Ο Δήμος Μυτιλήνης διοργανώνει το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου τη «Συνάντηση Γαστρονομίας & Πολιτισμού», στο πλαίσιο κοινών δράσεων με τον Μητροπολιτικό Δήμο Σμύρνης, με κεντρική καλεσμένη τη Μυτιληνιά σεφ και νικήτρια του MasterChef Μαργαρίτα Νικολαΐδη.
Η κεντρική δράση ξεκινά στις 18:00 στο Πάρκο Εκδηλώσεων της Επάνω Σκάλας και αφορά σε γαστρονομικό εργαστήριο με τοπικά προϊόντα της Λέσβου. Μαζί με τη Μαργαρίτα Νικολαΐδη θα μαγειρέψουν η Μαρία Πανάγου και η Ελπίδα Κουμαρέλα, με τη συνδρομή σπουδαστών από Σχολές Μαγειρικής της Μυτιλήνης, καθώς και δύο σεφ και σπουδαστές αντίστοιχης σχολής από τη Σμύρνη.
Ως παράλληλη εκδήλωση, στις 17:00 στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης (Χαλίμ Μπέη) εγκαινιάζεται κοινή φωτογραφική έκθεση της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης και του Συλλόγου Φωτογραφικής Τέχνης Σμύρνης. Μετά το γαστρονομικό εργαστήριο, στον ίδιο χώρο θα ακολουθήσει μουσικοχορευτική εκδήλωση με τους Μαρία Σεϊτανίδου (φωνή), Γιάννα Μαϊστρέλλη (βιολί), Αριστείδη Αποστολή (ούτι) και Erdem Güreler (κιθάρα, φωνή), με τη συμμετοχή του Χορευτικού του Δήμου Μυτιλήνης και του Χορευτικού Ομίλου «Αιολείς».
Η «Συνάντηση Γαστρονομίας & Πολιτισμού» αποτελεί την πρώτη από μια σειρά κοινών πρωτοβουλιών που αναπτύσσουν οι δύο Δήμοι για τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό. Πρόκειται για δράση που έρχεται ως αποτέλεσμα των πρόσφατων διμερών επαφών μεταξύ των Δημάρχων Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα και Μητροπολιτικού Δήμου Σμύρνης Τζεμίλ Τουγκάι· ο τελευταίος αναμένεται να τιμήσει με την παρουσία του τις εκδηλώσεις, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία εκπροσώπων αυτοδιοικητικών, οικονομικών και πολιτιστικών φορέων.