× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τι υποστηρίζει ο Βαγγέλης Μυρσινιάς για τα γεγονότα στο Επιμελητήριο Λέσβου

Ο τέως πρόεδρος του Επιμελητηρίου σε συνέντευξη τύπου αναφέρθηκε στην αντικατάστασή του, λέγοντας ότι η κίνηση είχε πολιτικό χαρακτήρα

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 28/1/2026

Τι υποστηρίζει ο Βαγγέλης Μυρσινιάς για τα γεγονότα στο Επιμελητήριο Λέσβου
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Συνέντευξη τύπου για τα πρόσφατα γεγονότα στο Επιμελητήριο Λέσβου και τον τρόπο με τον οποίο άλλαξε η προεδρία παραχώρησε ο τέως πρόεδρος Βαγγέλης Μυρσινιάς, παρουσιάζοντας  τη δική του εκδοχή για όσα προηγήθηκαν της αντικατάστασής του.

Από την πρώτη του τοποθέτηση υπογράμμισε ότι στόχος του ήταν, όπως είπε, να ενημερωθεί ο επιχειρηματικός κόσμος της Λέσβου, της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου για το τι συνέβη στις συνεδριάσεις των οργάνων, ενώ διαβεβαίωσε ότι επιθυμεί να κατατεθούν τα γεγονότα όπως τα αντιλαμβάνεται ο ίδιος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Μυρσινιάς ανέφερε ότι στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου υπήρξε κίνηση από μέλη του οργάνου, την οποία απέδωσε σε έναν μικρό πυρήνα, που οδήγησε στην αντικατάστασή του από τη θέση του προέδρου. Κατά την περιγραφή του, χαρακτήρισε την εξέλιξη πρωτόγνωρη για το Επιμελητήριο Λέσβου, υποστηρίζοντας ότι έρχεται σε αντίθεση με τη βούληση του εκλογικού σώματος, καθώς στις εκλογές, όπως σημείωσε, είχε υπάρξει μοναδικό ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον ίδιο. Στο ίδιο πλαίσιο, δήλωσε ότι η διαδικασία, όπως εξελίχθηκε, έβλαψε το κύρος του Επιμελητηρίου και του επιμελητηριακού θεσμού στην κοινωνία και στην επιχειρηματική κοινότητα.

Κεντρικό σημείο της τοποθέτησής του αποτέλεσε ο ισχυρισμός του ότι η κίνηση αντικατάστασης είχε πολιτικό χαρακτήρα. Ο ίδιος επικαλέστηκε, όπως είπε, δήλωση μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, η οποία, κατά τον κ. Μυρσινιά, έχει καταγραφεί στα πρακτικά, ότι δηλαδή δεν υπήρχε κάτι μεμπτό σε βάρος του και ότι επρόκειτο για πολιτική κίνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Μυρσινιάς τόνισε επίσης ότι, σύμφωνα με όσα ανέφερε, παρά ερωτήσεις που ο ίδιος έθεσε στη διάρκεια της διαδικασίας, δεν του παρουσιάστηκαν συγκεκριμένες αιτιάσεις που να αφορούν διαχείριση ή διαδικασίες.

Αναφερόμενος στη λειτουργία του Επιμελητηρίου, ο τέως πρόεδρος υπογράμμισε τον συλλογικό χαρακτήρα της διοίκησης, περιγράφοντας ότι το Διοικητικό Συμβούλιο έχει 23 μέλη στην παρούσα θητεία, ενώ σε προηγούμενες περιόδους ήταν 21, και ότι υπάρχει 7μελής Διοικητική Επιτροπή, την οποία εκπροσωπεί ο πρόεδρος εφαρμόζοντας τις συλλογικές αποφάσεις.

Στο ίδιο μέρος της τοποθέτησής του έκανε λόγο για εντάσεις και αντιδράσεις το τελευταίο διάστημα και υποστήριξε ότι υπήρξαν καθυστερήσεις ή εμπόδια σε αποφάσεις, τα οποία απέδωσε σε μέλη που, κατά τον ίδιο, συνέδεσε με την κίνηση αμφισβήτησής του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Μυρσινιάς αναφέρθηκε και στο έργο της θητείας του, λέγοντας ότι είναι ορατό και ότι δεν τέθηκε, κατά τον ίδιο, ουσιαστικά σε αμφισβήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Ως παράδειγμα ανέφερε το Aegean Hub, τη θερμοκοιτίδα του Επιμελητηρίου, την οποία περιέγραψε με προσωπικά φορτισμένο τρόπο, σημειώνοντας ότι αποτελεί αποτέλεσμα συλλογικών διαδικασιών. Παράλληλα δήλωσε ότι στόχος του ήταν πάντοτε, όπως είπε, το καλό του επιμελητηριακού θεσμού, των επιχειρήσεων μελών και η διαφύλαξη του αυτοδιοίκητου.

Στη συνέχεια δέχθηκε ερωτήσεις από δημοσιογράφους για το τι εννοεί με τον όρο πολιτική κίνηση, ποιος πολιτικός χώρος θα μπορούσε να βρίσκεται πίσω από αυτή, αλλά και αν προτίθεται να κινηθεί νομικά σε σχέση με τις διαδικασίες. Ο κ. Μυρσινιάς απάντησε ότι μεταφέρει τη δήλωση μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου και ότι δεν θα την ερμηνεύσει περαιτέρω, αποφεύγοντας αναφορά σε κόμματα. Σε μεταγενέστερη διευκρίνιση, είπε ότι ο ίδιος δεν το αντιλαμβάνεται ως κομματική κίνηση, αλλά ως πολιτική με την ευρύτερη έννοια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ερώτηση όπου τέθηκε και η διαφορετική προσέγγιση που έχει παρουσιάσει δημόσια ο νυν πρόεδρος Παναγιώτης Τατάκης, ότι δηλαδή η αλλαγή δεν σχετίζεται με πολιτική αλλά με διαφορετικό σχέδιο και κατεύθυνση, ο κ. Μυρσινιάς επέμεινε στη δική του ανάγνωση. Αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι η διοίκηση είχε προκύψει από κοινή κάθοδο στις εκλογές, σημειώνοντας ότι του προκαλεί εντύπωση πώς άλλαξε η εικόνα σε λιγότερο από 1 χρόνο, προσθέτοντας ότι ίσως η συγκεκριμένη ερώτηση θα έπρεπε να απευθυνθεί αλλού.

Σε άλλη ερώτηση για το αν υπήρξαν θεσμικές προειδοποιήσεις ή επίσημες αιτιάσεις πριν την πρόταση αντικατάστασης, ο κ. Μυρσινιάς απάντησε ότι δεν υπήρξε τέτοια διαδικασία σε επίπεδο οργάνων, ενώ αναφέρθηκε και σε συνάντηση που, κατά τα λεγόμενά του, έγινε στο γραφείο του με τον κ. Τατάκη και τον κ. Σωτηράκη, όπου του ζητήθηκε να παραχωρήσει την προεδρία.

Σχετικά με το αν θα υπάρξει προσφυγή, είπε ότι δεν είναι σε θέση να απαντήσει τώρα και ότι θα το αποφασίσει στο μέλλον.Κλείνοντας, ο κ. Μυρσινιάς δήλωσε ότι θα παραμείνει στο Διοικητικό Συμβούλιο και ότι η στάση του θα είναι παραγωγική. Σε ερώτηση για το αν αισθάνεται πικρία, απάντησε καταφατικά, προσθέτοντας όμως ότι λογοδοσία, κατά τον ίδιο, υπάρχει απέναντι στα μέλη και στις επιχειρήσεις. Τέλος, επανέλαβε ότι θεωρεί πως υπήρξε σχεδιασμός για την κίνηση αντικατάστασής του, ενώ τόνισε ότι προτεραιότητα, όπως είπε, πρέπει να είναι η στήριξη του θεσμού και η συνέχιση της παραγωγής έργου από το Επιμελητήριο.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη 29χρονου άνδρα για διακίνηση ναρκωτικών

Σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση δικαστικών αρχών της Θεσσαλονίκης
Σύλληψη 29χρονου άνδρα για διακίνηση ναρκωτικών
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην Πορτογαλία το ΕΠΑΛ Πλωμαρίου

Για πρόγραμμα Erasmus+ με επίκεντρο τη βιοοικονομία του ελαιολάδου
Στην Πορτογαλία το ΕΠΑΛ Πλωμαρίου
ΥΓΕΙΑ

Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης ο νευροχειρουργός Φρειδερίκος Σωτηρίου

Η ανάρτηση της Ελένης Μακρή επιβεβαιώνει την ενίσχυση του Βοστάνειου. Ευχαριστίες στον Ευρυβιάδη Μπαϊραμίδη για τη στήριξη της Νευροχειρουργικής Κλινικής
Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης ο νευροχειρουργός Φρειδερίκος Σωτηρίου
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Διπλή διάκριση για το 4ο ΓΕΛ Μυτιλήνης στη «CINEμάθεια 2026»

Ξεχώρισε με την ταινία «Όλοι διαφορετικοί, Όλοι ίσοι»
Διπλή διάκριση για το 4ο ΓΕΛ Μυτιλήνης στη «CINEμάθεια 2026»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Η Ραλλού Τσακαρέλλου για την απόφαση σταθμό του Αρείου Πάγου και την πρώτη κατοικία

Από την οικονομική κρίση και τον Νόμο Κατσέλη έως τη σημερινή αντιπαράθεση με τα funds, η δικηγόρος εξηγεί στο «Ν» το νέο τοπίο για τους δανειολήπτες
Η Ραλλού Τσακαρέλλου για την απόφαση σταθμό του Αρείου Πάγου και την πρώτη κατοικία
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Αποχή διαρκείας των εργαζομένων στα ΚΕΠ

Από τις 2 Ιουλίου καταγγέλλουν μονομερή μεταφορά αρμοδιοτήτων, από το Υπουργείο Μεταφορών, χωρίς ενίσχυση προσωπικού. Ζητούν ανάκληση των αποφάσεων και θεσμικό διάλογο
Αποχή διαρκείας των εργαζομένων στα ΚΕΠ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Αποκλεισμό λόγω ηλικίας καταγγέλλουν οι εποχικοί πυροσβέστες

Το Σωματείο Εποχικών Πυροσβεστών Ελλάδος υποστηρίζει ότι η διατήρηση του ηλικιακού ορίου των 30 ετών αφήνει εκτός τη μεγάλη πλειονότητα των έμπειρων εποχικών
Αποκλεισμό λόγω ηλικίας καταγγέλλουν οι εποχικοί πυροσβέστες
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων τιμά τους δημιουργούς της Λεσβιακής Γραμματείας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 Ιουλίου, στην πλατεία Μηλένας Κοντού
Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων τιμά τους δημιουργούς της Λεσβιακής Γραμματείας
ΔΡΑΣΕΙΣ

Νέα σελίδα για τον Ροταριανό με πρόεδρο τον Σταύρο Μυρογιάννη

Ο Ιγνάτιος Χατζηβασιλλέλης παρουσίασε τον απολογισμό μιας διετίας με περισσότερες από 80 δράσεις, υποτροφίες και κοινωνικές παρεμβάσεις
Νέα σελίδα για τον Ροταριανό με πρόεδρο τον Σταύρο Μυρογιάννη
ΥΓΕΙΑ

Νέος επεμβατικός καρδιολόγος στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Η Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας, Ελένη Μακρή, καλωσόρισε τον νέο γιατρό, κάνοντας λόγο για έναν επιστήμονα με γνώση, εμπειρία και ήθος
Νέος επεμβατικός καρδιολόγος στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΓΕΙΑ

«Σε λίγο δεν θα βρίσκουμε νοσηλευτές» λέει ο Στρατής Κλεάνθης

«Τα βαρέα και ανθυγιεινά αφήνουν εκτός εργαζόμενους πρώτης γραμμής» λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
«Σε λίγο δεν θα βρίσκουμε νοσηλευτές» λέει ο Στρατής Κλεάνθης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Για ένα κομμάτι ψωμί… μέχρι την τελευταία ανάσα!

Το Εργατικό Κέντρο Λέσβου διοργάνωσε συγκέντρωση και πορεία στη Μυτιλήνη για τον τραγικό θάνατο του 63χρονου οικοδόμου, καταγγέλλοντας ότι «οι χώροι δουλειάς έχουν μετατραπεί σε παγίδες θανάτου»
Για ένα κομμάτι ψωμί… μέχρι την τελευταία ανάσα!