× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αντωνέλλη με Μουτζούρη λόγω… έλλειψης χρημάτων για υποψήφια Δήμαρχος

Υποψηφιότητα έκπληξη με τον συνδυασμό «ΑΛΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/3/2019

Αντωνέλλη με Μουτζούρη λόγω… έλλειψης χρημάτων για υποψήφια Δήμαρχος

Σαν βόμβα έπεσε σήμερα το πρωί στα τοπικά πολιτικά δρώμενα η ανακοίνωση της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου Αναστασίας Αντωνέλλη με την οποία αφενός δηλώνει την αποχώρηση της από τα δημοτικά τεκταινόμενα και αφετέρου την υποψηφιότητα της με τον συνδυασμό «Άλμα Ανάπτυξης» του Κώστα Μουτζούρη. Ο λόγος που επικαλείται για το ότι δεν θα είναι υποψήφια ως επικεφαλής Δημοτικού ψηφοδελτίου παρ όλο που όπως αναφέρει υπήρξαν προτάσεις είναι η έλλειψη χρημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καθώς «οι λύσεις σε τέτοιες περιπτώσεις είναι οι εξής δυο: ή να υποθηκεύσεις το δικαίωμα σου να μιλάς ελεύθερα και να γίνεις κομματική υποψηφιότητα ή να υποθηκεύσεις περιουσιακά σου στοιχεία -δανειοδοτούμενος- εάν θέλεις να είσαι μια ανεξάρτητη υποψηφιότητα».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης της επισημαίνει «γνωρίζω δε, πόσο στοίχησαν οι υποσχέσεις «όλοι μαζί θα χρηματοδοτήσουμε», σε δυο ανεξάρτητους Δημάρχους με τους οποίους είχα την τύχη και την Τιμή να συνεργαστώ:: στο Δημήτρη Βουνάτσο και στον Σπύρο Γαληνό....».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης της η κ. Αντωνέλλη εξηγεί τους λόγους που θα είναι υποψήφια με τον κ.Μουτζούρη και ευχαριστεί όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «όσους απο τους υποψήφιους Περιφερειάρχες και Δημάρχους με προσκάλεσαν να ενταχθώ στον συνδυασμό τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ολόκληρή η δήλωση της Αναστασίας Αντωνέλλη έχει ως εξής:
«Το τελευταίο διάστημα στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο υπάρχουν δημοσιεύματα που με εμφανίζουν ως επικεφαλής Δημοτικού ψηφοδελτίου. Όντως υπήρξαν προτάσεις να είμαι επικεφαλής Δημοτικού ψηφοδελτίου, από τον περασμένο Μάϊο....Τις οποίες και αρνήθηκα, δηλώνοντας την εκ νέου υποστήριξη μου στον Σπύρο τον Γαληνό. Μετά απο την δυσάρεστη-αν και απολύτως σεβαστή- αποχώρηση του στην διεκδίκηση νέας Δημαρχιακής θητείας εκ μέρους του, οι προτάσεις αυτές έγιναν περισσότερες και απο περισσότερες πλευρές. Οι οποίες και αποτελούν για μένα μεγάλη τιμή και εκτίμηση.

Γνωρίζω όμως ότι ένας υποψήφιος Δήμαρχος για να εκλεγεί Δήμαρχος, πρέπει οπωσδήποτε; να διαθέτει: την εκτίμηση και την αγάπη των πολιτών, ικανά στελέχη για τον συνδυασμό του, καθώς επίσης και αρκετά χρήματα για να πληρώσει τα έξοδα των εκλογών. Στη δική μου περίπτωση η υποψηφιότητα μου έπασχε στα αρκετά χρήματα. Έτσι οι λύσεις σε τέτοιες περιπτώσεις είναι οι εξής δυο : ή να υποθηκεύσεις το δικαίωμα σου να μιλάς ελεύθερα και να γίνεις κομματική υποψηφιότητα ή να υποθηκεύσεις περιουσιακά σου στοιχεία -δανειοδοτούμενος- εάν θέλεις να είσαι μια ανεξάρτητη υποψηφιότητα, Σε ότι με αφορά, στον παρόντα χρόνο, καμιά απο τις δυο υποθήκες δεν είμαι διατεθειμένη να εγγράψω, μιας και δεν έχω την υπέρμετρη φιλοδοξία να θέλω να γίνω Δήμαρχος με κάθε μέσον και τρόπο. Γνωρίζω δε, πόσο στοίχησαν οι υποσχέσεις «όλοι μαζί θα χρηματοδοτήσουμε», σε δυο ανεξάρτητους Δημάρχους με τους οποίους είχα την τύχη και την Τιμή να συνεργαστώ:: στο Δημήτρη Βουνάτσο και στον Σπύρο Γαληνό.....Οπόταν:

Το μεράκι της ενασχόλησης με τα κοινά, η διάθεση μου να συνεχίσω να προσφέρω στον τόπο μου και η βαθύτατη πίστη μου μέχρι σήμερα, πως η αυτοδιοίκηση οφείλει να είναι πάνω απο διχαστικές κομματικές σκοπιμότητες, μιας και το καλό του τόπου είναι ένα και πρέπει όλοι μαζί να δουλεύουμε για αυτό, συνεχίζει να με κάνει να θέλω να συνταχθώ και να δουλέψω ξανά, δίπλα σε έναν επικεφαλής που δεν δηλώνει μόνον, αλλά είναι πραγματικά Ανεξάρτητος.
Έτσι στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου, κατά την άποψη μου η μόνη ανεξάρτητη υποψηφιότητα, που μπορεί να οδηγήσει τον τόπο μας να πάει μπροστά , σε συνδυασμό με τις γνώσεις, την θέληση και την μαχητικότητα που διαθέτει ο επικεφαλής της, είναι αυτή του υποψηφίου Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, πρώην Πρύτανη του Πολυτεχνείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αποδέχθηκα την πρόσκληση του να συνεργαστώ μαζί του και είμαι έτοιμη να δουλέψω με φαντασία, συνεργατικότητα και θάρρος διεκδίκησης- όπως κάνω εδώ και 9 χρόνια-, για να καταφέρουμε να κάνουμε όλοι μαζί ένα «ΆΛΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ στο ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ»! Σας καλώ να το τολμήσουμε! Είναι μια πρόκληση που δημιουργεί μια φωτεινή ελπίδα για την Λέσβο μας!
Αναστασία Αντωνέλλη

Υ.Γ Ευχαριστώ όσους από τους υποψήφιους Περιφερειάρχες και Δημάρχους με προσκάλεσαν να ενταχθώ στον συνδυασμό τους. Σίγουρα θα συναντηθούμε μιας και η συνεργασία είναι καιρός να γίνει στόχος όλων, για το καλό του τόπου μας!»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα»

Η Νέα Αριστερά Λέσβου για την σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λέσβου

Προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ανοχή και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, το επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Τα «άκουσε» στο Σίγρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκτός από το Λιμάνι Σιγρίου, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ξεναγούμενος από τον Νίκο Ζούρο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη φωτισμού και διαγράμμισης στον κόμβο της Ανεμώτιας

Κάτοικοι του χωριού μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας μίλησαν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτη βλάβη στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΛ στα «Αμπελάκια» Καλλονής

Η ΔΕΥΑΛ ζητά την κατανόηση των καταναλωτών καθώς η βλάβη θα αποκατασταθεί σε λίγες μέρες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυσαρέσκεια Σηφουνάκη για τη μηδενική αναφορά στο έργο του

«Οι Υπουργοί και ο Πρωθυπουργός ευλόγησαν εαυτούς χωρίς καμία αναφορά στους πραγματικούς εμπνευστές και δημιουργούς του μεγάλου αυτού έργου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Σε προεκλογικό κλίμα, παρουσία Μητσοτάκη, η παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής‑ Σιγρίου

Φανερά δυσαρεστημένος ο Νίκος Σηφουνάκης για τη μηδενική αναφορά στο έργο του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Μεταφορών, τον υφυπουργό, αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Θεόδωρος Παραδέλλης υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα διεκδικήσει την ψήφο της κάλπης των ευρωεκλογών της 9ης Ιούνίου
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ