× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Mε στόχο την ανάδειξη των τοπικών αγροτικών προϊόντων

Επίσκεψη στη Λέσβο του προέδρου του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» και του διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 20/6/2020

Mε στόχο την ανάδειξη των τοπικών αγροτικών προϊόντων
' χρόνος ανάγνωσης

Στη Λέσβο βρέθηκαν ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» Σέρκος Χαρουτουνιάν και ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Παναγιώτης Χατζηνικολάου. Η επίσκεψη των δυο πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Πανάγου Κουφέλου με στόχο την προώθηση των τοπικών προϊόντων.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νησί οι κ. Χαρουτουνιάν και Χατζηνικολάου συμμετείχαν σε σύσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι του Συνεταιρισμού Πέτρας, και της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης ΜΟΔΟΥΣΑ. Παρόντες επίσης ήταν ο Διευθυντής της ΕΤΑΛ Α.Ε. Αναστάσιος Περιμένης καθώς και ο πρόεδρος του παραρτήματος Αιγαίου του ΓΕΩΤΕΕ Παναγιώτης Κατσαβέλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Περιφέρειας στη συνάντηση υπήρξε πλήρης ενημέρωση για τις δράσεις και τα σχέδια που έχει ο Οργανισμός για τη Λέσβο ενώ υπήρξε πλήρη ενημέρωση από πλευράς του Αντιπεριφερειάρχη για τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος στο νησί. Ζητήθηκε μεταξύ άλλων από τα στελέχη του Οργανισμού η στήριξη και η επιμόρφωση των αγροτών σε πιο σύγχρονες μεθόδους παραγωγής, κάτι για το οποίο υπήρξε θετικότατη ανταπόκριση από πλευράς τους.

Ο κ. Κoυφέλος μιλώντας για την σύσκεψη αυτή και τις προοπτικές της συνεργασίας με τον Οργανισμό δήλωσε: «Η συνεργασία αυτή που ξεκινάμε σήμερα με τον Οργανισμό θα επεκταθεί καθώς έχουμε κοινές απόψεις και ιδέες. Η νέα κοινή αγροτική πολιτική δεν αφήνει πολλά περιθώρια και πρέπει όλοι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι να συντονιστούνε με τα καινούργια δεδομένα. Ο Οργανισμός έχει μεγάλη εμπειρία, τρέχουν ήδη πολλά προγράμματα κατάρτισης για νέους αγρότες και στον νομό μας και θέλουμε να υπάρχει μια στενότερη συνεργασία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πλευρά του ο κ. Χαρουτουνιάν σημείωσε : «Ο Οργανισμός δεν έχει παρουσία με Ινστιτούτο στο νησί, αλλά με δυο σημαντικά εργαστήρια πιστοποιημένα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που το ένα αφορά το γάλα και το άλλο το λάδι. Άρα ουσιαστικά καλύπτουμε τις δυο μεγάλες ανάγκες του πρωτογενή τομέα της περιοχής. Ωστόσο δεν είμαστε ευχαριστημένοι και θέλουμε να τα αυξήσουμε . Κάνουμε καταρτίσεις στους νέους αγρότες και εδώ είστε η δεύτερη μεγαλύτερη περιφέρεια σε καταρτίσεις αγροτών μετά την Κεντρική Μακεδονία. Είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε τον αγροτικό κόσμο και θα το κάνουμε πράξη».

Μετά το τέλος της σύσκεψης και της συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στα τοπικά ΜΜΕ οι δυο εκπρόσωποι του ΕΛΓΟ επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του Οργανισμού που βρίσκονται στο Κάτω Τρίτος στις οποίες λειτουργούν εργαστήριο ελαιολάδου αλλά και γάλακτος-κρέατος.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Απογραφή κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων έως 31 Δεκεμβρίου

Πρόστιμο 200 ευρώ θα πληρώσουν όσοι προχωρήσουν στην απογραφή μετά το τέλος του χρόνου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ψηλαφίζοντας την κτηνοτροφία του μέλλοντος

Η Ένωση Κτηνοτρόφων Προβάτου Φυλής Λέσβου δείχνει στην πράξη την κατεύθυνση που μπορεί και πρέπει να ακολουθήσει η πρωτογενή παραγωγή του νησιού
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΓΡΟΤΕΣ

«Χωρίς συνενώσεις οι συνεταιρισμοί της Λέσβου δεν έχουν μέλλον»

Το μέλος του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού ΚΑΠΗΣ Αχιλλέας Κιαχαγιάς μίλησε το ραδιοφωνικό σταθμό 99 fm ΣΤΟ ΝΗΣΙ και την εκπομπή «Μιλάμε Οικονομικά»
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Τρεις νέες βάσεις δεδομένων για τα χρέη πολιτών και επιχειρήσεων

Υπουργείο Οικονομίας και Τράπεζα της Ελλάδος δημιουργούν σύστημα «νέων Τειρεσιών» για πλήρη εικόνα των οφειλών
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Σε νευρική κρίση... οι τιμές του ελαιολάδου

Αστάθεια στις τιμές, πτώση της ποιότητας και μειωμένη ζήτηση στις μεσογειακές αγορές
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΚΟΣΜΟΣ

Στις 250.000 η παραγωγή ελαιολάδου στην Τουρκία

Πρόβλημα για τους παραγωγούς της χώρας το υψηλό κόστος παραγωγής
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επιστρέφει το «Τάλως» στο Βόρειο Αιγαίο

Νέος σχεδιασμός των δρομολογίων για να εξυπηρετηθεί η μεταφορά ζωοτροφών από το λιμάνι της Καβάλας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Κεντρικός ο ρόλος του λογιστή από τα Γιαννιτσά

Συνεχίστηκαν οι απολογίες των κατηγορουμένων για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ο «χάρτης» πληρωμών από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ

Το ποσό των 2,42 δις ευρώ θα πληρωθούν σε 4,29 εκατομμύρια δικαιούχους ως τις 31 Οκτωβρίου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πρώτος σε ψήφους ο Ιγνάτης Μανάβης στο Συνεταιρισμό Στύψης

Δείτε εδώ αναλυτικά τα αποτελέσματα των εκλογών που έγιναν την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ξεσηκώνονται οι αγρότες, τα τρακτέρ κατεβαίνουν στην Αθήνα

Μετά το «πάγωμα» των ενισχύσεων και την εξάπλωση της ευλογιάς, οι παραγωγοί ενώνουν δυνάμεις – Η ΕΘΕΑΣ καλεί σε πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο στις αρχές Νοεμβρίου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Σκέρτσος: Γνώριζε το Μαξίμου όσο συμβαίνουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού παραδέχθηκε πως η Προεδρεία της κυβέρνησης γνώριζε τι γίνονταν με τις αγροτικές επιδοτήσεις