. Μουτζούρης μιλώντας στην κάμερα του «Ν» μετά τη συνάντηση που είχε με τους κατοίκους για το Σάρλιτζα το μεσημέρι της Κυριακής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε σχέση με το ψηφιακό μουσείο και το Μουσείο Προϊστορικού οικισμού, ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αναστασία Αντωνέλλη που επίσης παραβρέθηκε και μίλησε στη συνάντηση, «βασίζονταν στο ότι θα μπορούσαμε να έχουμε εύκολα χρηματοδοτικά εργαλεία από τη νέα προγραμματική περίοδο. Εφόσον όμως η τοπική κοινωνία, δεν συμφωνεί απόλυτα σε αυτό, εμείς θα το συνεχίσουμε σε άλλο χώρο το ψηφιακό μουσείο που θέλουμε να κάνουμε». Σε άλλο σημείο η κ. Αντωνέλλη τόνισε ότι «προσπαθούσαμε να βρούμε έτοιμες λύσεις για να μπορούμε να επιλέξουμε το καλύτερο δυνατό και γι’ αυτό κάναμε αυτή τη διαβούλευση σήμερα».

Από την πλευρά του ο πρώην πρόεδρος της Πηγής, πρώην αντιδήμαρχος Λέσβου και νυν περιφερειακός σύμβουλος, Νίκος Καρασάββας τόνισε στο «Ν» ότι η βούληση της τοπικής κοινωνίας, και του περιφερειακού συμβουλίου είναι η δημιουργία θερμαλιστικού κέντρου. «Ευελπιστούμε ότι θα ξεπεράσουμε τα εμπόδια που έχουν εμφανιστεί, ώστε να δοθεί ώθηση στην περιοχή με ταυτόχρονες ενέργειες, ώστε το πρώην ξενοδοχείο να ενταχτεί σε οικονομικό πρόγραμμα». 

Και η ανακοίνωση του Περιφερειάρχη:

«Συνάντηση με τους κατοίκους και τους Προέδρους της Λουτρόπολης Θερμής και Πύργων Θερμής και των όμορων χωριών, είχε την Κυριακή ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Πολιτισμού Αναστασία Αντωνέλλη. Η συνάντηση επικεντρώθηκε στην  αξιοποίηση του ΣΑΡΛΙΤΖΑ και  την κατάθεση προτάσεων από πλευράς της τοπικής κοινωνίας με τον Περιφερειάρχη  να ενημερώνει τους παρευρισκομένους  για τις μέχρι τώρα ενέργειες που έχουν γίνει από πλευράς της Περιφερειακής Αρχής καταθέτοντας παράλληλα και τις δικές του σκέψεις: « Έχω πει και θα το επαναλαμβάνω σε κάθε ευκαιρία, πως λειτουργούμε απολύτως δημοκρατικά και θέλουμε ό,τι κάνουμε να έχει την σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας. Για αυτό διαβουλευόμαστε με τους κατοίκους και τους εκπροσώπους της περιοχής εδώ στην Θερμή ώστε να καταλήξουμε πως θα αξιοποιηθεί το ιστορικό ΣΑΡΛΙΤΖΑ. Θέλω να ευχαριστήσω την Αντιπεριφερειάρχη κα. Αντωνέλλη που και σε συνεργασία με τους εμπλεκομένους φορείς πράττει τα δέοντα ώστε να προχωρήσουμε. Ο κόσμος είναι λογικό να είναι δύσπιστος γιατί όλα αυτά τα χρόνια ακούει μόνο λόγια».

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Τα Μιστεγνά τιμούν τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος

Τελέσθηκε εσπερινός και λιτάνευση της εικόνας απόψε στη Σκάλα Μιστεγνών
Τα Μιστεγνά τιμούν τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος
ΧΩΡΙΑ

Βιβλιοπαρουσίαση στον Μανταμάδο για τη ζωή του Νίκου Βαβούδη

Παρουσιάστηκε το μυθιστόρημα της Σωτηρίας Μαραγκοζάκη «Άσπρος σκύλος μαύρος σκύλος», εμπνευσμένο από τη διαδρομή του Μανταμαδιώτη κομμουνιστή
Βιβλιοπαρουσίαση στον Μανταμάδο για τη ζωή του Νίκου Βαβούδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 9 Αυγούστου, στις 19:30, μπροστά από το κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Εγκαινιάστηκε η νέα παιδική χαρά στους Ταξιάρχες

Το έργο του Δήμου Μυτιλήνης παραδόθηκε στα παιδιά και στους κατοίκους του χωριού
Εγκαινιάστηκε η νέα παιδική χαρά στους Ταξιάρχες
ΧΩΡΙΑ

Εορταστικές εκδηλώσεις για τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος στο Καγιάνι

Πανηγυρικός Εσπερινός το απόγευμα της Τετάρτης και Θεία Λειτουργία το πρωί της Πέμπτης
Εορταστικές εκδηλώσεις για τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος στο Καγιάνι
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πανηγύρι του Αγίου Χαραλάμπους στο Παλαιοχώρι

Ιερά Λειτουργία, περιφορά της εικόνας, έφιπποι συμμετέχοντες και παραδοσιακό γλέντι την Παρασκευή 7 Αυγούστου
Πανηγύρι του Αγίου Χαραλάμπους στο Παλαιοχώρι
ΓΕΥΣΗ

Γέμισε αρώματα το Μεγαλοχώρι στη γιορτή βοτάνων

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην εκδήλωση του Taste Lesvos με επίκεντρο τη γαστρονομική και φυσική κληρονομιά της Λέσβου
Γέμισε αρώματα το Μεγαλοχώρι στη γιορτή βοτάνων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κριτική Κουφέλου σε Χριστόφα και ΔΕΥΑΛ για τα προβλήματα υδροδότησης

Η παράταξη «Νέα Δράση – Νέος Δήμος» κάνει λόγο για ανεπάρκεια στη διαχείριση της ύδρευσης και θέτει σειρά ερωτημάτων για τη βλάβη στη Σουράδα
Κριτική Κουφέλου σε Χριστόφα και ΔΕΥΑΛ για τα προβλήματα υδροδότησης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δύο μαχητικά F‑16 στους ουρανούς της Λέσβου

Εκπαιδευτική δραστηριότητα Πολεμικής Αεροπορίας και Στρατού Ξηράς από τις 13.50 έως τις 14.20
Δύο μαχητικά F‑16 στους ουρανούς της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Χωρίς νερό έξι περιοχές της Μυτιλήνης λόγω μεγάλης βλάβης

Συνεργεία της ΔΕΥΑΛ εργάζονται πυρετωδώς για την αποκατάσταση της υδροδότησης σε Πυργί, Αλυφαντά, Κέδρο, Παγανή, Λακέρδα και Γαϊδαρανήφορο
Χωρίς νερό έξι περιοχές της Μυτιλήνης λόγω μεγάλης βλάβης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά με τον Πάνο Βλάχο στο Κάστρο της Μυτιλήνης

Μια συναυλία με λαϊκά, μπαλάντες, επιτυχίες των ’90s και έντονο κοινωνικό αποτύπωμα
Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά με τον Πάνο Βλάχο στο Κάστρο της Μυτιλήνης
ΑΓΟΡΑ

Φώτα ανοιχτά, τιμές χαμηλά στη Λευκή Νύχτα της Μυτιλήνης

Την Παρασκευή 7 Αυγούστου με εκπτώσεις, μουσική και ανοιχτά καταστήματα έως τις 23:30
Φώτα ανοιχτά, τιμές χαμηλά στη Λευκή Νύχτα της Μυτιλήνης