
Μια ουσιαστική και ιδιαίτερα χρήσιμη ενημερωτική δράση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στο Πολύκεντρο Παπαδού, με πρωτοβουλία της Τροχαίας Μυτιλήνης και τη συμμετοχή μαθητών της περιοχής.
Στόχος της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα οδικής ασφάλειας, με έμφαση στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και στην προστασία της ανθρώπινης ζωής. Μέσα από παραδείγματα, συζήτηση και διαδραστική παρουσίαση, τα στελέχη της Τροχαίας ανέδειξαν τη σημασία της σωστής οδηγικής συμπεριφοράς και του σεβασμού στους κανόνες οδικής κυκλοφορίας.
Κατά τη διάρκεια της δράσης, τονίστηκε πως η υπευθυνότητα στον δρόμο αφορά όλους, τόσο τους οδηγούς όσο και τους πεζούς, και πως η έγκαιρη ενημέρωση από νεαρή ηλικία αποτελεί βασικό παράγοντα για τη διαμόρφωση σωστής κυκλοφοριακής παιδείας.
Ιδιαίτερη συμβολή στην εκδήλωση είχε η Υποδιοικήτρια της Τροχαίας Μυτιλήνης, κα Βακάλη Χρύσα, καθώς και η ψυχολόγος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, οι οποίες με επιστημονική γνώση και εμπειρία προσέγγισαν το θέμα με τρόπο κατανοητό και ουσιαστικό για τους μαθητές.
Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα, να εκφράσουν προβληματισμούς και να αντιληφθούν τις σοβαρές συνέπειες που μπορεί να έχει μια απρόσεκτη ή επικίνδυνη συμπεριφορά στον δρόμο.Η δράση αυτή επιβεβαιώνει τη σημασία της συνεργασίας σχολείων και αρμόδιων φορέων, με στόχο τη διαμόρφωση συνειδητοποιημένων και υπεύθυνων πολιτών, που θα σέβονται τη ζωή τη δική τους και των συνανθρώπων τους.