× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Ήθελαν οι πολίτες… να πληρώνουν»

Πόσο ακριβή θα είναι η ελεγχόμενη στάθμευση στο λιμάνι της Μυτιλήνης- Τι λέει στο «Ν» ο αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κώστας Παπαδόπουλος

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 23/6/2020

«Ήθελαν οι πολίτες… να πληρώνουν»

Το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου ανακοινώνει την έναρξη της εφαρμογής συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στον Επιβατικό Λιμένα Μυτιλήνης, στο χώρο στάθμευσης έμπροσθεν του κολυμβητηρίου, από την προσεχή Πέμπτη 25 Ιουνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με αφορμή την έναρξη του νέου μέτρου, ο αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Κώστας Παπαδόπουλος μίλησε εφ’ όλης της ύλης στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm, καλεσμένος στην εκπομπή «Ανθέων 99», όπου τόνισε ότι η ελεγχόμενη στάθμευση ήταν κάτι που ήθελαν οι πολίτες, που δεν έβρισκαν να παρκάρουν στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Άσκησε επίσης κριτική στην απουσία της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Λέσβου από τις συνεδριάσεις του Λιμενικού Ταμείου. Στις συνεδριάσεις, πρόσθεσε, ωστόσο ότι συμμετέχει ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου από την αντιπολίτευση από την παράταξη Χήρα ο κ. Γιώργος Καραθανάσης.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη 

Τα ποσά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ελεγχόμενη στάθμευση στον ανωτέρω χώρο, θα γίνεται με τη χρήση ξυστής χάρτινης κάρτας στάθμευσης προπληρωμένου χρόνου, όπως εφαρμόζεται και στην προκυμαία Μυτιλήνης από τον Ιούλιο του 2010.

 Το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, θα εφαρμόζεται από Δευτέρα έως Παρασκευή 08.00 έως 21.00 και το Σάββατο από 08.00 έως 15.00, ενώ το σύστημα δεν θα εφαρμόζεται την Κυριακή και τις επίσημες αργίες.

Οι κάρτες που θα χρησιμοποιούνται και το κόστος ανά χρόνο χρήσης θα έχουν ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • Κάρτα μισής ώρας, η οποία θα κοστίζει 0,50€ και θα έχει κόκκινο χρώμα.
  • Κάρτα μίας ώρας, η οποία θα κοστίζει 1,00€ και θα έχει μπλε χρώμα.
  • Κάρτα δύο ωρών, η οποία θα κοστίζει 1,50€ και θα έχει πράσινο χρώμα.
  • Κάρτα 24 ωρών, η οποία θα κοστίζει 7,00€ και θα έχει καφέ χρώμα.
  • Κάρτα 7 ημερών, η οποία θα κοστίζει 35,00€ και θα έχει γκρι χρώμα.

Οι κάρτες 24 ωρών και 7 ημερών θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και ΜΟΝΟ για στάθμευση εντός του Επιβατικού Λιμένα Μυτιλήνης, έμπροσθεν του κολυμβητηρίου και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για στάθμευση επί της προκυμαίας.

Η προμήθεια των ξυστών καρτών θα γίνεται από περίπτερα, καταστήματα ψιλικών ειδών, καταστήματα πώλησης τουριστικών ειδών και ειδών αλιείας, που βρίσκονται στην προκυμαία Μυτιλήνης.

Όταν κάποιος θέλει να ενεργοποιήσει την κάρτα στάθμευσης, θα ξύνει, ανάλογα με τον χρόνο έναρξης της στάθμευσης, τα αντίστοιχα πεδία της κάρτας (έτος, μήνας, ημέρα, λεπτά) και θα την τοποθετεί, εσωτερικά, στον ανεμοθώρακα (παρμπρίζ) του αυτοκινήτου του, ώστε να είναι ορατή κατά τον έλεγχο από τα αρμόδια όργανα του Λιμεναρχείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πίσω μέρος της κάθε κάρτας θα αναγράφονται, αναλυτικά, οι οδηγίες χρήσης της.

Αν το χρονικό διάστημα στάθμευσης είναι μεγαλύτερο από τη χρονική ισχύ της μίας κάρτας, παρέχεται η δυνατότητα τοποθέτησης δύο ή περισσότερων καρτών για την κάλυψη του επιθυμητού χρόνου. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι κάρτες πρέπει να τοποθετούνται η μία δίπλα στην άλλη και σε όλες θα ξύνονται τα ίδια στοιχεία άφιξης.

«Με την εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στον Επιβατικό Λιμένα Μυτιλήνης, θα εξαλειφθεί πλήρως το φαινόμενο της εγκατάλειψης των αυτοκινήτων και των μακροπρόθεσμων σταθμεύσεων, που υπήρχε εντός του συγκεκριμένου χώρου και οι πολίτες θα μπορούν, πλέον, να βρίσκουν ευκολότερα χώρο στάθμευσης για το αυτοκίνητό τους.

Ευελπιστούμε ότι, η εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στο χώρο στάθμευσης έμπροσθεν του κολυμβητηρίου, θα συμβάλει τα μέγιστα στην αποσυμφόρηση της προκυμαίας και στην ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών στο κέντρο της πόλης, που είναι και το ζητούμενο» κατέληξε ο κ. Παπαδόπουλος.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση