× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Δεν φτάνουν οι παραιτήσεις – Να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη»

Σφοδρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ για τις αποκαλύψεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ρουσφέτια, σκάνδαλα και παράνομες επιδοτήσεις στην καρδιά της εξουσίας»

Δημοσίευση 28/9/2025

«Δεν φτάνουν οι παραιτήσεις – Να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη»
' χρόνος ανάγνωσης

Μετωπική επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με αφορμή τις νέες αποκαλύψεις γύρω από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, κάνοντας λόγο για «σκάνδαλο που φέρει την υπογραφή του Μεγάρου Μαξίμου». Στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αποδεικνύουν πως η διαφθορά όχι μόνο είναι ανεκτή, αλλά εδράζεται στον ίδιο τον πυρήνα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.


Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι η απόδειξη ότι η διαφθορά βρίσκεται στην καρδιά του Μεγάρου Μαξίμου. Πρόκειται για πολλαπλά σκάνδαλα με την υπογραφή του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ



Ο Γιώργος Μυλωνάκης, υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, παραδέχθηκε ότι παρέλαβε υπόμνημα για παρανομίες στον ΟΠΕΚΕΠΕ, το οποίο παραμένει εξαφανισμένο, ενώ είχε πρόσβαση σε ηχογραφημένες συνομιλίες της ΕΥΠ πριν καν φτάσει η δικογραφία στη Βουλή. Με βάση αυτές μάλιστα, σχεδίαζε και τους ανασχηματισμούς της Κυβέρνησης. Παρά τις καταγγελίες Μ. Σαλμά και Ν. Σαλάτα, κρύβεται από την Εξεταστική Επιτροπή με συνενόχους του Βουλευτές της πλειοψηφίας που αρνήθηκαν την κλήση του, μετατρέποντας την Επιτροπή σε παρωδία συγκάλυψης. 



Παράλληλα, ο Γιώργος Κατσαούνος, στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, διορισμένος από τον ίδιο ως Προϊστάμενος του Γραφείου Κοινωνικών Θεμάτων και αργότερα ως Συντονιστής Καθημερινότητας στο Μαξίμου, εμπλέκεται – όπως αποκάλυψε το Documento – σε διάλογο με τον τότε πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, κ. Μπαμπασίδη, όπου δηλώνει πως εξασφάλισε 6.000 ευρώ από παράνομες επιδοτήσεις σε «δικό μας άνθρωπο». Η συνομιλία αυτή καταρρίπτει κάθε ψευδή ισχυρισμό ότι το πρωθυπουργικό γραφείο δεν γνώριζε. Αντίθετα, βρισκόταν στον πυρήνα της μεθόδευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ



Την ίδια στιγμή αποκαλύπτεται  - από ρεπορτάζ της Αυγής – ότι συγγενικά πρόσωπα και ο Χρ. Μαγειρίας - σύζυγος της Καλλιόπης Σεμερτζίδου, ενώ ελέγχονταν για κύκλωμα παράνομων επιδοτήσεων, το Μαξίμου την έχρισε στη θέση της Συντονίστριας Κοινοτικών Πόρων και Γυναικείας Επιχειρηματικότητας της ΝΔ, έως να δημοσιοποιηθεί ότι ελέγχεται από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.



Φαίνεται πως για να ανέβεις στην επετηρίδα του Μαξίμου, πρέπει να έχεις εμπλοκή σε σκάνδαλα που στερούν εκατομμύρια κονδυλίων από την ύπαιθρο και την ελληνική κοινωνία. Την ώρα που «δικοί τους άνθρωποι» μοιράζονται παράνομες επιδοτήσεις, οι πραγματικοί δικαιούχοι αγρότες μένουν απλήρωτοι, οδηγούμενοι σε οικονομική ασφυξία.

Η αλήθεια είναι πια ξεκάθαρη: το Μέγαρο Μαξίμου γνώριζε, μεθόδευε και συμμετείχε. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ έγινε εργαλείο ρουσφετιών, παράνομων επιδοτήσεων και εξυπηρετήσεων «ημετέρων».



Δεν αρκούν οι παραιτήσεις. Είναι επιτακτική ανάγκη να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, για να ανασάνει η χώρα και να αποκατασταθεί η διαφάνεια, η οικονομία και η δικαιοσύνη.

[ΠΗΓΗ]
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Συμπληρωματική πληρωμή αγροτικών επιδοτήσεων από την ΑΑΔΕ

Πληρώθηκαν περί τα 28 εκατομμύρια ευρώ σε 24.000 δικαιούχους.
Συμπληρωματική πληρωμή αγροτικών επιδοτήσεων  από την ΑΑΔΕ
ΑΓΟΡΑ

Η επίσημη εκδοχή του Επιμελητηρίου Λέσβου για την αλλαγή προέδρου

Η πρώτη γραπτή δήλωση του Παναγιώτη Τατάκη
Η επίσημη εκδοχή του Επιμελητηρίου Λέσβου για την αλλαγή προέδρου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Το φαινόμενο της παρενιαυτοφορίας στην ελιά

Ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση στη Μυτιλήνη την Τρίτη 27 Ιανουαρίου στο Block Café και ώρα 18.30
Το φαινόμενο της παρενιαυτοφορίας στην ελιά
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγρότες σε ασφυξία, αγορά χωρίς έλεγχο, επιδοτήσεις στον αέρα

Όσα είπε ο Στρατής Νικολάου στο Νησί 99 για Mercosur, ΚΑΠ και κυβερνητικές επιλογές
Αγρότες σε ασφυξία, αγορά χωρίς έλεγχο, επιδοτήσεις στον αέρα
ΚΟΣΜΟΣ

Το Μάρτιο ξεκινά η εφαρμογή της συμφωνίας Ε.Ε. – Mercosur

Παρά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ζητά την αξιολόγησή της από το Δικαστήριο της Ε.Ε.
Το Μάρτιο ξεκινά η εφαρμογή της συμφωνίας Ε.Ε. – Mercosur
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το «Τάλως» στο Βόρειο Αιγαίο

Το πλοίο αναχωρεί από Πειραιά για Μεστά Χίου, Μυτιλήνη, Μύρινα και Καβάλα το απόγευμα της Παρασκευής 23 Ιανουαρίου
Το «Τάλως» στο Βόρειο Αιγαίο
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι τη δικαίωση δηλώνουν οι αγρότες του Αιγαίου

Κοινή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου και των Αγροτικών Συλλόγων Λήμνου, Σάμου, Κω και Ρόδου
Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι τη δικαίωση δηλώνουν οι αγρότες του Αιγαίου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Συνέδριο για το μέλλον του ελαιοκομικού τομέα από την 4Ε

Στις 28 και 29 Μαΐου 2026, επιστήμονες και φορείς συζητούν προκλήσεις, προοπτικές και βιωσιμότητα της ελληνικής ελαιοκαλλιέργειας
Συνέδριο για το μέλλον του ελαιοκομικού τομέα από την 4Ε
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Εμπαιγμό χωρίς τέλος» για τη Βρίσα καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή επισημαίνει ότι τα πορίσματα των ζημιών παραδίδονται μόλις τώρα, με καθυστέρηση που χαρακτηρίζεται αδικαιολόγητη και πολιτικά απαράδεκτη
«Εμπαιγμό χωρίς τέλος» για τη Βρίσα καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Το Ευ‑Κίνησις αναζητά νέους συνεργάτες στη φυσικοθεραπεία

Το φυσικοθεραπευτήριο της Μαρίας Κεχαγιά προσφέρει θέσεις πλήρους και μερικής απασχόλησης για φυσικοθεραπευτές και βοηθούς με έμφαση στο Clinical Pilates και τη manual therapy
Το Ευ‑Κίνησις αναζητά νέους συνεργάτες στη φυσικοθεραπεία
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Η δηλωμένη ανεργία στο Βόρειο Αιγαίο επέστρεψε στα επίπεδα του 2016

Μειώθηκαν κατά 783 άτομα οι δηλωμένοι άνεργοι το 2025 με βασικούς παράγοντες τις συνταξιοδοτήσεις και την τουριστική ανάκαμψη
Η δηλωμένη ανεργία στο Βόρειο Αιγαίο επέστρεψε στα επίπεδα του 2016
ΑΓΡΟΤΕΣ

Κυβερνητική εμμονή ενάντια στον εμβολιασμό των προβάτων

Νέα ανακοίνωση εκδόθηκε από την Επιστημονική Επιτροπή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που προσπαθεί να απαντήσει όσους υποστηρίζουν τον εμβολιασμό των προβάτων κατά της ευλογιάς.
Κυβερνητική εμμονή ενάντια στον εμβολιασμό των προβάτων