× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Γενναίο λίφτινγκ στο «Χριστοφίδειο» της Αγιάσου!

Εξασφαλίστηκε, μέσω «Φιλόδημου ΙΙ», χρηματοδότηση ύψους 588.283,23 ευρώ

Γράφει ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ Δημοσίευση 3/7/2020

Γενναίο λίφτινγκ στο «Χριστοφίδειο» της Αγιάσου!

Χαράς ευαγγέλια για την αθλητική κοινότητα της Αγιάσου, αφού κατόπιν πολλών προσπαθειών το τελευταίο διάστημα, επιτεύχθηκε η ένταξη της αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του «Χριστοφίδειου» Γηπέδου στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» και μάλιστα με γενναιόδωρη χρηματοδότηση, ύψους 588.283,23 ευρώ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της δημοτικής αρχής Μυτιλήνης, το συγκεκριμένο έργο τέθηκε ψηλά στις προτεραιότητές της. Τον περασμένο Οκτώβριο, κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου εκείνου του μήνα, συζητήθηκε η ένταξη του έργου στο εν λόγω πρόγραμμα και έκτοτε ξεκίνησε ένας «μαραθώνιος» από τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να ετοιμαστούν οι μελέτες, ώστε να διεκδικηθεί η χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Βάλεσης, με καταγωγή από την Αγιάσο, ασχολήθηκε προσωπικά, εκφράζοντας την ικανοποίησή του στο «Ν» για τις τελευταίες εξελίξεις: «Γνωρίζοντας τις ανάγκες που υπάρχουν για τον εκσυγχρονισμό της συγκεκριμένης αθλητικής εγκατάστασης και έχοντας, μεταξύ άλλων, και συναισθηματικούς λόγους, μόνο ικανοποίηση μπορεί να αισθάνεται κανείς για την ένταξη του έργου στον Φιλόδημο. Αξίζει να ευχαριστήσουμε όσους βοήθησαν για τη σημερινή εξέλιξη, σε ένα έργο που κατά πολλούς έμοιαζε ανέφικτο πέρυσι το καλοκαίρι. Tον Δημαρχο Μυτιληνης κ. Κύτελη, τον Αντιδήμαρχο Έργων κ. Τζιμή, τον Γενικό Γραμματέα κ. Κουντουρέλλη, τον Προϊστάμενο Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παπαχριστοφόρου, αλλά και εκείνους που συνέδραμαν, άλλος περισσότερο κι άλλος λιγότερο, για την ένταξη του έργου στο πρόγραμμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ερωτηθείς από το «Ν» για το τι ακριβώς περιλαμβάνει ο εκσυγχρονισμός του «Χριστοφίδειου» Γηπέδου Αγιάσου, ο κ. Βάλεσης συμπλήρωσε: «Θα ανακατασκευαστούν ολικά τα αποδυτήρια, θα γίνουν νέες υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, ενώ θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις στο χώρο των κερκίδων. Παράλληλα, θα τοποθετηθούν προβολείς τύπου led, με ταυτόχρονη επέκταση του φωτισμού και προσθήκη νέων πυλώνων, ώστε να μπορεί το γήπεδο να αξιοποιείται και τις βραδινές ώρες. Έχει γίνει επίσης πρόβλεψη για τη δημιουργία εισόδων Α.με.Α και φυσικά για τον εξοπλισμό του ποδοσφαιρικού γηπέδου με νέους πάγκους. Επιπρόσθετα, όμως, θα γίνει ολική ανακατασκευή και στα δύο γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ, που υπάρχουν στον περιβάλλοντα χώρο, με νέο πιο σύγχρονο δάπεδο, αλλά και φωτισμό».

Πλέον, από τη στιγμή που η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη, απομένει να διευθετηθούν οι τελικές γραφειοκρατικές διαδικασίες από την Αντιδημαρχία Έργων και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Μυτιλήνης, ώστε να βγει στον «αέρα» ο διαγωνισμός και κατ' επέκταση ο ανάδοχος του έργου, ώστε να ξεκινήσουν και οι πρώτες εργασίες στο «Χριστοφίδειο».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βρέθηκε γάτα στην Κουλμπάρα

Φοράει κόκκινο μαντήλι στο λαιμο
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πετάει» μέχρι τα 12 ευρώ το αρνί στη Λέσβο

Μέχρι τα 10,8 ευρώ φθάνει η τιμή του αρνιού στην χονδρική αγορά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος