× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στην Αγιάσο η «Πυξίδα»

«Προτεραιότητα οι εντάξεις έργων έως το τέλος του 2020»

Δημοσίευση 27/7/2020

Στην Αγιάσο η «Πυξίδα»
' χρόνος ανάγνωσης

Τα μέλη της Δημοτικής παράταξης  «Με πυξίδα τον Πολίτη» συναντήθηκαν την περασμένη Πέμπτη με μέλη του Κοινοτικού συμβουλίου της Αγιάσου, όπου ενημερώθηκαν για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Στη συνέχεια η παράταξη του Δήμου Μυτιλήνης ενημέρωσε διεξοδικά για τις ευκαιρίες ανάπτυξης της Κοινότητας μέσα από τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει στη διάθεσή του ο Δήμος και συγκεκριμένα το νέο ΕΣΠΑ 2021-27, το πρόγραμμα  LEADER,  καθώς και το πρόγραμμα Α. Τρίτσης που έρχεται να αντικαταστήσει το πρόγραμμα Φιλόδημος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με δεδομένο πως οι προτάσεις ένταξης έργων από το Δήμο Μυτιλήνης πρέπει να κατατεθούν ως το τέλος του 2020 η κ. Χιωτέλλη τόνισε πως
«η Δημοτική αρχή θα έπρεπε ήδη να βρίσκεται σε διαβούλευση με τις κοινότητες για τη διαμόρφωση των προτάσεων ένταξης που πρέπει να τις αφορούν αλλά και να ικανοποιούν τις προτεραιότητες των κοινοτήτων».

Η σχετική ανακοίνωση της παράταξης αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η κ. Χιωτέλλη ιδιαίτερα στάθηκε στις προσκλήσεις  του προγράμματος που αφορούν στην ένταξη προτάσεων για έργα αντικατάστασης πεπαλαιωμένων δικτύων ύδρευσης, για αναβάθμιση  υπαρχόντων βιολογικών καθαρισμών και για κατασκευή νέων βιολογικών καθαρισμών, για αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, για δράση κοινωνικής αλληλεγγύης στις γειτονιές για τη φροντίδα των αδέσποτων σε κάθε κοινότητα, για την αξιοποίηση εμβληματικών κτηρίων, για την αναβάθμιση αθλητικών χώρων και χώρων αναψυχής για παιδιά, και τέλος για την κατασκευή αγροτικής οδοποιίας. Όλα αυτά είναι έργα που έχει ανάγκη κάθε κοινότητα του Δήμου μας και συνεπώς η Δημοτική αρχή πρέπει να αξιοποιήσει στο έπακρον τις χρηματοδοτικές δυνατότητες που υπάρχουν.

Η κ. Χιωτέλλη πρότεινε ακόμα τη διερεύνηση της δυνατότητας χρηματοδότησης από το LEADER, συντήρησης και διάνοιξης νέων περιπατητικών διαδρομών στη Δημοτική ενότητα Αγιάσου καθώς και τη διερεύνηση ανάδειξης της πλούσιας πολιτιστικής ταυτότητας της Δημοτικής ενότητας Αγιάσου στα πλαίσια ενός προγράμματος που η Δημοτική αρχή μπορεί να καταθέσει για ένταξη και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και θα αφορά στην ανάδειξη της ιδιαίτερης πολιτιστικής ταυτότητας κάθε δημοτικής ενότητας.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα πλαίσια αυτής της συνάντησης ενημερωθήκαμε και από τον κ. Κλεάνθη Κορομηλά για την πορεία του Αναγνωστηρίου της Αγιάσου, έργο για το οποίο έχουν εξασφαλιστεί από το προηγούμενο LEADER περίπου 580 χιλ. ευρώ και έχει δημοπρατηθεί.

Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και επεκτάθηκε και σε άλλα αναπτυξιακά εργαλεία. Ανανεώσαμε το ραντεβού και με την υπόσχεση ότι θα στηρίξουμε τις προτάσεις της Κοινότητας Αγιάσου».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Κουταλέλης: Τιμώ το έργο του Κώστα Ρούσσα

Ο νέος πρόεδρος της Αγιάσου γυρνά σελίδα μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης και δηλώνει πως η Αγιάσος αξίζει ενότητα, συνεννόηση και δημιουργικό πνεύμα
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή

Πληροφορίες για εμπλοκή υπουργού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ψαρά: Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πρώτη γνωριμία και προπόνηση για την Ακαδημίας Ποδηλασίας

Μικροί και μεγάλοι αγκάλιασαν την δράση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Ο Μουτζούρης «βάζει πλάτη» για το λιμάνι του Μολύβου

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη επέκτασης του προσήνεμου μόλου
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακό δείπνο για τον Μάκη Βορίδη στο Ηράκλειο

Δέχθηκε βροχή από αβγά μέσα σε γνωστό εστιατόριο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

«Ο Μόγλης στο Νησί»: η επιστροφή της παρέας στον αέρα

Θοδωρής Χατζημήτρος, Ανθή Παζιάνου και Νικόλας Αθανάσης στήνουν ραδιοφωνικό κύκλο με μνήμη, χιούμορ και ματιά στο σήμερα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η «κορδέλα της ψυχραιμίας» προβληματίζει σε ΚΤΕΛ της Λέσβου

Το ΚΤΕΛ λέει ότι τα παιδιά είναι ζωηρά — κι ένας οδηγός έβαλε σχοινί για να κρατήσει την «τάξη» στο λεωφορείο
ΕΛΛΑΔΑ

Παραίτηση – εξπρές στο ΠΑΣΟΚ

Ο Γιώργος Παπαβασιλείου υπέβαλε την παραίτησή του μία μέρα μετά τον διορισμό του ως διευθυντή του γραφείου του προέδρου του Κινήματος Νίκου Ανδρουλάκη δηλώνοντας ότι δεν θέλει να υπάρξει «καμία σκιά» στον αγώνα του ΠΑΣΟΚ για πολιτική αλλαγή
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τρία νέα πυροσβεστικά οχήματα παρέλαβε ο Δήμος Λήμνου

Ενισχύεται η δυνατότητα παρέμβασης του Δήμου σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έργα ψηφιακού μετασχηματισμού 470.000 ευρώ στον Δήμο Λήμνου

«Έξυπνες» εφαρμογές σε υγεία, πολιτισμό, τουρισμό και πολιτική προστασία μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ροζ φως ελπίδας πάνω από τη Μυτιλήνη

Συμβολική φωταγώγηση του Παλαιού Δημαρχείου από τον Δήμο Μυτιλήνης για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού – Μήνυμα ευαισθητοποίησης από τον Δήμαρχο Παναγιώτη Χριστόφα.