× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Οι αγώνες μας για τα σύγχρονα δικαιώματά μας δεν μπαίνουν στο γύψο»

Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης για το νομοσχέδιο περιορισμού των διαδηλώσεων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/7/2020

Οι αγώνες μας για τα σύγχρονα δικαιώματά μας δεν μπαίνουν στο γύψο»
' χρόνος ανάγνωσης

Έκτρωμα χαρακτηρίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης (μέλος της ΟΓΕ) το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, καλώντας, παράλληλα τις γυναίκες της Λέσβου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λέσβου για την Πέμπτη 9 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Σαπφούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης (μέλος της ΟΓΕ) καταγγέλλει το νομοσχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης της ΝΔ που βάζει στο στόχαστρο τις διαδηλώσεις, τις λαϊκές κινητοποιήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για ένα εμβληματικό δώρο της σημερινής κυβέρνησης στους επιχειρηματικούς ομίλους που έρχεται να προστεθεί στα δωράκια των προηγούμενων χρόνων, όπως αυτό του ΣΥΡΙΖΑ στο χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας.

Η κυβέρνηση δίνει νέα όπλα στην εργοδοσία για να μας κλείσει το στόμα παίρνοντας μέτρα καταστολής και ποινικοποιώντας τους αγώνες των εργαζομένων:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Με βάση τις διατάξεις – λάστιχο του νομοσχεδίου η αστυνομία και άλλοι μηχανισμοί καταστολής θα έχουν υπερεξουσίες και θα αποφασίζουν αν τα εργατικά σωματεία και άλλοι μαζικοί φορείς θα έχουν δικαίωμα να διαδηλώνουν. Θα μπορούν να απαγορεύουν ή να διαλύουν συγκεντρώσεις!

 Οι διαδηλώσεις θα απαγορεύονται με βάση το «σκοπό» της συγκέντρωσης, σε συνδυασμό με τον αριθμό των συγκεντρωμένων.

 Απαιτούνται τα στοιχεία ταυτότητας του οργανωτή και πλήρες χρονοδιάγραμμα και τοπογραφικό για την έναρξη – λήξη και τη διαδρομή της συγκέντρωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Ανάγεται σε ιδιώνυμο αδίκημα η συμμετοχή σε απαγορευμένη συγκέντρωση – διαδήλωση.

Η μεγαλοεργοδοσία θέλει να μας ξεζουμίζει χωρίς να σηκώνουμε κεφάλι, ενώ ήδη κάνει νέα επίθεση στα δικαιώματα των εργαζόμενων, ιδιαίτερα των γυναικών. Πετάει χιλιάδες εργαζόμενους και εργαζόμενες στην ανεργία, επεκτείνει τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις και μας υποχρεώνει να δουλεύουμε πιο εντατικά χωρίς δικαιώματα.

Γι’ αυτό μας θέλουν απομονωμένες, απογοητευμένες, μακριά από κάθε κοινωνική, συνδικαλιστική δράση. Με την περιστολή των διαδηλώσεων θέλουν να χτυπήσουν τη συλλογική αγωνιστική μας δράση. Επιδιώκουν να βάλουν ταφόπλακα στις διεκδικήσεις μας για τα δικαιώματα μας στην εργασία, στη μητρότητα, στον ελεύθερο χρόνο, για τις σημερινές μας ανάγκες σε κάθε πλευρά της ζωής μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δε θα τους αφήσουμε!

Δε θα ζητάμε άδεια από τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες, τους μεγαλέμπορους και τις κυβερνήσεις τους για να διαδηλώσουμε απέναντί τους.

Δεν θα φυλακίσουν τους αγώνες. Η ίδια πολιτική που τσακίζει τους εργαζόμενους είναι αυτή που βάζει λουκέτο στα μαγαζιά των αυτοαπασχολουμένων ανδρών και γυναικών.

Δε θα σταματήσουμε να αντιπαλεύουμε τους εκμεταλλευτές του μόχθου μας και τους μηχανισμούς που τους υπηρετούν, τις κυβερνήσεις, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, που θέλουν να ενοχοποιήσουν τους αγώνες μας στο όνομα της «βίας» και της «ριζοσπαστικοποίησης». Επιδιώκουν να συκοφαντήσουν την οργανωμένη λαϊκή πάλη, αλλά και να υπονομεύσουν τις διεκδικήσεις μας που δεν χωράνε στην κοινωνία της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης που υπηρετούν.

Το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, η ΟΓΕ στο πλάι του εργατικού λαϊκού κινήματος θα ακυρώσει στην πράξη το τερατούργημά τους. Κανένας δε θα σταματήσει το ποτάμι των διεκδικητικών μας αγώνων όσο υπάρχει η εκμετάλλευση και η καταπίεση, οι πόλεμοι και η προσφυγιά».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Απολογισμός για το 2ο Φεστιβάλ Νέων του Πλωμαρίου

Επιτυχημένη διοργάνωση από το Σύνδεσμο Πλωμαριτών Αττικής «Βενιαμίν ο Λέσβιος»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η κυβέρνηση συνεχίζει τον εμπαιγμό των υγειονομικών

Το μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ Στρατής Σαμαράς καταγγέλλει την μη εκπλήρωση των κυβερνητικών υποσχέσεων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

140.000 ευρώ για το Μιχαλέλειο και σιδερένια παπούτσια για δρόμους και παρακάμψεις

Αναλυτική ενημέρωση για την εξέλιξη των έργων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έκανε ο Κώστας Μουτζούρης και οι στενοί συνεργάτες του αντιπεριφερειάρχες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο πλευρό της Καισαριανής η Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Λέσβου

Καταγγέλλει προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών των δήμων και ποινικοποίησης της αλληλεγγύης στους εργαζόμενους
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΡΑΣΕΙΣ

Ένα νέο αμαξίδιο, ανάσα αξιοπρέπειας για τον Κώστα στην Ερμού

Χάρη στον Γιώργο Κοτοπούλη και τον Πρόδρομο Πατερέλλη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Νέα σχολική χρονιά με αναβαθμισμένες υποδομές στη Μυτιλήνη

Με ανακαινίσεις, νέους χώρους και σύγχρονο εξοπλισμό, ο Δήμος Μυτιλήνης αποδεικνύει ότι η Παιδεία μπαίνει στην πρώτη γραμμή!
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Νέα φωτιά στον καταυλισμό Ρομά στην Παγανή

Επί ποδός η Πυροσβεστική
ΑΤΖΕΝΤΑ

Μνήμη απελευθέρωσης: Σεπτέμβρης ’44 στη Λέσβο

Το ΚΚΕ καλεί σε εκδήλωση στα Τσαμάκια για την ιστορική μνήμη και τους σημερινούς αγώνες
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έξι νέα έργα για την Παιδεία στο Βόρειο Αιγαίο

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη εντάσσονται στο Πρόγραμμα 2021-2027 έργα άνω των 15,8 εκατ. ευρώ για σχολικές υποδομές σε Σάμο, Χίο και Ικαρία
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βαρύ πένθος στις ενορίες της Καλλιθέας Μυτιλήνης

Απεβίωσε ο αγαπημένος ιερέας που υπηρέτησε με σεμνότητα και αγάπη την τοπική Εκκλησία
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε κατάσταση ακραίας ξηρασίας η Λέσβος

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η επίσημη ιστοσελίδα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σε συνεργασία με την υπηρεσία Copernicus της Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Tο επικίνδυνο «διαβατήριο» των εφήβων για κλαμπ και αλκοόλ στη Μυτιλήνη

Ένα κοινό μυστικό ανάμεσα στους ανήλικους, άγνωστο όμως σε γονείς και καταστηματάρχες – οι κίνδυνοι και οι ευθύνες που προκύπτουν
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ