× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η ποδηλασία στη Λέσβο έχει χορηγούς με ψυχή

Η δύναμη πίσω από τα πεντάλ: ευχαριστίες σε χορηγούς, υποστηρικτές και συνοδοιπόρους από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/7/2025

Η ποδηλασία στη Λέσβο έχει χορηγούς με ψυχή
' χρόνος ανάγνωσης

Με συγκίνηση και αίσθημα βαθιάς ευγνωμοσύνης, ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου (Πο.Συ.Λέσβου) εξέφρασε δημόσια τις ευχαριστίες του προς τους χορηγούς και υποστηρικτές που στέκονται διαχρονικά στο πλευρό του, ενισχύοντας έμπρακτα την προσπάθεια του συλλόγου για την ανάπτυξη της ποδηλασίας στο νησί.

Για περισσότερα από δέκα χρόνια, ο Πο.Συ.Λέσβου, με πρωτοβουλία των μελών και τη συλλογική δουλειά των Διοικητικών Συμβουλίων, αποτελεί ζωντανό κύτταρο αθλητισμού και πολιτισμού στη Λέσβο. Με αφοσίωση και επιμονή, ο σύλλογος καλλιεργεί όλα τα είδη ποδηλασίας, ενώ η αθλητική του ομάδα, παρά τις προκλήσεις της νησιωτικότητας, συμμετέχει συστηματικά σε αγώνες εντός και εκτός Λέσβου, καταγράφοντας σημαντικές διακρίσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο πρόσφατο παράδειγμα, η συμμετοχή του συλλόγου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας XCO στην Ιερισσό Χαλκιδικής, αλλά και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro - eEnduro στην Ποτιδάνεια Δωρίδος (12-13 Ιουλίου 2025), όπου ο αθλητής του συλλόγου Λευτέρης Τιτιρέκης κατέκτησε την Πρώτη θέση στην κατηγορία EDR.

Όπως επισημαίνει η επιστολή του Συλλόγου, χωρίς την αποφασιστική υποστήριξη του τοπικού επιχειρηματικού κόσμου, οι συμμετοχές και οι επιτυχίες των αθλητών θα ήταν αδύνατες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι άνθρωποι που στηρίζουν το ποδήλατο στη Λέσβο
Μέγας χορηγός του συλλόγου είναι η κατασκευαστική εταιρεία του Δημήτρη Κατζουρίδη, με έδρα τον Παλαιόκηπο Γέρας. Μια επιχείρηση με πολυετή εμπειρία στα τεχνικά έργα του νησιού, η οποία αποτελεί σταθερό και αξιόπιστο συνεργάτη του Συλλόγου.

Από τους πρώτους χορηγούς, το κατάστημα Μανιατέλλης με τη Vitex, συνεχίζει να στηρίζει ενεργά. Η Μάγδα και η Νίτσα Μανιατέλλη, ποδηλάτισσες και οι ίδιες, συμμετέχουν σε εκδηλώσεις του Συλλόγου και ενισχύουν με το μεράκι και την αγάπη τους για το ποδήλατο.

Ακούραστος συνοδοιπόρος, το κατάστημα Ticket2Ride του Παναγιώτη Γιαννούλη, προσφέρει οικονομική και τεχνική υποστήριξη. Ο Παναγιώτης, ποδηλάτης και αθλητής του συλλόγου, έχει υπάρξει από τους πρωτοπόρους της κατηγορίας Enduro στο νησί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημαντική η σταθερή παρουσία του ξενοδοχείου Elysion στη Νεάπολη Μυτιλήνης, που από την ίδρυσή του στέκεται στο πλευρό του Πο.Συ.Λέσβου. Το Elysion είναι πλέον και πιστοποιημένο bike friendly hotel, τίτλος στον οποίο συνέβαλε και ο σύλλογος.

Με ενθουσιασμό έγινε δεκτή και η πρόσφατη υποστήριξη του καταστήματος Κωτσόβολος, του κ. Τάκη Τσιγκρίτη, που με τη συμβολή του ενισχύει τη βιωσιμότητα και την προοπτική του συλλόγου.

Το Ζαχαροπλαστείο Γαρδένια, διαχρονικός σύμμαχος, προσφέρει τα γλυκίσματα σχεδόν σε κάθε εκδήλωση του Πο.Συ.Λέσβου, ενώ η Ερατώ, μία από τις ιδιοκτήτριες, συμμετέχει και η ίδια στις αστικές ποδηλατάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υποστηρικτές και πολύτιμοι αρωγοί
Η επιστολή δεν παραλείπει να αναφέρει τους υποστηρικτές του συλλόγου: την επιχείρηση Μυρσινιάς ΑΒΕΕ, αντιπρόσωπο των αυτοκινητοβιομηχανιών Peugeot και Citroën, καθώς και τα Vip’s Stores του Μάνου Νιαούνη.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στις ακτοπλοϊκές εταιρείες Blue Star Ferries και Hellenic Seaways, που εδώ και χρόνια προσφέρουν οικονομικές διευκολύνσεις για τη μετακίνηση των αθλητών από και προς τη Λέσβο – μια στήριξη ανεκτίμητης σημασίας.

«Με τη στήριξή σας, φτάνουμε πιο μακριά»
Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου ευχαριστεί όλους όσοι στηρίζουν το ποδήλατο στο νησί. Όπως καταλήγει η επιστολή:

«Με την υποστήριξή σας, οι διακρίσεις των αθλητών μας πολλαπλασιάζονται και η ποδηλασία στη Λέσβο συνεχίζει να γράφει ιστορία. Σας ευχαριστούμε για τη συνεχή και έμπρακτη στήριξη. Με τη συμπαράστασή σας, θα φτάσουμε ακόμα ψηλότερα».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Οικογενειακό εργαστήρι με γλυκά στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό Μυτιλήνης

Ο Στράτος Πέτρου και η Ασημένια Μήλιου προσκαλούν σε γιορτινό εργαστήρι BakeiT
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τεχνική αξιολόγηση λιμένων και παράκτιας ζώνης στη Λέσβο

Αυτοψία από τον Δρ. Ι. Σιώρη σε Ντίπι, Παναγιούδα και Τσαμάκια
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ενίσχυση της οδικής ασφάλειας με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Παραδόθηκε υλικό σήμανσης στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η παράταξη «Νέα Δράση‑Νέος Δήμος» ζητά ειδική συνεδρίαση για τη ΔΕΔΑΠΑΛ

Αίτημα για Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα τη ΔΕΔΑΠΑΛ και αιχμές για τη λειτουργία της Δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στους δρόμους ξανά οι συνταξιούχοι της Λέσβου

Κάλεσμα αγώνα ενάντια στην ακρίβεια, τις περικοπές και τον προϋπολογισμό του 2026
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Και δεύτερη προσφορά για τη γραμμή Βόλου‑ νησιών Βορείου Αιγαίου

«Πράσινο φως» και από τον Κικίλια μετά την επικοινωνία με τον Κώστα Μουτζούρη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Επικίνδυνες «κόντρες» ανηλίκων στα Κεραμειά

Η διασταύρωση Κεραμειών–Ιππείου έχει γίνει «πίστα» για ανηλίκους
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χριστουγεννιάτικο χωριό στη Λέσχη Εθνοφρουράς Μυτιλήνης

Μια πρωτόγνωρη γιορτινή δράση για τις οικογένειες των στελεχών της 98 ΑΔΤΕ με την πρωτοβουλία του Υποστράτηγου Νικόλαου Γκρέτσα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράταση έως Μάιο 2026 για τα ψηφιακά δελτία διακίνησης ελαιοκάρπου

Εξαιρούνται μόνο όσοι είχαν έσοδα άνω των 200.000 ευρώ
ΔΡΑΣΕΙΣ

11η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Μόρια

Από τον Πεζοπορικό Σύλλογο «Η Διχάλα»
ΧΩΡΙΑ

Η ΔΕΥΑΛ δίνει νέα πνοή στην Αγιάσο με ταχεία ολοκλήρωση έργου υποδομών

Αναβάθμιση ύδρευσης και αποχέτευσης σε κομβικούς δρόμους που ενισχύουν την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Μυτιλήνη γέμισε φως και μουσική στην έναρξη των γιορτών

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Χριστόφας μίλησε για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, τη φωταγώγηση του δέντρου και τη συνέχεια των εκδηλώσεων με το Χριστουγεννιάτικο Χωριό