× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο κύβος ερρίφθη: Προς Θερμαλιστικό κέντρο το Σάρλιτζα, και όχι ψηφιακό μουσείο

Η διαβούλευση της Περιφερειακής Αρχής με τους κατοίκους της Θερμής

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 3/8/2020

Ο κύβος ερρίφθη: Προς Θερμαλιστικό κέντρο το Σάρλιτζα, και όχι ψηφιακό μουσείο

Τη δημιουργία ενιαίου θερμαλιστικού κέντρου στο Σάρλιτζα πρότειναν οι κάτοικοι της Θερμής, επιμένοντας σε αυτή την κατεύθυνση, και όχι στη δημιουργία ψηφιακού μουσείου κατά τη διαβούλευση που είχαν με την Περιφερειακή Αρχή την Κυριακή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θεωρούμε ότι το θερμαλιστικό κέντρο θα εκτοξεύσει την οικονομία της περιοχής, όπως ήταν πριν από το 2008» επεσήμανε ο πρόεδρος της Θερμής, κ. Δημήτρης Σγουρέλλης. «Το Σάρλιτζα βρίσκονται στο σταυροδρόμι για τον Άγιο Ραφαήλ και τον Ταξιάρχη Μανταμάδο», επεσήμανε μεταξύ άλλων.

Την προτροπή να συνεδριάσει η Επιτροπή Φυσικών Πόρων έκανε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης στον υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη. Αυτό δήλωσε ο κ. Μουτζούρης μιλώντας στην κάμερα του «Ν» μετά τη συνάντηση που είχε με τους κατοίκους για το Σάρλιτζα το μεσημέρι της Κυριακής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε σχέση με το ψηφιακό μουσείο και το Μουσείο Προϊστορικού οικισμού, ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αναστασία Αντωνέλλη που επίσης παραβρέθηκε και μίλησε στη συνάντηση, «βασίζονταν στο ότι θα μπορούσαμε να έχουμε εύκολα χρηματοδοτικά εργαλεία από τη νέα προγραμματική περίοδο. Εφόσον όμως η τοπική κοινωνία, δεν συμφωνεί απόλυτα σε αυτό, εμείς θα το συνεχίσουμε σε άλλο χώρο το ψηφιακό μουσείο που θέλουμε να κάνουμε». Σε άλλο σημείο η κ. Αντωνέλλη τόνισε ότι «προσπαθούσαμε να βρούμε έτοιμες λύσεις για να μπορούμε να επιλέξουμε το καλύτερο δυνατό και γι’ αυτό κάναμε αυτή τη διαβούλευση σήμερα».

Από την πλευρά του ο πρώην πρόεδρος της Πηγής, πρώην αντιδήμαρχος Λέσβου και νυν περιφερειακός σύμβουλος, Νίκος Καρασάββας τόνισε στο «Ν» ότι η βούληση της τοπικής κοινωνίας, και του περιφερειακού συμβουλίου είναι η δημιουργία θερμαλιστικού κέντρου. «Ευελπιστούμε ότι θα ξεπεράσουμε τα εμπόδια που έχουν εμφανιστεί, ώστε να δοθεί ώθηση στην περιοχή με ταυτόχρονες ενέργειες, ώστε το πρώην ξενοδοχείο να ενταχτεί σε οικονομικό πρόγραμμα». 

Και η ανακοίνωση του Περιφερειάρχη:

«Συνάντηση με τους κατοίκους και τους Προέδρους της Λουτρόπολης Θερμής και Πύργων Θερμής και των όμορων χωριών, είχε την Κυριακή ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Πολιτισμού Αναστασία Αντωνέλλη. Η συνάντηση επικεντρώθηκε στην  αξιοποίηση του ΣΑΡΛΙΤΖΑ και  την κατάθεση προτάσεων από πλευράς της τοπικής κοινωνίας με τον Περιφερειάρχη  να ενημερώνει τους παρευρισκομένους  για τις μέχρι τώρα ενέργειες που έχουν γίνει από πλευράς της Περιφερειακής Αρχής καταθέτοντας παράλληλα και τις δικές του σκέψεις: « Έχω πει και θα το επαναλαμβάνω σε κάθε ευκαιρία, πως λειτουργούμε απολύτως δημοκρατικά και θέλουμε ό,τι κάνουμε να έχει την σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας. Για αυτό διαβουλευόμαστε με τους κατοίκους και τους εκπροσώπους της περιοχής εδώ στην Θερμή ώστε να καταλήξουμε πως θα αξιοποιηθεί το ιστορικό ΣΑΡΛΙΤΖΑ. Θέλω να ευχαριστήσω την Αντιπεριφερειάρχη κα. Αντωνέλλη που και σε συνεργασία με τους εμπλεκομένους φορείς πράττει τα δέοντα ώστε να προχωρήσουμε. Ο κόσμος είναι λογικό να είναι δύσπιστος γιατί όλα αυτά τα χρόνια ακούει μόνο λόγια».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Καγιάνι ‑ Λουτρά

Θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες και στον αγροτικό δρόμο Αγίας Μαρίνας - «Βουρνάζων Τούμπα» και «Θερμοκήπια»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημέρα χαράς και οικολογικής προστασίας για την Επάνω Σκάλα

Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με την Ανακύκλωση Αιγαίου, εθελοντές, δύτες, καταδρομείς καθάρισαν την ταλαιπωρημένη ακτή, τον βυθό, ενώ φύτεψαν και λουλούδια
ΥΓΕΙΑ

Το «ευχαριστώ» του Μανταμάδου για τα τεστ ΠΑΠ

Ανακοίνωση του προέδρου της Κοινότητας για τη γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Παίζουν θέατρο για τα παιδιά με καρκίνο

Τρεις παραστάσεις στο καφενείο «Πι» στη Μυτιλήνη για τον Σύλλογο «Φλόγα»- Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη, Αντουέλ Νάκε και τον εκπρόσωπο, Μανώλη Λαδάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγροτικό Τμήμα θα δημιουργηθεί στο Επιμελητήριο Λέσβου

Ξεκίνησε η διαδικασία σύστασης των τμημάτων σε πολλά Επιμελητήρια της χώρας