Στις 6:00 το απόγευμα αναχώρησαν από το λιμάνι της Μυτιλήνης τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής και 18 πυροσβέστες με προορισμό τη Χίο, προκειμένου να συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στο νησί από τις πρώτες απογευματινές ώρες σήμερα, 12 Αυγούστου. Μαζί τους μεταβαίνει και ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής στο Βόρειο Αιγαίο, Αλέξανδρος Κουβακάς.
Επιπλέον, τις προσπάθειες πυρόσβεσης θα ενισχύσουν μία ομάδα δασοκομάντος από τη Λέσβο και το ελικόπτερο που σταθμεύει στο νησί, ενώ αναμένονται περισσότερες ενισχύσεις από την ηπειρωτική Ελλάδα, τόσο σε οχήματα και πυροσβέστες όσο και σε εναέρια μέσα.
Όπως έγραψε νωρίτερα το «Ν»: «Οι καιρικές συνθήκες δυσχεραίνουν σημαντικά το έργο των πυροσβεστών, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που τροφοδοτούν το μέτωπο. Ο αντιδήμαρχος Αμανής, Κώστας Ρυμικής, δήλωσε ότι η φωτιά κινείται γρήγορα και έχει οριοθετηθεί προς το παρόν στην περιοχή Ποταμιά – Πισπιλούντα, κοντά στις ανεμογεννήτριες, χωρίς να απειλεί άμεσα κατοικημένες περιοχές».
Ωστόσο, στις 14:53 εκδόθηκε μήνυμα από το 112, καλώντας τους κατοίκους της Πισπιλούντας και της Νέας Ποταμιάς να κατευθυνθούν προς τη Βολισσό, ως προληπτικό μέτρο».
Δείτε το βίντεο εδώ: