× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ευχαριστήρια επιστολή του Κωνσταντίνου Γρηγορίου για το Εθνικό Ωδείο Μυτιλήνης

Ευχαριστήρια επιστολή έστειλε ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ωδείου για το έργο του παραρτήματος στη Μυτιλήνη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/7/2025

Ευχαριστήρια επιστολή του Κωνσταντίνου Γρηγορίου για το Εθνικό Ωδείο Μυτιλήνης
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Ευχαριστήρια επιστολή έστειλε ο Κωνσταντίνος Γρηγορίου, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ωδείου για το έργο του παραρτήματος του Εθνικού Ωδείου στη Μυτιλήνη μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων και της σχολικής χρονιάς 2024-25.
Συγκεκριμένα ο κ. Κωνσταντίνος Γρηγορίου αναφέρει:

«Την φετινή εξεταστική περίοδο, στο πλαίσιο των νέων μου αρμοδιοτήτων ως Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ωδείου, αποφασίσαμε, από κοινού με την Γενική Διευθύντρια κυρία Χαρά Καλομοίρη, να επισκεφτώ για εξετάσεις τα Παραρτήματα του Εθνικού Ωδείου που βρίσκονται μακρυά από την Αθήνα, στην περιφέρεια.
Ως πρώην Γενικός και Καλλιτεχνικός Διευθυντής ενός, απομακρυσμένου από τα μεγάλα αστικά κέντρα, Παραρτήματος στη Σαντορίνη είμαι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος με τα θέματα που απορρέουν από μια τέτοια – πολύ δύσκολη ομολογουμένως - εκπαιδευτική δραστηριότητα. Ο ιδιοκτήτης ενός παραρτήματος του Εθνικού Ωδείου εκτός Αττικής, αντιμετωπίζει πληθώρα δυσκολιών και θέλει σημαντική προσπάθεια και μεγάλη αγάπη για να μπορέσεις να διατηρήσεις έναν φορέα με υψηλά εκπαιδευτικά κριτήρια, όπως το Εθνικό Ωδείο. Η ανεύρεση των κατάλληλων καθηγητών, αλλά και του διοικητικού προσωπικού (γραμματεία-λογιστήριο) πρέπει να γίνεται πολύ προσεκτικά και να συνάδει με τους εκπαιδευτικούς στόχους και τα ιδανικά του ιδρύματος.
Έφτασα στο νησί της Μυτιλήνης, την 23η Ιουνίου 2025, συνοδευόμενος από τον εξαιρετικό πιανίστα και παιδαγωγό κύριο Σάββα Ζαφειρόπουλο. Η αλήθεια είναι πως δεν γνώριζα ούτε την Διευθύντρια του Παραρτήματος, την κυρία Πρασίνου, ούτε τον σύζυγό της, τον κύριο Δούκα. Είχα δεχθεί παρόλα αυτά πολύ καλές συστάσεις από την κυρία Καλομοίρη και για τους δύο.
Η πρώτη μεγάλη μου - πολύ θετική - έκπληξη προήλθε από τον υπέροχο χώρο στον οποίο στεγάζεται το Εθνικό Ωδείο της Μυτιλήνης. Ένας χώρος μοναδικός, δίπλα στη θάλασσα, με ιδιαίτερα προσεγμένες και εξοπλισμένες αίθουσες και με μια ωραία αισθητική που δύσκολα συναντάς ακόμα και σε κεντρικά ωδεία των Αθηνών. Οι εξετάσεις κύλισαν πολύ ομαλά και τις δύο ημέρες που βρεθήκαμε στο νησί. Η άψογα οργανωμένη γραμματειακή υποστήριξη του Εθνικού Ωδείου Μυτιλήνης αποτέλεσε επίσης μια ευχάριστη έκπληξη. Η κυρία Δήμητρα Καραμπάση με ιδιαίτερη φροντίδα, ευγένεια και προθυμία, υπό την καθοδήγηση της Διευθύντριας του παραρτήματος, ήταν πάντα δίπλα τόσο στους σπουδαστές όσο και στους εξεταστές, φροντίζοντας για την εύρυθμη πορεία των εξετάσεων.
Είχαμε την δυνατότητα να παρακολουθήσουμε και να εξετάσουμε τις τάξεις αξιόλογων συναδέλφων στο πιάνο, την κιθάρα, το βιολί, το σαξόφωνο, την τρομπέτα και το κλαρινέτο. Διαπιστώσαμε, με μεγάλη χαρά, σε συνδυασμό με την πολύ καλή απόδοση των σπουδαστών στα υποχρεωτικά θεωρητικά μαθήματα, το υψηλό εκπαιδευτικό επίπεδο που διαθέτει το παράρτημα, αντάξιο με την ιστορία και το κύρος του Εθνικού Ωδείου. Ωραία δουλεμένα παιδιά, κάποια με έμφυτη μουσικότητα που δίνουν νόημα και δύναμη να συνεχίσουμε να διδάσκουμε, παρά τις όποιες δυσκολίες μπορεί να αντιμετωπίζουμε.
Περιπλανώμενος στον διάδρομο και τις αίθουσες του Εθνικού Ωδείου Μυτιλήνης, διαπίστωσα την – ήδη μέσα σε λίγα χρόνια - μεγάλη πολιτιστική δράση του Παραρτήματος. Δεκάδες εκδηλώσεις, βραβεύσεις και μια μεγάλη αναγνώριση από την τοπική κοινωνία του πολιτιστικού έργου της Διευθύντριας του Εθνικού Ωδείου Μυτιλήνης, κυρίας Ουρανίας Πρασίνου.
Η παραπάνω πολύ καλή εικόνα του Παραρτήματος του Εθνικού Ωδείου στην Μυτιλήνη, επιστεγάστηκε από την μοναδική φιλοξενία, την οποία μας προσέφερε γενναιόδωρα η Διευθύντρια κυρία Πρασίνου. Αισθανθήκαμε πως βρισκόμαστε ανάμεσα σε συνεργάτες με τους οποίους μοιραζόμαστε το κοινό όραμα για μουσική εκπαίδευση υψηλού επιπέδου, σε όλα τα μήκη και πλάτη της ελληνικής επικράτειας.
Έφυγα από το νησί κρατώντας τις καλύτερες αναμνήσεις, ανυπομονώντας να επιστρέψω το συντομότερο, όποτε μου το επιτρέψουν οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις.
Ράνια, Στράτο, Δήμητρα σας ευχαριστώ από καρδιάς για την μοναδική σας φιλοξενία και πολλά συγχαρητήρια για το Παράρτημα του Εθνικού Ωδείου που έχετε δημιουργήσει στην Μυτιλήνη.»

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Δυσφορία για τον Καββαδά

Φορείς του πρωτογενούς τομέα της Λέσβου επικρίνουν τα ανύπαρκτα πολιτικά αντανακλαστικά του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης
Δυσφορία για τον Καββαδά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Μαρία Κομνηνάκα φέρνει στη Βουλή τις επιπτώσεις του αφθώδους πυρετού στη Λέσβο

Η βουλευτής του ΚΚΕ, μαζί με τη Διαμάντω Μανωλάκου και τον Μανώλη Συντυχάκη, κατέθεσε ως Αναφορά την επιστολή του Συλλόγου Μεσοτοπιτών «Η Αναγέννηση»
Η Μαρία Κομνηνάκα φέρνει στη Βουλή τις επιπτώσεις του αφθώδους πυρετού στη Λέσβο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«O Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αγνοείται και οι κτηνοτρόφοι της Λέσβου καταστρέφονται»

Παρέμβαση του βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Δουδωνή για την αντιμετώπιση του αφθώδη πυρετού στη Λέσβο
«O Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αγνοείται και οι κτηνοτρόφοι της Λέσβου καταστρέφονται»
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Λέσβος στο επίκεντρο του διεθνούς διαλόγου για τον τουρισμό

Το 13ο Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού φέρνει στη Λέσβο περίπου εκατό συνέδρους από περισσότερες από τριάντα χώρες, με επίκεντρο τη βιώσιμη ανάπτυξη, την καινοτομία και το μέλλον των τουριστικών προορισμών
Η Λέσβος στο επίκεντρο του διεθνούς διαλόγου για τον τουρισμό
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Μυτιλήνη ξαναμπαίνει σε ρυθμό πολιτισμού

Νέα περίοδος μαθημάτων στη Φιλαρμονική, τη Χορωδία «Νίκος Μυρογιάννης», το Φωτογραφικό Εργαστήρι και τη Δημοτική Ορχήστρα Νέων
Η Μυτιλήνη ξαναμπαίνει σε ρυθμό πολιτισμού
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μυτιλήνη και Δικελί δίνουν ραντεβού ειρήνης στην Επάνω Σκάλα

Ο Παναγιώτης Χριστόφας υποδέχθηκε το πρωί της Τρίτης στο λιμάνι τον Δήμαρχο Δικελί Adil Kırgöz, την αντιπροσωπεία και τα χορευτικά συγκροτήματα της γειτονικής πόλης
Μυτιλήνη και Δικελί δίνουν ραντεβού ειρήνης στην Επάνω Σκάλα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η ανακύκλωση απλώνεται σε ολόκληρη τη Λέσβο

Η «Ανακύκλωση Αιγαίου Α.Ε.» συνεχίζει τη συνεργασία με τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και σχεδιάζει νέες δράσεις με τον Δήμο Μυτιλήνης
Η ανακύκλωση απλώνεται σε ολόκληρη τη Λέσβο
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έκτακτη βλάβη φέρνει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Βενιζέλου

Εκ περιτροπής η κίνηση προς το αεροδρόμιο μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών
Έκτακτη βλάβη φέρνει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Βενιζέλου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η «σκληρή» Τουρκική λίρα εκτοξεύει τον τουρισμό στη Λέσβο

Ρεκόρ όλων των εποχών στις αφίξεις Τούρκων τουριστών. Ξεπέρασαν τις 100.000 το οκτάμηνο του 2026
Η «σκληρή» Τουρκική λίρα εκτοξεύει τον τουρισμό στη Λέσβο
ΘΕΑΤΡΟ

Η Κατερίνα Διδασκάλου καθήλωσε το Κάστρο της Μυτιλήνης

Η «Πόρνη από πάνω» έκλεισε το Λεσβιακό Καλοκαίρι με δυνατό χειροκρότημα και ένα ηχηρό μήνυμα για τη βία και την καταπίεση των γυναικών
Η Κατερίνα Διδασκάλου καθήλωσε το Κάστρο της Μυτιλήνης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Παίζει «μπάλα» από τριών ετών... και σήμερα ποδοσφαιρίστρια στην ομάδα της Καλλονής!

Η 25χρονη Αμερικανίδα, επαγγελματίας ποδοσφαιρίστρια στην ομάδα της Καλλονής, μιλά στο «Ν» για τη διαδρομή της στον κόσμο του ποδοσφαίρου και τη προσπάθειά της να διαμορφώσει τη ζωή της με τον δικό της τρόπο
Παίζει «μπάλα» από τριών ετών... και σήμερα ποδοσφαιρίστρια στην ομάδα της Καλλονής!
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βραδιά αστροπαρατήρησης στον Μεσότοπο

Γονείς, παιδιά και κάτοικοι των χωριών συναντιούνται τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου στο γήπεδο του Μεσοτόπου για μια ξεχωριστή δράση επικοινωνίας και επαφής με τη μαγεία του ουρανού
Βραδιά αστροπαρατήρησης στον Μεσότοπο