× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Mε στόχο την ανάδειξη των τοπικών αγροτικών προϊόντων

Επίσκεψη στη Λέσβο του προέδρου του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» και του διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 20/6/2020

Mε στόχο την ανάδειξη των τοπικών αγροτικών προϊόντων
' χρόνος ανάγνωσης

Στη Λέσβο βρέθηκαν ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» Σέρκος Χαρουτουνιάν και ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Παναγιώτης Χατζηνικολάου. Η επίσκεψη των δυο πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Πανάγου Κουφέλου με στόχο την προώθηση των τοπικών προϊόντων.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νησί οι κ. Χαρουτουνιάν και Χατζηνικολάου συμμετείχαν σε σύσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι του Συνεταιρισμού Πέτρας, και της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης ΜΟΔΟΥΣΑ. Παρόντες επίσης ήταν ο Διευθυντής της ΕΤΑΛ Α.Ε. Αναστάσιος Περιμένης καθώς και ο πρόεδρος του παραρτήματος Αιγαίου του ΓΕΩΤΕΕ Παναγιώτης Κατσαβέλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Περιφέρειας στη συνάντηση υπήρξε πλήρης ενημέρωση για τις δράσεις και τα σχέδια που έχει ο Οργανισμός για τη Λέσβο ενώ υπήρξε πλήρη ενημέρωση από πλευράς του Αντιπεριφερειάρχη για τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος στο νησί. Ζητήθηκε μεταξύ άλλων από τα στελέχη του Οργανισμού η στήριξη και η επιμόρφωση των αγροτών σε πιο σύγχρονες μεθόδους παραγωγής, κάτι για το οποίο υπήρξε θετικότατη ανταπόκριση από πλευράς τους.

Ο κ. Κoυφέλος μιλώντας για την σύσκεψη αυτή και τις προοπτικές της συνεργασίας με τον Οργανισμό δήλωσε: «Η συνεργασία αυτή που ξεκινάμε σήμερα με τον Οργανισμό θα επεκταθεί καθώς έχουμε κοινές απόψεις και ιδέες. Η νέα κοινή αγροτική πολιτική δεν αφήνει πολλά περιθώρια και πρέπει όλοι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι να συντονιστούνε με τα καινούργια δεδομένα. Ο Οργανισμός έχει μεγάλη εμπειρία, τρέχουν ήδη πολλά προγράμματα κατάρτισης για νέους αγρότες και στον νομό μας και θέλουμε να υπάρχει μια στενότερη συνεργασία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πλευρά του ο κ. Χαρουτουνιάν σημείωσε : «Ο Οργανισμός δεν έχει παρουσία με Ινστιτούτο στο νησί, αλλά με δυο σημαντικά εργαστήρια πιστοποιημένα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που το ένα αφορά το γάλα και το άλλο το λάδι. Άρα ουσιαστικά καλύπτουμε τις δυο μεγάλες ανάγκες του πρωτογενή τομέα της περιοχής. Ωστόσο δεν είμαστε ευχαριστημένοι και θέλουμε να τα αυξήσουμε . Κάνουμε καταρτίσεις στους νέους αγρότες και εδώ είστε η δεύτερη μεγαλύτερη περιφέρεια σε καταρτίσεις αγροτών μετά την Κεντρική Μακεδονία. Είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε τον αγροτικό κόσμο και θα το κάνουμε πράξη».

Μετά το τέλος της σύσκεψης και της συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στα τοπικά ΜΜΕ οι δυο εκπρόσωποι του ΕΛΓΟ επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του Οργανισμού που βρίσκονται στο Κάτω Τρίτος στις οποίες λειτουργούν εργαστήριο ελαιολάδου αλλά και γάλακτος-κρέατος.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Οι Τούρκοι αγρότες χαιρετίζουν τον αγώνα των Ελλήνων συναδέλφων τους

«Αγωνιζόμαστε για τα ίδια δικαιώματα εκατέρωθεν του Αιγαίου» δηλώνει η Ένωση Όλων των Αγροτών Παραγωγών Τουρκίας
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Βάζουν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα»

Γεωπόνοι αντιδρούν στη μετάβαση του ελέγχου του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πώς θα κάνουν ενστάσεις οι αγρότες για τις επιδοτήσεις 2025

Αναλυτικός οδηγός από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για λάθη σε στρέμματα, τιμολόγια, βοσκοτόπους, ΚΑΕΚ και ΑΤΑΚ, με νέες προθεσμίες και διαδικασίες έως τις αρχές 2026
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράταση στο χρόνο καταβολής των εισφορών στον ΕΛΓΑ

Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις θα ισχύουν μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαχείρισης των ζημιών από τους παγετούς και σε κάθε περίπτωση όχι πέραν της 30ής Ιουνίου 2026
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακή κατάθεση του Ξυλούρη για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ειρωνείες και θλιβερές εικόνες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής
ΑΓΡΟΤΕΣ

Το Οικονομικό Επιμελητήριο βορείου Αιγαίου στο πλευρό των παραγωγών

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για αδυναμία προστασίας και «σκιές διαφθοράς» στη διαχείριση ευρωπαϊκών πόρων
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράταση έως Μάιο 2026 για τα ψηφιακά δελτία διακίνησης ελαιοκάρπου

Εξαιρούνται μόνο όσοι είχαν έσοδα άνω των 200.000 ευρώ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Τιμές ρεκόρ για τα αρνιά της Λέσβου

Η ευλογιά των προβάτων και η μειωμένη παραγωγή στην Ευρώπη εκτοξεύουν τις τιμές παραγωγού
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ζητούν την κατάργηση του ψηφιακού δελτίου αποστολής

Ερώτηση στην βουλή κατέθεσαν 13 βουλευτές του ΚΚΕ
ΑΓΡΟΤΕΣ

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση μπλοκάρει τις αποζημιώσεις για την ευλογιά των προβάτων

Ερώτηση στην Βουλή κατέθεσαν για το θέμα τέσσερις βουλευτές του κόμματος ανάμεσα τους και η Μαρία Κομνηνάκα
ΕΛΛΑΔΑ

Πανικός στο Μαξίμου από τα αγροτικά μπλόκα

Να κλείσει το μέτωπο με τους αγρότες το αργότερο εντός της ερχόμενης εβδομάδας επιδιώκει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
ΕΛΛΑΔΑ

Αγριο κράξιμο σε Τσιάρα από τους βουλευτές της Ν.Δ.

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στους βουλευτές της ΝΔ για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης