× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η τέχνη συνάντησε την υγεία στην Καλλονή

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, η εκδήλωση τίμησε 14 σωματεία υγείας για την προσφορά τους

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/9/2025

Η τέχνη συνάντησε την υγεία στην Καλλονή
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίουστο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής, η εκδήλωση της Ένωσης Λογοτεχνών Αιγαίου με τίτλο «Υγεία και Λογοτεχνία». Η εκδήλωση διοργανώθηκε με την οικονομική υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου – Αντιπεριφέρειας Πολιτισμού και είχε στο επίκεντρο τη σχέση της τέχνης με την υγεία, αλλά και την αναγνώριση της προσφοράς δεκατεσσάρων μη κερδοσκοπικών σωματείων υγείας της Λέσβου.

Η βραδιά ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Κοινωνικής Μέριμνας Μιχαήλ-Άνθιμου Δήσσου, ο οποίος συνεχάρη την Ένωση για την πρωτοβουλία και τόνισε τη σημασία της τιμής προς τα σωματεία υγείας που προσφέρουν αφιλοκερδώς στον άνθρωπο. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους αντιδημάρχους Δυτικής Λέσβου που εστίασαν στον ρόλο της τέχνης ως καταλυτικού παράγοντα για την ψυχική και σωματική υγεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Αιγαίου, Στέλλα Πετρίδου, υπογράμμισε με τη σειρά της την αξία της δημιουργικής απασχόλησης και της λογοτεχνίας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, εκφράζοντας ευχαριστίες προς όλους τους συντελεστές, τα σωματεία υγείας και το κοινό. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Χρύσα Τσαμπίρα, λιμενικός, συγγραφέας και μέλος της ΕΛΑ.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο γιατρός, ζωγράφος και συγγραφέας Μάκης Αξιώτης, ο οποίος ανέδειξε τη λογοτεχνία ως πηγή ψυχικής ενδυνάμωσης και συντροφιάς, όχι μόνο για τον λογοτέχνη-ασθενή αλλά και για τους αναγνώστες. Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά η Αννίτα Ματζουράνη, μουσικός του ΚΔΗΦ «Γαϊτανάκι», και η μαθήτρια Έλλη Μουστούκη, ενώ η Μάρω Παπαδημητρίου, κοινωνική λειτουργός και ταμίας του Συλλόγου «ΑΗΧΟΣ», μερίμνησε για τη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, καθιστώντας την εκδήλωση προσβάσιμη σε όλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν τιμητικές απονομές στα 14 σωματεία υγείας της Λέσβου για την πολύτιμη συμβολή τους. Μεταξύ άλλων τιμήθηκαν ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λέσβου, ο Σύλλογος Νεφροπαθών, η «ΣΥΝ-εξέλιξη» για τον αυτισμό, η «ΡΟΖ Δύναμη» για τις γυναίκες με νεοπλασία, καθώς και η «Φλόγα» – Παράρτημα Λέσβου. Τιμητικές πλακέτες παρέλαβαν και οι καλλιτέχνες και δημιουργοί που στήριξαν την εκδήλωση, όπως ο Μάκης Αξιώτης, η Αννίτα Ματζουράνη, η Μάρω Παπαδημητρίου, η Ζήνα Μαυραγάνη, αλλά και οι μαθήτριες Έλλη Μουστούκη και Αθηνά Μάργαρη.

Επίσης, ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε η βράβευση των συμμετεχόντων συγγραφέων της Ένωσης, οι οποίοι με τις αναγνώσεις και τα κείμενά τους έδωσαν λογοτεχνικό στίγμα στη βραδιά.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με χαιρετισμό της Ελένης Μακρή, υπεύθυνης των Κέντρων Υγείας Μυτιλήνης και Πλωμαρίου και περιφερειακής συμβούλου, η οποία συνεχάρη την Ένωση για την αξιέπαινη προσπάθειά της. Το κοινό είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί έκθεση φωτογραφίας και κειμένων στο φουαγιέ του Θεάτρου και να απολαύσει κέρασμα ως φιλικό επίλογο της βραδιάς.

Η Ένωση Λογοτεχνών Αιγαίου εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την οικονομική στήριξη, τον Δήμο Δυτικής Λέσβου για την παραχώρηση του χώρου, τους συντελεστές, τα μέλη της και κυρίως τα σωματεία υγείας που με την ανιδιοτελή τους δράση αποτελούν στήριγμα της κοινωνίας.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Το καρνάγιο της Επάνω Σκάλας και η μνήμη των προσφύγων

Ο Μικρασιατικός Σύλλογος Αγιοπαρασκευούσηδων - Τσεσμελήδων «Το Κιόστε» τιμά την Αγία Παρασκευή του Τσεσμέ με αφηγήσεις, ιστορικές ομιλίες, έκθεση φωτογραφίας και μικρασιατικό γλέντι
Το καρνάγιο της Επάνω Σκάλας και η μνήμη των προσφύγων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κατηγορίες για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών αντιμετωπίζει 34χρονος άνδρας

Συνελήφθη στη Μυτιλήνη στις 16 Ιουλιου στο πλαίσιο επιχείρησης καταπολέμησης της διακίνησης ναρκωτικών 
Κατηγορίες για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών αντιμετωπίζει 34χρονος άνδρας
ΧΩΡΙΑ

Επιτέλους, αποκατάσταση για τον πολύπαθο παραλιακό δρόμο της Εφταλούς

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 485.000 ευρώ και θα υλοποιηθεί από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Βορείου Αιγαίου
Επιτέλους, αποκατάσταση για τον πολύπαθο παραλιακό δρόμο της Εφταλούς
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με καθυστέρηση η αναχώρηση του Αριάδνη από τον Πειραιά

Κοσμοσυρροή στο έκτακτο βραδινό δρομολόγιο του πλοίου με προορισμό Χίο και Μυτιλήνη
Με καθυστέρηση η αναχώρηση του Αριάδνη από τον Πειραιά
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επίσκεψη Χριστόφα σε δύο μεγάλα έργα του Δήμου Μυτιλήνης

Η δημοτική αρχή παρακολουθεί στενά την εξέλιξη των εργασιών στο πάρκο αναψυχής της Αγίας Κυριακής και στο νέο κολυμβητήριο
Επίσκεψη Χριστόφα σε δύο μεγάλα έργα του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Υπογράφηκε η σύμβαση για την παράκαμψη της Αγίας Παρασκευής

Με στόχο την αποσυμφόρηση του οικισμού, το έργο μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης
Υπογράφηκε η σύμβαση για την παράκαμψη της Αγίας Παρασκευής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τετ α τετ Χριστόφα – Χρυσοχοΐδη στη Μυτιλήνη

Στο παλαιό Δημαρχείο πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δημάρχου με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
Τετ α τετ Χριστόφα – Χρυσοχοΐδη στη Μυτιλήνη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέο ωράριο για την ελεγχόμενη στάθμευση στο λιμάνι Μυτιλήνης

Το Λιμενικό Ταμείο καλεί τους οδηγούς να ενημερωθούν για το νέο ωράριο και τον τρόπο προμήθειας των καρτών στάθμευσης
Νέο ωράριο για την ελεγχόμενη στάθμευση στο λιμάνι Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εξοικονομώ» δύο ταχυτήτων σε βάρος των νησιωτών

Το ζήτημα των ανισοτήτων που προκαλεί ο «διαγωνισμός ταχύτητας» στην υποβολή αιτήσεων φέρνει στη Βουλή ο Παναγιώτης Παρασκευαΐδης
«Εξοικονομώ» δύο ταχυτήτων σε βάρος των νησιωτών
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ερωτήματα για τις δαπάνες αντιμετώπισης του αφθώδους πυρετού στη Λέσβο

Θεόδωρος Βαλσαμίδης και Παντελής Μπουγδάνος ζητούν αναλυτικά στοιχεία για το συνολικό κόστος, καταγγέλλουν συνεχείς απευθείας αναθέσεις και κάνουν λόγο για συνεργεία απολύμανσης που υπήρχαν μόνο «στα χαρτιά»
Ερωτήματα για τις δαπάνες αντιμετώπισης του αφθώδους πυρετού στη Λέσβο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Επτά εκατομμύρια ακόμη για τον δρόμο των 56 εκατ. ευρώ!

Ο άξονας Καλλονής – Σιγρίου εγκαινιάστηκε πανηγυρικά το 2024 από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έκλεισε λίγους μήνες αργότερα και τώρα οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν ξανά – Γιατί το Υπουργείο Υποδομών δεν απαίτησε την αποκατάσταση από τον ανάδοχο;
Επτά εκατομμύρια ακόμη για τον δρόμο των 56 εκατ. ευρώ!
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η ανακύκλωση κερδίζει έδαφος στη Λέσβο

Μέσα από οργανωμένες τοπικές πρωτοβουλίες
Η ανακύκλωση κερδίζει έδαφος στη Λέσβο