× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Ήθελαν οι πολίτες… να πληρώνουν»

Πόσο ακριβή θα είναι η ελεγχόμενη στάθμευση στο λιμάνι της Μυτιλήνης- Τι λέει στο «Ν» ο αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κώστας Παπαδόπουλος

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 23/6/2020

«Ήθελαν οι πολίτες… να πληρώνουν»
' χρόνος ανάγνωσης

Το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου ανακοινώνει την έναρξη της εφαρμογής συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στον Επιβατικό Λιμένα Μυτιλήνης, στο χώρο στάθμευσης έμπροσθεν του κολυμβητηρίου, από την προσεχή Πέμπτη 25 Ιουνίου.

Με αφορμή την έναρξη του νέου μέτρου, ο αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Κώστας Παπαδόπουλος μίλησε εφ’ όλης της ύλης στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm, καλεσμένος στην εκπομπή «Ανθέων 99», όπου τόνισε ότι η ελεγχόμενη στάθμευση ήταν κάτι που ήθελαν οι πολίτες, που δεν έβρισκαν να παρκάρουν στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Άσκησε επίσης κριτική στην απουσία της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Λέσβου από τις συνεδριάσεις του Λιμενικού Ταμείου. Στις συνεδριάσεις, πρόσθεσε, ωστόσο ότι συμμετέχει ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου από την αντιπολίτευση από την παράταξη Χήρα ο κ. Γιώργος Καραθανάσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη 

Τα ποσά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ελεγχόμενη στάθμευση στον ανωτέρω χώρο, θα γίνεται με τη χρήση ξυστής χάρτινης κάρτας στάθμευσης προπληρωμένου χρόνου, όπως εφαρμόζεται και στην προκυμαία Μυτιλήνης από τον Ιούλιο του 2010.

 Το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, θα εφαρμόζεται από Δευτέρα έως Παρασκευή 08.00 έως 21.00 και το Σάββατο από 08.00 έως 15.00, ενώ το σύστημα δεν θα εφαρμόζεται την Κυριακή και τις επίσημες αργίες.

Οι κάρτες που θα χρησιμοποιούνται και το κόστος ανά χρόνο χρήσης θα έχουν ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • Κάρτα μισής ώρας, η οποία θα κοστίζει 0,50€ και θα έχει κόκκινο χρώμα.
  • Κάρτα μίας ώρας, η οποία θα κοστίζει 1,00€ και θα έχει μπλε χρώμα.
  • Κάρτα δύο ωρών, η οποία θα κοστίζει 1,50€ και θα έχει πράσινο χρώμα.
  • Κάρτα 24 ωρών, η οποία θα κοστίζει 7,00€ και θα έχει καφέ χρώμα.
  • Κάρτα 7 ημερών, η οποία θα κοστίζει 35,00€ και θα έχει γκρι χρώμα.

Οι κάρτες 24 ωρών και 7 ημερών θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και ΜΟΝΟ για στάθμευση εντός του Επιβατικού Λιμένα Μυτιλήνης, έμπροσθεν του κολυμβητηρίου και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για στάθμευση επί της προκυμαίας.

Η προμήθεια των ξυστών καρτών θα γίνεται από περίπτερα, καταστήματα ψιλικών ειδών, καταστήματα πώλησης τουριστικών ειδών και ειδών αλιείας, που βρίσκονται στην προκυμαία Μυτιλήνης.

Όταν κάποιος θέλει να ενεργοποιήσει την κάρτα στάθμευσης, θα ξύνει, ανάλογα με τον χρόνο έναρξης της στάθμευσης, τα αντίστοιχα πεδία της κάρτας (έτος, μήνας, ημέρα, λεπτά) και θα την τοποθετεί, εσωτερικά, στον ανεμοθώρακα (παρμπρίζ) του αυτοκινήτου του, ώστε να είναι ορατή κατά τον έλεγχο από τα αρμόδια όργανα του Λιμεναρχείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πίσω μέρος της κάθε κάρτας θα αναγράφονται, αναλυτικά, οι οδηγίες χρήσης της.

Αν το χρονικό διάστημα στάθμευσης είναι μεγαλύτερο από τη χρονική ισχύ της μίας κάρτας, παρέχεται η δυνατότητα τοποθέτησης δύο ή περισσότερων καρτών για την κάλυψη του επιθυμητού χρόνου. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι κάρτες πρέπει να τοποθετούνται η μία δίπλα στην άλλη και σε όλες θα ξύνονται τα ίδια στοιχεία άφιξης.

«Με την εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στον Επιβατικό Λιμένα Μυτιλήνης, θα εξαλειφθεί πλήρως το φαινόμενο της εγκατάλειψης των αυτοκινήτων και των μακροπρόθεσμων σταθμεύσεων, που υπήρχε εντός του συγκεκριμένου χώρου και οι πολίτες θα μπορούν, πλέον, να βρίσκουν ευκολότερα χώρο στάθμευσης για το αυτοκίνητό τους.

Ευελπιστούμε ότι, η εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στο χώρο στάθμευσης έμπροσθεν του κολυμβητηρίου, θα συμβάλει τα μέγιστα στην αποσυμφόρηση της προκυμαίας και στην ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών στο κέντρο της πόλης, που είναι και το ζητούμενο» κατέληξε ο κ. Παπαδόπουλος.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η παράταξη «Νέα Δράση‑Νέος Δήμος» ζητά ειδική συνεδρίαση για τη ΔΕΔΑΠΑΛ

Αίτημα για Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα τη ΔΕΔΑΠΑΛ και αιχμές για τη λειτουργία της Δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στους δρόμους ξανά οι συνταξιούχοι της Λέσβου

Κάλεσμα αγώνα ενάντια στην ακρίβεια, τις περικοπές και τον προϋπολογισμό του 2026
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Και δεύτερη προσφορά για τη γραμμή Βόλου‑ νησιών Βορείου Αιγαίου

«Πράσινο φως» και από τον Κικίλια μετά την επικοινωνία με τον Κώστα Μουτζούρη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Επικίνδυνες «κόντρες» ανηλίκων στα Κεραμειά

Η διασταύρωση Κεραμειών–Ιππείου έχει γίνει «πίστα» για ανηλίκους
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χριστουγεννιάτικο χωριό στη Λέσχη Εθνοφρουράς Μυτιλήνης

Μια πρωτόγνωρη γιορτινή δράση για τις οικογένειες των στελεχών της 98 ΑΔΤΕ με την πρωτοβουλία του Υποστράτηγου Νικόλαου Γκρέτσα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράταση έως Μάιο 2026 για τα ψηφιακά δελτία διακίνησης ελαιοκάρπου

Εξαιρούνται μόνο όσοι είχαν έσοδα άνω των 200.000 ευρώ
ΔΡΑΣΕΙΣ

11η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Μόρια

Από τον Πεζοπορικό Σύλλογο «Η Διχάλα»
ΧΩΡΙΑ

Η ΔΕΥΑΛ δίνει νέα πνοή στην Αγιάσο με ταχεία ολοκλήρωση έργου υποδομών

Αναβάθμιση ύδρευσης και αποχέτευσης σε κομβικούς δρόμους που ενισχύουν την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Μυτιλήνη γέμισε φως και μουσική στην έναρξη των γιορτών

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Χριστόφας μίλησε για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, τη φωταγώγηση του δέντρου και τη συνέχεια των εκδηλώσεων με το Χριστουγεννιάτικο Χωριό
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επίθεση σε βάρος του Κοινωνικού Χώρου «Αντίβαρο» στη Χίο

«Στη Χίο δεν χωράνε οι νοσταλγοί του ναζισμού»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Χριστουγεννιάτικη τέχνη από τα υλικά του παρελθόντος στην Αγιάσο

Η Visit Agiasos μετατρέπει τον παλιό τσουρχανά σε έμπνευση για ένα συλλογικό έργο Trash Art στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2025
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ιστορία του ελληνικού κομμουνισμού και όχι μόνο!

Ο ιστορικός Κώστας Καρπόζηλος μίλησε στον Θράσο Αβραάμ για την αναγκαιότητα να διαβάζουμε την ελληνική Αριστερά έξω από τα σύνορα και για μια σύγχρονη πολιτική που να συγκρούεται με την ολιγαρχία του πλούτου