× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συνεχίζεται η ισχυρή τουριστική ζήτηση από τη Ρωσία για την Ελλάδα

Αύξηση έως 15% στις προκρατήσεις στα οργανωμένα ταξίδια για το 2019

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/3/2019

Συνεχίζεται η ισχυρή τουριστική ζήτηση από τη Ρωσία για την Ελλάδα
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Αυξημένες έως και 15% είναι οι  προκρατήσεις στα οργανωμένα ταξίδια  των Ρώσων για την Ελλάδα για το 2019 και στο πλαίσιο των επαφών της Υπουργού Τουρισμού  Έλενας Κουντουρά στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΜΙΤΤ της Μόσχας, πραγματοποιήθηκαν διαπραγματεύσεις και συμφωνίες  για να συνεχιστεί η ισχυρή τουριστική ζήτηση για την Ελλάδα.   Mε τη θετική αυτή δυναμική αναμένεται να ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο οι αφίξεις Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα τη φετινή χρονιά.

Η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η Αντιπρόεδρος του ΕΟΤ κα Αγγελική Χονδροματίδου και ο Προϊστάμενος του ΕΟΤ Ρωσίας και ΚΑΚ, Πολύκαρπος Ευσταθίου πραγματοποιήσαν συναντήσεις με τους τουριστικούς  Ομίλους που διοργανώνουν τον κύριο όγκο των ταξιδιωτικών πακέτων στην αγορά της Ρωσίας. Στο επίκεντρο των  συναντήσεων και των διαπραγματεύσεων τέθηκε η προώθηση νέων ελληνικών προορισμών και η ενίσχυση των πιο δημοφιλών προορισμών στα προγράμματά τους, το άνοιγμα νέων απευθείας αεροπορικών συνδέσεων από περισσότερες ρωσικές πόλεις και η  δυναμική προώθηση και προβολή θεματικών τουριστικών προϊόντων που η Ελλάδα προσφέρει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

H  Yπουργός παρέστη στην τελετή εγκαινίων της ΜΙΤΤ 2019 και τέλεσε τα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου, παρουσία  του Πρέσβη της Ελλάδας, κ. Ανδρέα Φρυγανά, της Γενικής Προξένου κας Ελένης Βακάλη, και του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδου, ως εκπροσώπου της Εκκλησίας της Ελλάδος που μετέφερε μήνυμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κκ. Ιερωνύμου Β΄. 

Η Υπουργός επισκέφθηκε τα περίπτερα των Ελλήνων συνεκθετών στο κεντρικό περίπτερο του ΕΟΤ, που σημείωσε υψηλή  επισκεψιμότητα, καταδεικνύοντας  το σημαντικό ενδιαφέρον που συγκεντρώνει η Ελλάδα ως ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για το ρωσικό ταξιδιωτικό κοινό.  Παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα Ρωσικά ΜΜΕ για την δυναμική προώθηση και προβολή της Ελλάδας στη ρωσική αγορά και παρουσίασε όλες τις ενέργειες για την προσέλκυση νέου τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης, η κα  Κουντουρά έδωσε συνεντεύξεις  στο δημοφιλές τηλεοπτικό δίκτυο  Russia Today, στο Russian Media Group,  και στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Στο πλαίσιο των δράσεων  για την δυναμική προώθηση και προβολή της Ελλάδας, ξεχώρισε η  φαντασμαγορική εκδήλωση, που συνδιοργάνωσε και υποστήριξε ο  ΕΟΤ, ο  Όμιλος Μουζενίδη  και το ρωσικό περιοδικό ΟK!, και συνιστά τεράστια προβολή της χώρας μας στη Ρωσία.

Την εκδήλωση στο  GumDemonstration Hall  της Μόσχας τίμησαν με την παρουσία τους διάσημοι Ρώσοι καλλιτέχνες, εκπρόσωποι των μεγαλύτερων θέρετρων SPA και ξενοδοχειακών αλυσίδων στην Ελλάδα, και επικεφαλής των κορυφαίων τουριστικών γραφείων που ειδικεύονται σε διακοπές πολυτελείας. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήταν οι  καταξιωμένοι  ηθοποιοί της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, Αnna Snatkina, Igor Vernik, Darya Moroz, Vladimir Mishukov, Elena Podkaminiskaya,Irina Bezrukova, Anatoly Beliy, Ekaterina Guseva, Olga Medynich, Natalia Bardo, Evgeny Pronin. Επίσης, οι χορευτές των Μπαλέτων Μπολσόι Denis Rodkin, Anna Tikhomirova, Artem  Ovcharenko, οι τραγουδιστές Natalia Podolskaya, Vlad  Topalov, ο σχεδιαστής μόδας Igor Chapurin και ο Ρώσος κοσμοναύτης Anton  Shkaplerov που πρόβαλε την Ελλάδα και τον ΕΟΤ από το διάστημα σε ένα βίντεο με μεγάλη απήχηση στη Ρωσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Υπουργός Τουρισμού  χαιρέτισε στην εκδήλωση, εξαίροντας τις στενές σχέσεις φιλίας Ελλάδας και Ρωσίας και τη στενή συνεργασία των δύο χωρών στον τουρισμό. Προέτρεψε τους προσκεκλημένους να επισκεφθούν την Ελλάδα, να ανακαλύψουν το μεγάλο εύρος των επιλογών σε προορισμούς και θεματικά τουριστικά προϊόντα,  και το υψηλό επίπεδο της ελληνικής φιλοξενίας, και να γίνουν οι καλύτεροι «πρεσβευτές» της Ελλάδας στο ρωσικό ταξιδιωτικό κοινό.

Η κα Κουντουρά τιμήθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ενώ απένειμε και η ίδια τιμητική διάκριση στον Πρέσβη  κ. Ανδρέα Φρυγανά για τη στήριξη  και τη συμβολή του στην προώθηση των τουριστικών σχέσεων των δύο χωρών.

Το βραβείο

H δυναμική παρουσία της Ελλάδας στη φετινή ΜΙΤΤ ολοκληρώθηκε με μία σημαντική διάκριση. Ο ΕΟΤ έλαβε το βραβείο  καλύτερης παρουσίας χώρας «Country Presentation Award” για την μακρoχρόνια συμμετοχή της Ελλάδας στην Έκθεση και την ελκυστικότητα του ελληνικού περιπτέρου. Το βραβείο παρέλαβε από τους διοργανωτές της Έκθεσης ΜΙΤΤ,  ο Προϊστάμενος του ΕΟΤ Ρωσίας & ΚΑΚ, κ. Πολύκαρπος Ευσταθίου.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

29 παραβάσεις για μη χρήση κράνους στο Βορειοανατολικό Αιγαίο

Στη Λέσβο καταγράφηκαν οι περισσότερες παραβάσεις μετά από 497 ελέγχους
29 παραβάσεις για μη χρήση κράνους στο Βορειοανατολικό Αιγαίο
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δρίτσας ζητά απαντήσεις για την υπόθεση Μαζωνάκη και τη «γκρίζα ιατρική»

Ο Τομεάρχης Υγείας της ΕΛΑΣ θέτει ζήτημα πολιτικής λογοδοσίας και ζητά ουσιαστικούς ελέγχους στα κέντρα που υπόσχονται ευεξία και μακροζωία
Ο Δρίτσας ζητά απαντήσεις για την υπόθεση Μαζωνάκη και τη «γκρίζα ιατρική»
ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικοκτονία στην Ηγουμενίτσα: Ο 27χρονος ομολόγησε

25χρονη γυναίκα έπεσε νεκρή από τα χέρια του πρώην συντρόφου της
Γυναικοκτονία στην Ηγουμενίτσα: Ο 27χρονος ομολόγησε
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Δεν στέλνουν τα παιδιά τους σε αίθουσες με ποντίκια στη Λήμνο

Οι γονείς του Ειδικού Σχολείου Καλλιθέας αποφάσισαν αποχή από τα μαθήματα και ζητούν ασφαλείς χώρους, επαρκές προσωπικό και μόνιμες λύσεις
Δεν στέλνουν τα παιδιά τους σε αίθουσες με ποντίκια στη Λήμνο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΛΛΑΔΑ

Μια νέα γενιά κάνει το βήμα στην πολιτική στη Λέσβο

Η Ειρήνη Βαρελτζή αναλαμβάνει συντονίστρια πλατφόρμας στην Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη της Λέσβου — Νέοι επιστήμονες και άνθρωποι της εργασίας συναντούν στελέχη με διαδρομή στην Αριστερά και την Κεντροαριστερά
Μια νέα γενιά κάνει το βήμα στην πολιτική στη Λέσβο
ΚΟΣΜΟΣ

Μπροστά σε νέα οικονομική κρίση

Η εποχή των υψηλών επιτοκίων ήρθε για να μείνει
Μπροστά σε νέα οικονομική κρίση
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Δύο συλλήψεις στη Σάμο για μετακίνηση με ταυτότητα άλλου προσώπου

Ένας 28χρονος φέρεται να επρόκειτο να ταξιδέψει αεροπορικώς στην Αθήνα με ξένο έγγραφο – Αναζητείται ακόμη ένας 42χρονος.
Δύο συλλήψεις στη Σάμο για μετακίνηση με ταυτότητα άλλου προσώπου
ΕΛΛΑΔΑ

Πληρώνουν συντάξεις και επιδόματα ύψους 1,39 δις ευρώ

Δείτε εδώ τις καταβολές που θα κάνουν ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ ως τις 25 Σεπτεμβρίου
Πληρώνουν συντάξεις και επιδόματα ύψους 1,39 δις ευρώ
ΕΛΛΑΔΑ

«Εθνική επιτυχία» οι νέες αξιολογήσεις της ελληνικής οικονομίας λέει ο Μητσοτάκης

Θετικό outlook από τη Moody’s και αναβάθμιση σε BBB+ από τη Scope
«Εθνική επιτυχία» οι νέες αξιολογήσεις της ελληνικής οικονομίας λέει ο Μητσοτάκης
ΕΛΛΑΔΑ

Νέο πλαίσιο για την αλιεία

Οικονομική ενίσχυση 25.000 ευρώ για την απόσυρση της βιντζότρατα
Νέο πλαίσιο για την αλιεία
ΕΛΛΑΔΑ

15 χρόνια μετά, τα ελληνικά εισοδήματα παραμένουν κάτω από το 2010

Στοιχεία Eurostat για το 2025 δείχνουν πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα μειωμένο κατά 22,3% και μεγάλη απόσταση από την Ευρώπη στην αγοραστική δύναμη
15 χρόνια μετά, τα ελληνικά εισοδήματα παραμένουν κάτω από το 2010
ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη ανοίγει τα οικονομικά της στους πολίτες

Σε λειτουργία η πλατφόρμα δωρεών με δημόσια ενημέρωση για το συνολικό ποσό – «Λίγα από πολλούς» το μήνυμα του κόμματος
Η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη ανοίγει τα οικονομικά της στους πολίτες