× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ενθουσίασε η συναυλία κλασικής μουσικής «Πανδαιμόνιο»

Το ταξίδι του 11ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μολύβου ξεκίνησε από το Άνω Κάστρο της Μυτιλήνης

Δημοσίευση 13/8/2025

Ενθουσίασε η συναυλία κλασικής μουσικής «Πανδαιμόνιο»
' χρόνος ανάγνωσης

«Πανδαιμόνιο» ήταν ο τίτλος της συναυλίας κλασικής μουσικής που δόθηκε το βράδυ της Τρίτης 12 Αυγούστου στο Άνω Κάστρο της Μυτιλήνης, μπροστά από τον Πύργο της Βασίλισσας, στο πλαίσιο του 11ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μολύβου.

Η 15χρονη Νικολία Γαρουφαλίδου (βιολί), ο δάσκαλός της Κίριλ Τρούσσοφ (βιολί), μαζί με τη Δανάη Ντέρκεν και την Κυβέλη Ντέρκεν (πιάνο), παρουσίασαν έργα των Σοστακόβιτς, Παπασταύρου, Ντε Φάγια, Βιενιάφσκι και Σαρασάτε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι περίπου 400 θεατές της συναυλίας ενθουσιάστηκαν από τις ερμηνείες και τη σκηνική διαμόρφωση του χώρου. Κάτι που το δήλωσαν με έμφαση στα σχόλια που έκαναν στην κάμερα του «Ν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ
Το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Μολύβου συνεχίζεται με τις παρακάτω συναυλίες:

  • 13 Αυγούστου, Αμπελικό: Η συναυλία «Πόνος» θα φιλοξενήσει τους Τάνια Τέτσλαφ και Φλόριαν Ντόντερερ, μαζί με τις Δανάη και Κυβέλη Ντέρκεν. Πρόκειται για καλλιτέχνες που παίζουν σε τόπους με ιδιαίτερη ιστορία, «πονεμένους» χώρους που αξίζουν να αναδειχθούν – μια δράση που τους έχει χαρίσει διεθνείς διακρίσεις.

  • 16 Αυγούστου, Ρωμαϊκό Υδραγωγείο Μόριας: Η συναυλία «Ευκαιρία», με συμμετοχή της Χορωδίας Γυναικών Μόριας, της Έστερ Τζασέα Μασουάνγκα και της Αντιε Βάιτχαας, θα προσφέρει έναν διάλογο μουσικής και κοινοτικής φωνής.

    ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κορύφωση στον Μόλυβο
Οι τρεις τελευταίες μέρες (17–19 Αυγούστου) ανήκουν στον Μόλυβο, με τις συναυλίες «Εξέγερση», «Ελπίδα» και «Δημιουργία» στο Παραθαλάσσιο Πάρκο του Ξενοδοχείου Δελφίνια.

  • Στις 17 Αυγούστου θα ακουστεί, σε παγκόσμια πρώτη, το νέο έργο του Ερρίκου Βάιου.

    ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • Στις 18 Αυγούστου, στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί ειδική συναυλία για παιδιά και νέους, με ελεύθερη είσοδο, όπου θα εμφανιστεί και ο νεαρός Τσάγαλος από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μότοκι».

  • Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί στις 19 Αυγούστου με την «Ιεροτελεστία της Άνοιξης» του Στραβίνσκι για πιάνο τέσσερα χέρια.

Παράλληλα, στις 18 και 19 Αυγούστου θα υλοποιηθεί στη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Μήθυμνας το εργαστήριο «Εφάνταστη Μνήμη» με τον Δρα Χασάν Ισικλί, graphic designer, κοινωνικό ανθρωπολόγο και ερευνητή. Οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν ένα μικρό έντυπο που θα συνδυάζει την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου με τη μουσική του φεστιβάλ.

Εισιτήρια και πρόσβαση
Οι τρεις πρώτες συναυλίες (12, 13 και 16 Αυγούστου) έχουν ελεύθερη είσοδο. Για τις συναυλίες στον Μόλυβο υπάρχει συμβολικό εισιτήριο, διαθέσιμο στην είσοδο, online στο ticket-services.gr ή στο γραφείο του φεστιβάλ στο λιμάνι.

Δείτε εδώ το βίντεο από την συναυλία εδώ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης αποχαιρετά τον Χρήστο Πουλέλλη

Θλίψη στον εμπορικό κόσμο της πόλης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πέθανε ο Χρήστος Πουλέλλης

Γνωστός έμπορος της αγοράς της Μυτιλήνης
ΕΛΛΑΔΑ

Πότε έρχεται η πρώτη γεύση χειμώνα

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι η ήπια περίοδος τελειώνει καθώς οι ψυχρές αέριες μάζες κατηφορίζουν προς τη χώρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Γιατί τους ανέχεσαι;»

Παρέμβαση της «Κίνησης Μνήμης και Δράσης» στη Μυτιλήνη με αιχμηρά μηνύματα για ακριβά βασικά αγαθά, ιδιωτικοποίηση κοινωνικών δομών, αύξηση ορίων ηλικίας και το έργο στη Βάστρια
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Τα παιδία παίζει» και οι αλήθειες βγαίνουν στον αέρα!

Όσα αναδείχθηκαν στην εκπομπή από την Ανθή Παζιάνου, Μαρία Χατζηγεωργίου και Θράσο Αβραάμ για τον τουρισμό, τις πλημμύρες και τις ευθύνες που μένουν μετέωρες
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, ξανά στη Μυτιλήνη

Ο Δήμος μέσω της Αναπτυξιακής Εταιρείας του, ζωντανεύει ξανά το πάρκο στον Καρά Τεπέ με σύγχρονο εξοπλισμό για τα παιδιά της Λέσβου
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τα δύο πρόσωπα του τουρισμού της Λέσβου

Η κρυφή αλήθεια των αριθμών για την τουριστική κίνηση του 2025
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ηχηρή παρέμβαση Μπουρνιά για την εγκατάλειψη των νησιών

Ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου ζήτησε ουσιαστική νησιωτική πολιτική και προειδοποίησε για τον κίνδυνο ερήμωσης σε μικρά και μεγάλα νησιά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντίδραση Δουδωνή για την υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Κεραμειών

Ερώτηση στην Βουλή προς την Υπουργού Παιδείας κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Η Λεσβιακή ύπαιθρος μέσα από τον φακό του Βασίλη Λουλέ

Κινηματογραφικό εργαστήρι στο Παλαιοχώρι 6 και 7 Δεκεμβρίου 2025
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Παρεμβάσεις της Περιφέρειας στην πλημμυρόπληκτη Δυτική Λέσβο

Ο Κώστας Μουτζούρης και οι συναρμόδιοι αντιπεριφεριεάρχες Αρώνης, Κυρατζής και Χατζηκυριαζής περιέγραψαν την κατάσταση που επικρατεί και τις ενέργειες που γίνονται στις περιοχές που επλήγησαν
ΧΩΡΙΑ

Νέο πλακόστρωτο στο Μεγαλοχώρι

Έπεσαν οι υπογραφές για την υλοποίηση του έργου από τον Δήμαρχο Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα